check tag wrench cart

Training Load Pro

Training Load Pro

Je training optimaliseren

Training Load Pro geeft je een gedetailleerd overzicht van de verschillende manieren waarop je trainingssessies je lichaam belasten. Samen met Recovery Pro helpt het je bij het vinden van de juiste balans tussen training en rust.

Weten hoe je traint

Als je traint voor een specifiek doel, dan is de balans tussen verschillende soorten training en rust essentieel. Met Training Load Pro krijg je inzicht in hoe je trainingssessies de verschillende systemen van je lichaam belasten, zodat je weet of je goed aan het trainen bent.

Uitgebreide monitoring

Met Training Load Pro krijg je meer dan een algemene schatting van je trainingsbelasting. Training Load Pro houdt zowel de interne als externe belasting van je trainingen bij en geeft je drie verschillende waarden voor het meten van je trainingsbelasting.

Wat zijn de drie soorten belasting?

Vind je balans op basis van gegevens

Als je weet hoe de training je lichaam beïnvloedt, kun je je training productief houden en je prestaties verbeteren.

Voorkom over- of ondertraining

Training Load Pro schat in of je te zwaar, te licht of precies goed hebt getraind.

Visualiseer en kwantificeer je inspanning

Training Load Pro en Polar Flow helpen je door je trainingssessies om te zetten in vergelijkbare cijfers en eenvoudig te interpreteren visualisaties.

Wetenschappelijke gegevens gebaseerd op onderzoek

Training Load Pro gebruikt methoden zoals TRIMP en EMI om de trainingsbelasting te kwantificeren. Deze methoden zijn algemeen aanvaard in de internationale sportwetenschap.

Uitgebreide metingen

Zoals aanbevolen in een consensusverklaring van het Internationaal Olympisch Comité, gebruikt Training Load Pro zowel interne als externe belastingmetingen om de trainingsbelasting te kwantificeren.

Hoe werkt Training Load Pro?

Training Load Pro berekent automatisch de Cardiobelasting en Spierbelasting op basis van je trainingsgegevens. (Spierbelasting is alleen beschikbaar als je bij hardlopen en fietsen een vermogensmeter gebruikt). Voor Ervaren belasting kan je de EMI-waarde zelf instellen voor elke trainingssessie.

Meer lezen

Compatibele producten

Related blog posts

How Often Should I Work Out? Training Load Pro™ Knows

'How often should I work out?' may sound like a newbie question, but even seasoned athletes need training load data to find out the answer.

Read story

Meet Polar Vantage V – The Premium Multisport Watch

Polar Vantage V is a pro-level multisport watch with optical heart rate, wrist-based running power, plus personalized training load and recovery.

Read story

Do you know when it’s time to take a break? Recovery Pro™ will tell you

The new Recovery Pro feature considers strain from training, physical activity and stress caused by other factors to give you personalized recovery feedback.

Read story

Change region

If your country/region is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Leuk dat je er bent! Schrijf je nu in en krijg 10% korting

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke projecten om je voor op te geven en onze aanbiedingen. Bovendien krijg je 10% korting* op je eerste aankoop!

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

*deze actie kan niet worden gecombineerd met andere acties of aanbiedingen.

Trainingsbelasting

Wanneer je traint, belast je de verschillende systemen van je lichaam. Training Load Pro geeft een holistisch overzicht van de mate waarin deze systemen worden belast door je trainingssessies. Het meet zowel de interne als de externe belasting van je trainingssessies – interne belasting verwijst naar de inspanning die nodig is om de sessie te doen, terwijl externe belasting je prestaties meet.

Training Load Pro toont de mate van trainingsbelasting voor zowel je cardiovasculaire systeem als je bewegingsapparaat (Cardiobelasting en Spierbelasting), en houdt daarbij ook rekening met hoe jij de belasting ervaart (Ervaren belasting). Cardiobelasting en Ervaren belasting vormen de interne belasting van je training en Spierbelasting kwantificeert de externe belasting.

Voor elke trainingsbelasting krijg je een numerieke waarde en een visuele waardeschaal met gekleurde stippen. De stippen houden rekening met je trainingsgeschiedenis en geven aan hoe zwaar je trainingssessie was in vergelijking met het gemiddelde van je trainingssessies over de afgelopen 90 dagen.

Cardiobelasting

De waarde bij Cardiobelasting geeft aan in welke mate je trainingssessie je cardiovasculaire systeem belast. Deze waarde wordt na elke work-out berekend op basis van je hartslaggegevens.

Cardiobelasting wordt berekend als trainingsimpuls (TRIMP), een algemeen aanvaarde methode om trainingsbelasting te kwantificeren.

Spierbelasting

Spierbelasting wordt berekend op basis van je vermogensgegevens. Je krijgt een waarde voor Spierbelasting als je bij het hardlopen en fietsen een vermogensmeter gebruikt (als je de Polar Vantage V gebruikt, heb je geen vermogensmeter nodig bij het hardlopen). Spierbelasting geeft aan hoe zwaar je spieren zijn belast tijdens je trainingssessie. Met Spierbelasting kun je je trainingsbelasting kwantificeren bij trainingssessies met een zeer hoge intensiteit, zoals korte intervallen en sprint- of heuveltraining, waarbij je hartslag niet snel genoeg kan reageren op wijzigingen in intensiteit. Het kan ook zowel aerobe als anaerobe prestaties meten; hartslag kan alleen de aerobe prestaties kwantificeren.

Spierbelasting geeft de hoeveelheid mechanische energie (kJ) aan die je tijdens een hardloop- of fietstrainingssessie produceert. Dit weerspiegelt je energie-output (niet de energie-input die je nodig had om die inspanning te leveren). In het algemeen geldt dat hoe fitter je bent, hoe beter de efficiëntie is tussen jouw energie-input en -output.

Ervaren belasting

Ervaren belasting is een waarde die rekening houdt met je eigen subjectieve ervaring van hoe veeleisend je trainingssessie was.

Recent onderzoek benadrukt de rol van subjectief gevoel als manier om de trainingsbelasting te definiëren. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren; de combinatie van je subjectieve gevoel en de metingen van de objectieve belasting helpt je om je totale trainingsbelasting zo goed mogelijk te begrijpen.

Je Ervaren belasting wordt weergegeven in Ervaren Mate van Inspanning (EMI), een algemeen aanvaarde methode om trainingsbelasting subjectief in getallen uit te drukken. Je EMI wordt vervolgens vermenigvuldigd met de duur van je trainingssessie.

Belasting en tolerantie

Naast de trainingsbelasting van afzonderlijke trainingssessies kun je je belasting en tolerantie en de relatie tussen die twee volgen.

Belasting laat zien hoeveel je jezelf de laatste tijd hebt belast met trainen. Het is gebaseerd op je Cardiobelasting en geeft je gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen 7 dagen aan.

Tolerantie beschrijft hoe goed je voorbereid bent op cardiotraining. Het toont je gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen 28 dagen. Om je tolerantie voor cardiotraining te verbeteren, verhoog je je trainingsinspanning langzaam over een langere periode. Hoe hoger je tolerantie is, hoe meer training je lichaam kan verdragen.

Je Status cardiobelasting bekijkt hoe je Belasting zich verhoudt tot je Tolerantie en maakt op basis daarvan een schatting van de impact van je training op je lichaam.