check tag wrench cart

Polar Vantage V

black

Hoogwaardig GPS-multisporthorloge voor multisport- en triatlontraining

Train slimmer en ontdek de winnaar in jezelf met de Polar Vantage V, een premium multisporthorloge voor professionele atleten en iedereen die traint als een professional. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige en waterdichte trainingspartner met een ultralange batterijduur voor triatlon- of marathontraining, dan is de Polar Vantage V de perfecte match.

Geavanceerde sporttechnologie

Dankzij de nieuwste wearable tech-innovaties biedt de Polar Vantage V je alle accurate gegevens die nodig zijn om je prestaties te maximaliseren.

Oplossingen voor hartslagmeting op topniveau

De Polar Vantage V gebruikt verschillende oplossingen voor hartslagmeting om je de optimale methode voor hartslagmeting voor jouw sport te bieden. Meer ontdekken

Meet je hardloopvermogen

De Polar Vantage V meet je hardloopvermogen via de pols, dus je hebt geen footpods of sensoren nodig. Meer ontdekken

Winnend ontwerp gecombineerd met duurzaamheid van militair niveau

De Polar Vantage V heeft design awards gewonnen en heeft met succes verschillende militaire standaardtests afgerond, zoals tests bij extreme temperatuur, valtests en vochtigheidstests. Meer ontdekken

Optimaliseer je training

Wil je als een professional trainen, dan moet je ook als een professional herstellen. De Polar Vantage V helpt je de juiste balans te vinden tussen training en rust, en om blessurevrij te blijven met een unieke allesomvattende oplossing voor het bijhouden van trainingsbelasting en herstel.

Weet hoe je traint

De nieuwe Training Load Pro™ geeft een uitgebreid overzicht van de verschillende manieren waarop je trainingssessies je lichaam belasten.

Voorkom overbelasting en blessures

Kijk of je lichaam klaar is voor training en ontvang feedback over je herstel met Recovery Pro™.

Kijk hoe het werkt

Meer dan een sporthorloge

Wanneer je traint met de Polar Vantage V, heb je toegang tot het volledige Polar-ecosysteem, waar alles aan elkaar gekoppeld is. In Polar Flow vind je al je trainingsgegevens overzichtelijk bij elkaar op één plaats.

Je kunt ook automatisch je trainingsgegevens synchroniseren met andere services zoals Strava of TrainingPeaks.

Het ultieme trainingsplatform

Met uitgebreide tools voor trainingsplanning en -analyse, een automatisch trainingsdagboek, voortgangsrapporten en nog veel meer, helpt Polar Flow je om al je trainingsdoelen te halen. Meer ontdekken

Ook gegevens voor je coach

Deel al je trainingsgegevens met je coach, ontvang meteen feedback en plan samen je trainingsseizoen met de gratis Polar Flow for Coach-service. Meer ontdekken

‎#PolarVantageV

Functies en technische specificaties

Functies

Belangrijkste functies

Polar Precision Prime
Geavanceerde hartslagmeting aan de pols

De Polar Vantage V maakt gebruik van de Precision Prime™ sensorfusietechnologie om de hartslag te meten.* Meer ontdekken

Training Load Pro
Training Load Pro

Meet de belasting van je trainingssessie en zie hoe je training de verschillende delen van je lichaam belast. Meer ontdekken

Recovery Pro
Recovery Pro

Volg het herstel van je lichaam en ontvang herstelfeedback. Meer ontdekken

Hardloopvermogen
Hardloopvermogen

Verdiep je inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies. Meer ontdekken

Nightly Recharge™
Nightly Recharge™

Zie hoe goed je herstelt van je dag tijdens de nacht. Meer ontdekken

Sleep Plus Stages™
Sleep Plus Stages™

Volg je slaapfasen en krijg inzicht in de kwaliteit van je slaap. Meer ontdekken

Sportprofielen
Sportprofielen

De Polar Vantage V ondersteunt meer dan 130 verschillende sporten. Voeg in Polar Flow je favoriete sporten toe aan je sporthorloge.

Zwemgegevens
Zwemgegevens

Volg je vorderingen in het zwembad. Polar Vantage V detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, tempo, aantal slagen en rusttijden. Afstand en aantal slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt.

Smartphonemeldingen
Smartphonemeldingen

Blijf verbonden dankzij meldingen van je smartphone. Ontvang meldingen voor inkomende oproepen, tekstberichten, e-mails, afspraken in je agenda en meer.

Strava Live Segments

Haal meer plezier uit je hardloop- en fietsactiviteiten met Strava Live Segments. Ontvang waarschuwingen wanneer je een segment nadert, bekijk real-time informatie tijdens een segment en bekijk je resultaten na elke rit.

Andere Smart Coaching-functies

Running Index
Running Index

Ontvang een schatting van je VO2max bij hardlopen en zie hoe jouw hardloopprestaties zich ontwikkelen. Meer ontdekken

Running Program
Running Program

Ontvang een persoonlijk en aanpasbaar trainingsprogramma dat is afgestemd op jou en je doelen. Meer ontdekken

Smart Calories
Smart Calories

Weet precies hoeveel calorieën je tijdens een trainingssessie hebt verbrand op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, je persoonlijke maximale hartslag (HRmax) en hoe hard je traint. Meer ontdekken

Trainingseffect
Trainingseffect

Ontvang direct na afloop motiverende feedback over het effect van je trainingssessie. Meer ontdekken

Continue hartslagmeting
Continue hartslagmeting

Krijg een uitgebreid beeld van hoe je hart zich gedraagt gedurende de dag. Continue hartslagmeting levert nóg nauwkeurigere gegevens op over calorieverbranding en activiteit, en laat zien wat de laagste en de hoogste hartslag tijdens je dag was. Meer ontdekken

Serene™ ademoefening
Serene™ ademoefening

Ontspan je lichaam en kalmeer je geest met de geleide ademoefening. Meer ontdekken

FitSpark™ dagelijkse trainingsbegeleiding
FitSpark™ dagelijkse trainingsbegeleiding

Krijg dagelijks kant-en-klare workouts die passen bij je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis. Meer ontdekken

Training Load Pro
Fitness Test

Test je fitnessniveau in slechts 5 minuten zonder zweten. Meer ontdekken

Polar Flow Technische specificaties Inhoud van de verpakking

Hulp nodig? Begin hier.

Change region

If your country/region is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Volg je hartslag met de Polar Vantage V

Wanneer het om hartslagmeting gaat, verschillen de eisen per soort sport. De Polar Vantage V biedt je verschillende oplossingen voor hartslagmeting - kies de methode die het beste past bij jouw sport en omstandigheden.

Precision Prime™

De Polar Vantage V introduceert geavanceerde hartslagmeting aan de pols: Polar Precision Prime™ sensorfusietechnologie. Deze innovatie combineert optische hartslagmeting met andere sensortechnologieën. Zo voorkom je afwijkingen door bewegingen die het hartslagsignaal zouden kunnen verstoren en dus tot onnauwkeurige metingen zouden kunnen leiden.

Polar H10 hartslagsensor

Wanneer ongeëvenaarde nauwkeurigheid voor jou noodzakelijk is, koppel de Polar Vantage V dan met de Polar H10 hartslagsensor, de gouden standaard op het gebied van hartslagmeting. De Polar H10 hartslagsensor met de Polar Pro borstband is de beste keuze voor intervaltraining, racketsporten of andere sporten met veel armbewegingen.

De Polar H10 hartslagmeter is los verkrijgbaar of in een set met de Polar Vantage V.

Polar OH1 optische hartslagsensor

De Polar OH1 is een optische hartslagsensor die je om je boven- of onderarm kunt dragen. Het is een uitstekend alternatief als je geen horloge om je pols kunt dragen bij jouw sport of als je de borstband niet prettig vindt om te dragen. De Polar OH1 wordt geleverd met een comfortabele armband van textiel, die je gemakkelijk kunt omdoen en afdoen.

De Polar OH1 is afzonderlijk verkrijgbaar.

Polar Vantage V en hardloopvermogen

De Polar Vantage V is het eerste multisporthorloge dat hardloopvermogen kan meten via de pols.

Trainen op basis van hardloopvermogen

Hardloopvermogen is een geweldige aanvulling op hartslagmeting - je kunt er de externe belasting van je hardloopsessies mee bijhouden.

Je hardloopvermogen reageert sneller op veranderingen in intensiteit dan je hartslag en is dus een goede leidraad bij interval- of heuveltraining. Je kunt het ook gebruiken om met constante inspanning te hardlopen, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd.

Het vermogen wordt berekend met het eigen algoritme van Polar, op basis van je GPS- en barometergegevens.

De Polar Vantage V gebruikt het hardloopvermogen om de spierbelasting te berekenen, de mate waarin een training je gewrichten, je spieren en je beendergestel belast.

Trainen én herstellen als een professional

Als je traint voor een specifiek doel, moet je een goede balans vinden tussen verschillende soorten training en rust. De Polar Vantage V houdt de trainingsbelasting van elke training bij, meet je herstel per dag en op de lange termijn, en geeft aan of je te veel, te weinig of precies genoeg hebt getraind, zodat jij je eigen grenzen leert kennen.

De Polar Vantage V stuurt je elke dag een persoonlijke trainingsaanbeveling en bij risico op overbelasting, blessures of ziekte krijg je een waarschuwing. De Polar Vantage V herkent ook of je te veel stress hebt van iets anders dan je training en motiveert je om te blijven trainen als het even wat minder gaat.

Training Load Pro

Wanneer je traint, belast je de verschillende systemen van je lichaam. De Polar Vantage V geeft een compleet overzicht van de mate waarin je trainingssessies elk systeem belasten en de invloed ervan op je prestaties.

Training Load Pro toont de mate van trainingsbelasting voor zowel je cardiovasculaire systeem als je bewegingsapparaat (Cardiobelasting en Spierbelasting), en houdt daarbij ook rekening met hoe jij de belasting ervaart (Ervaren belasting).

Als je weet hoe zwaar elk systeem wordt belast, kun je je training optimaliseren door op het juiste moment aan het juiste systeem te werken. Voor elke trainingsbelasting krijg je een numerieke waarde, verbale feedback en een visuele waardeschaal met gekleurde stippen.

Cardiobelasting

De waarde bij Cardiobelasting geeft aan in welke mate je trainingssessie je cardiovasculaire systeem belast. Deze waarde wordt na elke workout berekend op basis van je hartslaggegevens.

Cardiobelasting wordt berekend als trainingsimpuls (TRIMP), een algemeen aanvaarde methode om trainingsbelasting te kwantificeren.

Spierbelasting

Spierbelasting geeft aan hoe zwaar je spieren zijn belast tijdens je trainingssessie. Met Spierbelasting kun je je trainingsbelasting kwantificeren bij trainingssessies met een zeer hoge intensiteit, zoals korte intervallen en sprint- of heuveltraining, waarbij je hartslag niet snel genoeg kan reageren op de wijzigingen in de intensiteit.

Spierbelasting geeft de hoeveelheid mechanische energie (kJ) aan die je tijdens een hardloop- of fietstrainingssessie produceert. Dit weerspiegelt je energie-output (niet de energie-input die je nodig had om die inspanning te leveren). In het algemeen geldt dat hoe fitter je bent, hoe beter de efficiëntie is tussen jouw energie-input en -output. Spierbelasting wordt berekend op basis van je vermogensgegevens, zodat je alleen een spierbelastingswaarde krijgt bij je hardloopworkouts (en fietstrainingssessies als je een fietsvermogensmeter gebruikt).

Ervaren belasting

Ervaren belasting is een waarde die rekening houdt met je eigen subjectieve ervaring van hoe veeleisend je trainingssessie was.

Luister naar je lichaam en gebruik zowel je persoonlijke beleving als de gegevens van de Polar Vantage V om de juiste balans te vinden tussen training en rust. Dit is iets wat atleten in de praktijk leren en je trainingsgegevens helpen je om je lichaam beter te leren kennen.

Je Ervaren belasting wordt weergegeven in Ervaren Mate van Inspanning (EMI), een wetenschappelijk aanvaarde methode om trainingsbelasting in getallen uit te drukken. Je niveaus voor Ervaren belasting geven aan hoe zwaar een trainingssessie is vergeleken met je trainingssessiegemiddelde over de afgelopen 90 dagen.

Belasting en tolerantie

Behalve de trainingsbelasting van afzonderlijke trainingssessies zie je hoe de cardiobelasting in de loop van de tijd toeneemt: het verband tussen belasting en tolerantie.

Belasting laat zien hoeveel je jezelf de laatste tijd hebt belast met trainen. Het toont je gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen 7 dagen.

Tolerantie beschrijft hoe goed je voorbereid bent op cardiotraining. Het toont je gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen 28 dagen. Om je tolerantie voor cardiotraining te verbeteren, verhoog je je trainingsinspanning langzaam over een langere periode.

Je Status cardiobelasting bekijkt hoe je Belasting zich verhoudt tot je Tolerantie en maakt op basis daarvan een schatting van de impact van je training op je lichaam.

Recovery Pro (Polar H10 vereist)

De Polar Vantage V helpt je overtraining en blessures te voorkomen met een unieke oplossing voor het bijhouden van je herstel. Recovery Pro meet het herstel van je lichaam en geeft je herstelfeedback en begeleiding.

Dagelijks herstel

Je kunt je dagelijkse herstel meten met de orthostatische test (Polar H10 vereist). Deze test, gebaseerd op je hartslag en hartslagvariabiliteit, houdt rekening met alle stressfactoren in je leven, waaronder stress door training en stress door een andere oorzaak, zoals slecht slapen of werkdruk.

Balans tussen training en herstel

Recovery Pro combineert je herstelgegevens op lange termijn en je trainingsbelasting op lange termijn om de balans tussen training en herstel bij te houden. Zo kun je zien of je te veel, te weinig of precies genoeg hebt getraind, zodat jij je eigen grenzen leert kennen.

Herstelfeedback

Recovery Pro geeft feedback over zowel je huidige cardioherstel als de balans tussen training en herstel op langere termijn. De Polar Vantage V combineert deze twee tot een dagelijkse gepersonaliseerde trainingsaanbeveling.

Ontworpen om te winnen, getest aan de hand van militaire standaards.

De Polar Vantage V heeft de prestigieuze iF en Red Dot design awards gewonnen. De duurzaamheid van het horloge is aangetoond aan de hand van verschillende militaire standaardtests (MIL-STD-810G):

Accessoires