check tag wrench cart

Polar Vantage V

Hoogwaardig GPS horloge voor multisport- en triatlontraining

De Polar Vantage V is een eersteklas multisport- en triatlonhorloge met GPS, hartslagmeting aan de pols en geavanceerde trainingsfuncties: de perfecte trainingspartner voor atleten.

Nu kopen - Vanaf € 499,90

Geavanceerde sporttechnologie

Dankzij de nieuwste wearable tech-innovaties biedt Polar Vantage V accurate gegevens die je in staat stellen je prestaties te maximaliseren.

Geavanceerd hartslag meten aan de pols

De nieuwe Polar Precision Prime™ sensorfusietechnologie houdt nauwkeurig je hartslag bij, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Meer informatie

Je loopvermogen meten

De Polar Vantage V meet je loopvermogen via de pols, dus je hebt geen footpods of sensoren nodig. Meer informatie

Je training optimaliseren

Wil je als een professional trainen, dan moet je ook als een professional herstellen. Polar Vantage V helpt je de juiste balans te vinden tussen training en rust, en om blessurevrij te blijven met een unieke allesomvattende oplossing voor het bijhouden van trainingsbelasting en herstel.

Weten hoe je traint

De nieuwe Training Load Pro™ geeft een uitgebreid overzicht van de verschillende manieren waarop je trainingssessies je lichaam belasten.

Voorkom overbelasting en blessures

Kijk of je lichaam klaar is voor training en ontvang feedback over je herstel met Recovery Pro™.

Kijk hoe het werkt

Meer dan een sporthorloge

Wanneer je traint met de Polar Vantage V, heb je toegang tot het volledige Polar-ecosysteem, waar alles aan elkaar gekoppeld is. In Polar Flow vind je al je trainingsgegevens overzichtelijk bij elkaar op één plaats.

Je kunt ook automatisch je trainingsgegevens synchroniseren naar andere services zoals Strava of TrainingPeaks.

Het ultieme trainingsplatform

Met uitgebreide tools voor trainingsplanning en -analyse, een automatisch trainingsdagboek, voortgangsrapporten en nog veel meer, helpt Polar Flow je om al je trainingsdoelen te halen. Meer informatie

Gegevens voor je coach

Deel al je trainingsgegevens met je coach, ontvang meteen feedback en plan samen je trainingsseizoen met de gratis Polar Flow for Coach-service. Meer informatie

#PolarVantageV

Functies en technische specificaties

Functies

Belangrijkste functies

Polar Precision Prime
Polar Precision Prime

Meet je hartslag nauwkeurig aan de pols, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Lees meer

Training Load Pro
Training Load Pro

Meet de belasting van je trainingssessie en zie hoe je training de verschillende delen van je lichaam belast. Lees meer

Recovery Pro
Recovery Pro

Volg het herstel van je lichaam en ontvang herstel feedback. Lees meer

Running Power
Loopvermogen

Verdiep je inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies. Lees meer

Sport profiles
Sportprofielen

De Polar Vantage V ondersteunt meer dan130 verschillende sporten. Voeg in Polar Flow je favoriete sporten toe aan je sporthorloge.

Swimming metrics
Zwemgegevens

Volg je vorderingen in het zwembad. Polar Vantage V detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, snelheid, aantal slagen en rusttijden. Afstand en aantal slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt.

Andere Smart Coaching-functies

Running Index
Running Index

Ontvang een schatting van je VO2max bij hardlopen en zie hoe jouw hardloopprestaties zich ontwikkelen.

Running Program
Running Program

Ontvang een persoonlijk en aanpasbaar trainingsprogramma dat is afgestemd op jou en je doelen.

Smart Calories
Smart Calories

Weet precies hoeveel calorieën je hebt verbrand op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, je persoonlijke maximale hartslag (HRmax) en hoe hard je traint.

Training Benefit
Training Benefit

Ontvang direct na afloop motiverende feedback over het effect van je training.

Continuous Heart Rate
Continue hartslagmeting

Krijg een uitgebreid overzicht van hoe je hart zich gedraagt gedurende jouw dag. Continue hartslagmeting levert nóg nauwkeurigere gegevens op over calorieverbranding en activiteit, en laat zien wat de laagste en de hoogste hartslag van je dag was.

Sleep Plus™
Sleep Plus™

Als je goed slaapt, heeft dat een positieve invloed op je herstel en prestaties. Polar Sleep Plus™ detecteert automatisch je slaaptijden, de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap.

Polar Flow Technische specificaties Inhoud van de verpakking

Hulp nodig? Begin hier.

Keep me posted

Hou me op de hoogte wanneer Polar Vantage V beschikbaar is

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Polar Precision Prime

Polar Vantage V introduceert de nieuwste vorm van hartslagmeting: Polar Precision Prime sensorfusietechnologie, een combinatie van optische hartslagmeting en huidcontactmeting. Zo worden bewegingsartefacten uitgesloten die het hartslagsignaal kunnen verstoren en tot onbetrouwbare metingen kunnen leiden.

Op deze manier wordt je hartslag nauwkeurig bijgehouden, zelfs tijdens trainingen in de meest veeleisende omstandigheden.

Polar Vantage V en loopvermogen

De Polar Vantage V is het eerste multisporthorloge dat loopvermogen kan meten via de pols.

Trainen op basis van loopvermogen

Loopvermogen is een geweldige aanvulling op hartslagmeting - je kunt er de externe belasting van je hardloopsessies mee bijhouden.

Je loopvermogen reageert sneller op veranderingen in intensiteit dan je hartslag en is dus een goede leidraad bij interval- of heuveltraining. Je kunt het ook gebruiken om met constante inspanning te hardlopen, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd.

Het vermogen wordt berekend met Polar’s eigen algoritme, op basis van je GPS- en barometergegevens.

De Polar Vantage V gebruikt het loopvermogen om de spierbelasting te berekenen, de mate waarin een training je gewrichten, je spieren en je beendergestel belast.

Trainen én herstellen als een professional

Als je traint voor een specifiek doel, is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen verschillende soorten training en rust. De Polar Vantage V houdt de trainingsbelasting van elke training bij, meet je herstel per dag en op de lange termijn, en geeft aan of je te veel, te weinig of precies genoeg hebt getraind, zodat jij je eigen grenzen leert kennen.

Je ontvangt elke dag een persoonlijke trainingsaanbeveling en bij risico op overbelasting, blessure of ziekte krijg je een waarschuwing. De Polar Vantage V herkent ook of je te veel stress hebt van iets anders dan je training en motiveert je om te blijven trainen als het even wat minder gaat.

Training Load Pro

Wanneer je traint, belast je de verschillende systemen van je lichaam. De Polar Vantage V geeft een compleet overzicht van de mate waarin elk systeem wordt belast en de invloed ervan op je prestaties.

Training Load Pro toont de mate van trainingsbelasting voor zowel je cardiovasculair systeem en vaatstelsel als je bewegingsapparaat (cardiobelasting en spierbelasting), en houdt daarbij ook rekening met hoe jij de belasting ervaart (ervaren belasting).

Als je weet hoe zwaar elk systeem wordt belast, kun je je training optimaliseren door op het juiste moment aan het juiste systeem te werken. de functie geeft voor elke trainingsbelasting een numerieke waarde, gesproken feedback en een visuele waardeschaal met gekleurde bullets.

Cardiobelasting

De waarde van je cardiobelasting geeft aan in welke mate je training je cardiovasculair systeem belast. Deze waarde wordt na elke workout berekend op basis van je hartslaggegevens.

Je cardiobelasting wordt berekend als trainingsimpuls (TRIMP), een algemeen aanvaarde methode om trainingsbelasting te kwantificeren.

Spierbelasting

Spierbelasting geeft aan hoe zwaar je spieren zijn belast tijdens je training. Met spierbelasting kun je je trainingsbelasting kwantificeren bij trainingssessies aan zeer hoge intensiteit, zoals korte intervallen en sprint- of heuveltraining, waarbij je hartslag niet snel genoeg kan reageren op de wijzigingen in intensiteit.

Spierbelasting is de hoeveelheid mechanische energie (kJ) die je hebt geproduceerd tijdens een hardloop- of fietssessie. Het gaat hierbij om de geproduceerde energie, dus niet om de verbruikte energie die je nodig had om deze inspanning te leveren. In het algemeen geldt: hoe beter je conditie, hoe beter de balans tussen energieverbruik en energieproductie. Spierbelasting wordt berekend op basis van je vermogen, en wordt dus alleen weergegeven voor hardlooptrainingen (en fietssessies waarbij je het fietsvermogen meet).

Ervaren belasting

Ervaren belasting is een waarde die rekening houdt met je eigen subjectieve ervaring van hoe veeleisend uw trainingssessie was.

Luister naar je lichaam en gebruik zowel je persoonlijke beleving als de gegevens van de Polar Vantage V om de juiste balans te vinden tussen training en rust. Dit is iets wat atleten in de praktijk leren en je trainingsgegevens helpen je om je lichaam beter te leren kennen.

Je ervaren belasting wordt weergegeven in Ervaren Mate van Inspanning (EMI), een wetenschappelijk aanvaarde methode om trainingsbelasting in getallen uit te drukken. Je ervaren belasting geeft aan hoe zwaar je training was vergeleken met het gemiddelde in de afgelopen 90 dagen.

Belasting en tolerantie

Behalve de trainingsbelasting van afzonderlijke trainingen zie je hoe de cardiobelasting in de loop van de tijd toeneemt: het verband tussen belasting en tolerantie.

Belasting geeft weer hoe zwaar jij de laatste tijd hebt getraind en toont de gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen zeven dagen.

Tolerantie beschrijft hoe goed je bent voorbereid op cardiotraining en toont de gemiddelde dagelijkse belasting van de afgelopen 28 dagen. Je kunt je tolerantie voor cardiotraining verbeteren door je training over een langere periode langzaam uit te breiden.

Je cardiobelasting status bekijkt hoe je belasting zich verhoudt tot je tolerantie en maakt op basis daarvan een schatting van de impact van je training op je lichaam.

Recovery Pro (Polar H10 vereist)

Polar Vantage V helpt je overtraining en blessures te voorkomen met een unieke oplossing voor het bijhouden van herstel. Recovery Pro meet het herstel van je lichaam en biedt daarbij feedback en begeleiding.

Dagelijks herstel

Je kunt je dagelijkse cardioherstel meten met de orthostatische test (Polar H10 vereist). Deze test, gebaseerd op je hartslag en hartslagvariabiliteit, houdt rekening met alle stressfactoren in je leven, waaronder stress door training en stress met een andere oorzaak, zoals slecht slapen of werkdruk.

Balans tussen training en herstel

Recovery Pro combineert je langetermijn-herstelgegevens en je langetermijn-trainingsbelasting om de balans tussen training en herstel bij te houden. Het laat zien of je te veel, te weinig of precies genoeg hebt getraind, zodat jij je eigen grenzen leert kennen.

Feedback over herstel

Recovery Pro geeft feedback over zowel je huidige cardioherstel als de balans tussen training en herstel op langere termijn. Polar Vantage V combineert deze twee tot een dagelijkse gepersonaliseerde trainingsaanbeveling.