Polar Grit X2 Pro Titan

De Polar Grit X2 Pro Titan is een stoere en robuuste outdoor smartwatch, gemaakt voor avontuur. Het heeft een helder AMOLED display van saffierglas, een titanium behuizing en een hi-tech toolkit met navigatie- en prestatiefuncties. Ga op avontuur. Verken de wonderen van de wereld, en van je eigen lichaam.

Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro is een stoere en robuuste outdoor smartwatch, gemaakt voor avontuur, voorzien van een AMOLED display van saffierkristalglas en een geavanceerde toolkit met navigatie- en prestatiefuncties. Ga op avontuur. Verken de wereld. Ontdek jezelf.

Polar Vantage V3

Een combinatie van biosensoren, AMOLED display, dualfrequency GPS, kaarten én het meest uitgebreide pakket aan trainings- en hersteltools op de markt. Aan alles is gedacht. De sport smartwatch Polar Vantage V3 helpt je op weg naar onvergetelijke prestaties.

Polar Ignite 3

Polar Ignite 3, een stijlvolle GPS fitness smartwatch voor een actiever leven. Volgt slaap, activiteit en hartslag, biedt persoonlijke begeleiding op maat.

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro, een GPS horloge met hartslagmeter voor alle sporten. Van hardlopen en wandelen tot fietsen en zwemmen.

Polar Pacer

Polar Pacer, een sporthorloge met GPS voor beginners, met essentiële functies en gespecialiseerde trainingstools om sportprestaties te verbeteren.

Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is ons meest indrukwekkende sporthorloge tot nu toe, de krachtige combinatie van een strak vormgegeven ontwerp, innovatieve technologie en intelligente tools voor training en herstel.

Polar Grit X Pro

Het Polar Grit X Pro outdoor horloge, met barometer en navigatie, militaire duurzaamheid, saffierglas en een langdurige batterijduur.

Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2 is ontworpen om te presteren en werkt net zo hard als jij. Onze technologie helpt je je doelen te bereiken en telkens sterker terug te komen. For that athlete attitude.

Polar Ignite 2

Ervaar de Polar Ignite 2, een elegante GPS fitness watch voor workouts, herstel, slaapadvies. Prachtig ontwerp, dag-en-nacht comfortabel.

Polar Ignite

De Polar Ignite is een waterdicht fitnesshorloge dat je naar een evenwichtiger leven begeleidt met geavanceerde hartslagmeting aan de pols en ingebouwde GPS.

Polar Unite

Een mooi, strak fitnesshorloge met gepersonaliseerde dagelijkse begeleiding tijdens je workout, 24/7 hartslagmeting aan de pols en activiteitsmeting, plus nachtelijke slaap- en herstelmetingfuncties.

Polar Vantage M

Een veelzijdig hardloop- en multisporthorloge met GPS voor iedereen die graag records breekt. De Polar Vantage M is een slanke en lichtgewicht trainingspartner die alle gegevens levert die je nodig hebt om je prestaties te verbeteren.

Polar Grit X

Polar Grit X, een robuust, lichtgewicht outdoor horloge met GPS met survival training functies voor outdoor sporten.

Polar M430

Met GPS, hartslagmeting aan de pols, geavanceerde hardloopfuncties en het Polar Running Program is de Polar M430 een topklasse hardloophorloge voor lopers die meer willen.

Polar Verity Sense

Polar Verity Sense, waar ultieme bewegingsvrijheid samengaat met nauwkeurige hartslagmeting.

Polar H10

Polar H10, de ongeëvenaarde hartslagmeter, wereldwijd erkend als gouden standaard. Comfortabele borstband met nauwkeurige sensor voor moeiteloos behouden van hartslagzones.

Polar H9

Polar H9, een betrouwbare hartslagmeter borstband met Bluetooth® en ANT+ voor veelzijdige connectiviteit met apps en apparaten naar keuze.

Polar OH1+

De Polar OH1 is een optische hartslagmeter die veelzijdigheid combineert met comfort en eenvoud in gebruik. Je kunt hem als standalone apparaat gebruiken maar ook via Bluetooth® en ANT+ koppelen aan diverse fitnessapps, sporthorloges en smartwatches.

Polsbanden

Personaliseer elke horloge voor elke stijl en situatie.

Borstbanden

Vervang of upgrade je Polar Sensor borstbanden of armbanden.

Voeding & kabels

Voor het opladen van je producten en gegevensoverdracht.

Houders & adapters

Pas je product aan voor elke situatie.

[menu_title:HOVER_PANEL_WHO_WE_ARE]

[menu_copy:HOVER_PANEL_WHO_WE_ARE]

[menu_title:HOVER_PANEL_SCIENCE]

[menu_copy:HOVER_PANEL_SCIENCE]

Polar Grit X Outdoor-serie

Grit X horloges zijn gemaakt voor sporten in de buitenlucht en zijn opgewassen tegen alle omstandigheden in de natuur. Ze helpen je de wereld te verkennen en het avontuur te ontdekken.

Polar Vantage Performance-serie

Onze serie topproducten is gemaakt voor prestatiesporten, duursporten en training. Elk aspect van onze Vantage-horloges is ontwikkeld met een specifieke persoon in gedachten – de atleet.

Polar Pacer Multisport-serie

De Pacer-serie voorziet sporters van alle essentiële functies, zoals nauwkeurige GPS en accurate hartslagmeting. Bovendien bevat het alle gespecialiseerde trainingstools die nodig zijn om beter te trainen.

Polar Ignite Fitness & Wellness-serie

Gestroomlijnd, eenvoudig en slim - Ignite-horloges zijn de perfecte partner voor fitnessdoelen en elke levensstijl.

Optische hartslagmeting

Optische hartslagmeting maakt gebruik van licht om je hartslag te meten, voor realtime gegevens en inzicht in de werking van je hart tijdens sport, slaap en alles daartussenin.

Wat is optische hartslagmeting?

Simpel gezegd is optische hartslagmeting (OHR) een manier om de hartslag van iemand te meten met behulp van licht waarmee variaties in bloeddoorstroming worden gemeten. Een optische hartslagmeter schijnt een fel licht door de huid en detecteert de intensiteit van het licht dat vanaf de huid naar de sensor wordt teruggekaatst.

Een van de grootste voordelen van optische hartslagmeting is het gebruiksgemak. Daardoor wordt deze technologie vaak geïntegreerd in wearables als horloges en fitnesstrackers, en kun je deze gebruiken voor hartslagmeting tijdens je workouts, terwijl je slaapt, of wanneer je je hartslag de hele dag door wilt bijhouden.

Hoe werkt optische hartslagmeting?

Wanneer je hart klopt, pompt het bloed naar je bloedvaten, waardoor het sneller gaat stromen en er minder licht wordt teruggekaatst. Tussen de hartslagen stroomt het bloed langzamer door je pols en wordt er meer licht teruggekaatst. Door de tijd tussen de hoge en lage lichtintensiteit te meten kan het apparaat de tijdsintervallen tussen de slagen meten en op basis daarvan de hartslag berekenen.

Door de tijd tussen hoge en lage lichtintensiteit te meten kan het apparaat de tijdsintervallen tussen de slagen meten en op basis daarvan de hartslag berekenen.

Gen 4

De volgende generatie optische hartslagmeting

Sinds onze introductie van de eerste draadloze hartslagmeter ter wereld hebben we de manier waarop we hartslag meten verder geperfectioneerd.

De volgende generatie van onze optische hartslagmeters vanaf de pols, powered by Elixir biosensing technologie, biedt de meest nauwkeurige optische hartslagmeting in een Polar horloge ooit. De nieuwe sensor is opnieuw ontworpen, heeft nog minder interferentie door beweging en lichtlekkage en verbeterde energie-efficiëntie voor de hele dag door nauwkeurige metingen.

Optische hartslagmeting vs. ECG

ECG-meting, of elektrocardiogrammeting, en optische hartslagmeting zijn twee verschillende manieren om hetzelfde te meten: de hartslag. Een traditionele hartslagmeter met borstband meet de hartslag door de elektrische activiteit van het hart te meten en zorgt zo voor uiterst nauwkeurige metingen op referentieniveau.

optische hartslagmeting (OHR) maakt gebruik van de zogenaamde fotoplethysmografie (PPG) techniek om veranderingen in bloedvolume onder de huid te meten. In theorie is het mogelijk om het PPG-signaal op elke plek op het lichaam te meten: bijvoorbeeld op je vinger, oorlel, slaap of pols.

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen, en welke methode het beste is, kan afhangen van het specifieke geval. Los van de technologie die wordt gebruikt om hartslag te meten, is het grootste verschil de manier waarop je de meetapparatuur draagt, waarbij OHR met name handig is voor continue meting.

  • ECG Elektrocardiogram
  • OHR Optische hartslagmeting

Hoe nauwkeurig is optische hartslagmeting?

Een van de uitdagingen bij optische hartslagmeting is het probleem van handbeweging. Met elke nieuwe generatie van onze OHR-technologie hebben we verbeteringen doorgevoerd om interferentie door beweging te verminderen en de precisie te verbeteren.

Op basis van onze validatiestudies maakt OHR powered by Polar Elixir biosensing technologie bij veel populaire sporten, voornamelijk hardlopen en fietsen, hartslagmeting mogelijk die metingen op basis van ECG heel dicht benaderen.

Compatibele producten

Optische hartslagmeting

Met OHR is hartslagmeting vanaf de pols mogelijk, voor realtime gegevens en inzicht in de werking van het hart tijdens sport, slaap en alles daartussenin.

Zuurstofsaturatie

SpO2 is een niet-invasieve meting van het zuurstofgehalte van rode bloedlichaampjes om aan te geven hoe effectief het lichaam in staat is zuurstof te transporteren. Het is met name nuttig bij workouts met hoge intensiteit of op grote hoogte.

Huidtemperatuur

Nachtelijke huidtemperatuur registreert schommelingen in de kerntemperatuur van je lichaam wanneer je slaapt en biedt zo inzichten in thermoregulatie en slaapkwaliteit.

ECG meting vanaf je pols

Electrocardiogrammeting vanaf je pols biedt waardevolle inzichten in de elektrische activiteit en het ritme van je hart en geeft je meer inzicht in de gezondheid van hart en bloedvaten en in je prestaties.

NEWSLETTER_POPUP

Hallo daar! Meld je aan en krijg 10% korting

Mis deze uitnodiging van onze Polar familie niet. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze leuke nieuwtjes en aanbiedingen! Dan krijg je 10% korting* op één aankoop.

Door op Aanmelden te klikken, geef je aan akkoord te gaan met het ontvangen van e-mails van Polar en bevestig je dat je ons privacybeleid te hebben gelezen.

*deze actie kan niet worden gecombineerd met andere acties of aanbiedingen.