check tag wrench cart

Herstelstatus

Herstelstatus

Krijg inzicht in je herstel

Herstelstatus maakt een schatting van je hersteltijd en geeft je je een beeld van je herstelstatus voor je weer aan het trainen gaat.

Weet hoeveel tijd je nodig hebt om te herstellen

Als je intensief en vaak traint en niet genoeg tijd neemt voor rust en herstel, kan dit leiden tot vermoeidheid en verminderde prestaties. Herstelstatus geeft je een indicatie van de tijd die je nodig hebt voor je herstel.

Het helpt je bij het vinden van de balans tussen training en herstel, en dit is belangrijk voor het verbeteren van je prestaties en het bereiken van je trainingsdoelen.

Plan je training effectief

Op lange termijn helpt Herstelstatus je je totale trainingstijd onder controle te houden. Op korte termijn helpt Herstelstatus je bij het plannen van je toekomstige trainingen.

Het continu bijhouden van de herstelstatus helpt je bovendien bij de planning van je trainingen en het voorkomen van te zwaar of juist te licht trainen.

De wetenschap

De trainingsbegeleiding op basis van Herstelstatus is gevalideerd op grond van een reeks gerandomiseerde vergelijkende onderzoeken onder wedstrijdfietsers, triatleten en hardlopers.

Hoe Herstelstatus werkt

Herstelstatus is gebaseerd op de cumulatieve belasting van al je activiteiten, inclusief je trainingssessies en je gewone dagelijkse activiteiten.

De functie Herstelstatus is vooral geschikt voor trainingen die gericht zijn op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. In elke trainingssessie wordt de neuromusculaire belasting van de training geschat, waarbij rekening wordt gehouden met de sport van de sessie.

Meer lezen

Compatibele producten

Related blog posts

Why And How To Monitor Recovery

Recovery is a vital part of training, but how do we know when to take a break? Read how you can keep track of your recovery level with Polar.

Read story

No rest, no gain | How to optimize rest and recovery

Pro triathlete Kaisa Sali says rest and recovery are key in training. Read how Kaisa monitors her training load and boosts recovery.

Read story

Change region

If your country/region is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Leuk dat je er bent! Schrijf je nu in en krijg 10% korting

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke projecten om je voor op te geven en onze aanbiedingen. Bovendien krijg je 10% korting* op je eerste aankoop!

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

*deze actie kan niet worden gecombineerd met andere acties of aanbiedingen.