check tag wrench cart

Trainingsbelasting

Trainingsbelasting

Controleer de belasting van je trainingssessies

Trainingsbelasting geeft je een inschatting van de invloed van de training op je lichaam en helpt je de belasting van verschillende work-outs met elkaar te vergelijken. Het is gebaseerd op polsversnellingen en energieverbruik.

Als je de trainingsbelasting continu bijhoudt, helpt dit je om je trainingsintensiteit en -duur aan te passen aan je doelen.

Maak je work-outs vergelijkbaar

Trainingsbelasting helpt je te begrijpen hoeveel inspanning je in een trainingssessie stopt. Het maakt ook de inspanning die je levert tijdens een korte trainingssessie met een hoge intensiteit vergelijkbaar met die van een lange trainingssessie met een lage intensiteit. Zo kun je bijvoorbeeld de belasting van een lange fietstraining op lage intensiteit vergelijken met een korte maar intensieve hardlooptraining.

De wetenschap

Trainingsbelasting is gebaseerd op je hartslag en polsversnellingen. De validiteit van de berekening van energieverbruik tijdens training en de specifieke vergelijkingen van Polar zijn in verschillende wetenschappelijke publicaties gerapporteerd.

De achtergrond en validiteit van de evaluatie van energieverbruik op basis van accelerometers is ook gerapporteerd in diverse andere onderzoeken.

Hoe Trainingsbelasting werkt

Trainingsbelasting geeft tekstuele feedback over hoe belastend een trainingssessie is. Dit wordt voor elke trainingssessie berekend op basis van je hartslag, de intensiteit en duur, en is gebaseerd op het verbruik van koolhydraten en eiwitten tijdens de training.

Om een meer gedetailleerde vergelijking tussen de trainingssessies mogelijk te maken wordt de waarde van de Trainingsbelasting aangegeven als een indicatie van de herstelbehoefte in dagen en uren.

Meer lezen

Compatibele producten

Related blog posts

Training Load

So, you have training plan, but do you know if it's working? Training Load helps you track your progress and monitor the intensity of your workouts.

Read story

Change region

If your country/region is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Leuk dat je er bent! Schrijf je nu in en krijg 10% korting

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke projecten om je voor op te geven en onze aanbiedingen. Bovendien krijg je 10% korting* op je eerste aankoop!

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

*deze actie kan niet worden gecombineerd met andere acties of aanbiedingen.