Polar Sleep Plus™

Slaap beter met Polar Sleep Plus™, de geavanceerde oplossing van Polar voor slaapregistratie en -analyse. Registreer je slaap, ontvang feedback en ontwikkel betere slaapgewoontes aan de hand van gedetailleerde inzichten in je slaappatroon.

Slaapregistratie met Polar Sleep Plus™

Polar Sleep Plus registreert automatisch je slaappatroon en geeft je een goed beeld van hoe je slaapt. Je Polar-tracker volgt je bewegingen met een ingebouwde 3D-accelerometer en detecteert automatisch wanneer je in slaap valt en wakker wordt. De nauwkeurige slaapstatistieken van Polar geven je uitgebreide informatie over hoe je elke nacht slaapt.

Slaaptijd

Je kan zien hoe laat je in slaap viel en weer wakker werd, en hoelang je hebt geslapen.

Daadwerkelijke slaap

Ontdek hoeveel van je slaaptijd je tijdens de nacht daadwerkelijk hebt geslapen.

Onderbrekingen

Iedereen wordt elke nacht wel een paar keer kort wakker. Soms is dat zo kort dat we ons dat ´s ochtends niet eens meer kunnen herinneren. Met Polar Sleep Plus kun je zien wanneer dit gebeurde.

Slaapcontinuïteit

Je ziet of je ononderbroken hebt geslapen of meerdere keren wakker bent geweest en je kunt nachten met elkaar vergelijken door ze een cijfer van 1 tot en met 5 te geven.

Voorkeuren voor slaaptijd

Stel je eigen voorkeuren voor je slaaptijd in om te zien of je zoveel slaap krijgt als je wilt.

Slaappatronen

Voor een goede nachtrust zijn goede gewoontes onontbeerlijk. Houd elke week de statistische gegevens over je slaap bij om je slaappatronen te leren kennen.

Je slaap beoordelen

Geef je slaap een cijfer van 1 tot en met 5 voor uitgebreidere feedback over de hoeveelheid en de kwaliteit van je nachtrust.

Feedback over je slaap

Na elke nacht krijg je feedback over je slaap.

Find your sleep tracker today

Koop vandaag nog een slaaptracker

De volgende sporthorloges en fitnesstrackers van Polar zijn voorzien van Sleep Plus.

 

Waarom is slaap zo belangrijk?

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven slapend door. Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op je mentaal welzijn en zorgt ervoor dat je vol energie de dag door komt.

Maar het belang van slaap beperkt zich niet tot je uitgerust voelen. Op de lange termijn kan voldoende nachtrust het risico op chronische ziekten, zoals diabetes en hartkwalen, terugdringen. 

Lees meer over een goede nachtrust in de Polar blog.

 

Slapen en sporten

Als het gaat om sportprestaties en een goede conditie, zijn slaap en rust net zo belangrijk als training en voeding.

Na een training speelt slaap een grote rol bij je herstel. Want wanneer je slaapt, krijgt je lichaam de tijd voor de belangrijkste herstelprocessen, zoals spiergroei en weefselherstel. Dus als je je trainingsdoelen wilt bereiken, zorg je dat je genoeg slaap krijgt.

Lees meer over slapen en sporten in de Polar blog.

 

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Hoeveel slaap je nodig hebt, varieert per persoon. De meeste volwassenen hebben genoeg aan 8 uur goede slaap per nacht om zich uitgerust en energiek te voelen. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, is afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, manier van leven en gezondheid.

Als je wilt weten wat voor jou de juiste hoeveelheid is, let dan eens op hoe je je voelt als je wakker wordt en gedurende dag. Na een goede nachtrust hoor je je uitgerust en energiek te voelen.

Lees meer over slaapbehoeften in de Polar blog.

 

Waarom zou ik mijn slaap moeten monitoren?

Als je je nachtrust registreert, krijg je een reëel beeld van je slaapgewoontes en de kwaliteit van je slaap. Vaststellen hoelang en hoe goed je echt slaapt, geeft je inzicht in welke aspecten van je dagelijkse routine en slaapgewoontes van invloed zijn op je nachtrust en welke aanpassingen je mogelijk moet doen. 

Hoe je slaapt, is altijd persoonlijk. Het heeft dus geen zin om statistieken over je nachtrust te vergelijken met die van anderen. Om een goed beeld te krijgen van hoe je slaapt, hoef je alleen naar je eigen slaappatronen op de lange termijn te kijken.

Ontdek meer tips voor goede slaapgewoontes in de Polar blog.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Polar

Meld je aan om al het belangrijke nieuws over Polar rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

Verzenden

Je kunt je altijd weer afmelden