check tag wrench cart

Herstel na marathon week 3

Trainen en onderhouden

Voeg structuur toe aan je training

Coach: Nick Anderson, hoofdcoach van Polar UK

Vanaf week 3 kun je opnieuw wat structuur aan je training toevoegen.

Begin met een iets langere weekendtraining van 75-80 minuten, in een rustig tempo en voeg meer kwalitatieve sessies toe aan je programma, waaronder interval- en drempeltraining.

Hoewel je trainingsvolume lager dan normaal dient te zijn, moet je focussen op het opbouwen van een degelijke routine gericht op core stability training en flexibiliteitstraining . Dit is een routine die je kunt onderhouden wanneer je trainingsvolume weer omhoog gaat.

Atlete: Tish Jones, hardloper voor Team GB

Hardlopen eist enorm veel van ons lichaam, dus dien je je lichaam een handje te helpen tijdens de voorbereiding en gedurende de wedstrijd.

Het is cruciaal voor het herstel na een marathon om zachte weefsels met een sportmassage te behandelen, maar het is ook geen slecht idee om regelmatig een massage te krijgen zodat je spieren en pezen soepel en vrij van afvalstoffen en vermoeidheid blijven.

Zelfs de meest ervaren hardlopers en professionele atleten hebben baat bij advies van deskundigen, dus ik raad een controle en behandeling door een fysiotherapeut of andere professional na de wedstrijd zeker aan.

Hoe houd je dit in de gaten?

De juiste looptrainingen tijdens het herstel na een marathon zijn essentieel voor je overgang naar een volwaardige training. Hardloopvermogen is een goede maatstaf hiervoor – niet alleen voor meer doeltreffende trainingssessies, maar ook voor betere hersteltrainingen. Spierbelasting is een belangrijke indicator voor zowel herstel als voor de verbetering van je prestaties en je conditie.

Houd Hardloopvermogen bij tijdens je hersteltrainingen om ervoor te zorgen dat je vermogen/watt laag en je hartslag in zone 2 of 60-70% van je maximale hartslag blijft.

Je zal misschien opmerken dat op sommige dagen, zelfs wanneer je hartslag laag blijft, je wattage mogelijk hoog is. Als gevolg daarvan zal je je nog steeds moe voelen de volgende dag, ondanks dat je getraind hebt met een lage hartslag.

Dit suggereert dat zelfs wanneer je met een lage hartslag loopt, maar met een hoog vermogen (spierbelasting), de training te lastig kan zijn en echt herstel kan vertragen.‎

Polar Vantage V meet Hardloopvermogen rechtstreeks via de pols. Zo kun je je trainingen aanpassen op basis van zowel je hartslag als je vermogen.

Bovendien laat de Recovery Pro functie van de Polar Vantage V je zien hoe je lichaam reageert op training en of je klaar bent voor meer.

Change region

If your country/region is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.

Hey there running aficionado!

Looks like you’ve spent a good while with our content – we’re thinking you find it interesting. You should know that there’s more of it coming at regular intervals (pun intended). To get the frequent running goodness automatically, sign up for our twice a month running newsletter.

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

Leuk dat je er bent! Schrijf je nu in en krijg 10% korting

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke projecten om je voor op te geven en onze aanbiedingen. Bovendien krijg je 10% korting* op je eerste aankoop!

Door op Inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord om e-mails van Polar te ontvangen en bevestigt u dat u het privacybeleid van Polar hebt gelezen

*deze actie kan niet worden gecombineerd met andere acties of aanbiedingen.