check tag wrench cart

Polar kondigt nieuwe functies en kleuren aan voor de Polar V800 trainingscomputer

11/05/2016

Dendermonde, 11 mei 2016, Polar kondigt belangrijke nieuwe functies en nieuwe kleuren aan voor de Polar V800. De Polar V800 werd ontwikkeld voor professionele atleten en veeleisende amateursporters. Sport maakt voor hen een essentieel onderdeel uit van hun leven. Nieuwe software updates voegen enkele nieuwe belangrijke functies toe die ook voor de huidige eigenaars van een V800 beschikbaar zullen zijn. Hardlopers krijgen onder andere inzicht in de efficiëntie van hun inspanningen dankzij de lange termijn analyse van de Running Index waardoor ook de eindtijd van een loopwedstrijd voorspeld kan worden op basis van de looptrainingen. Een andere belangrijke nieuwigheid: GPX routes zullen ingeladen kunnen worden vanaf andere bronnen dan Flow, de gratis Polar webservice.
Hardlopen behoort wereldwijd tot één van de meest populaire sportdisciplines. Daarom kreeg de Polar V800 een aantal nieuwe opvallende running functies:

  -Lange termijn analyse van de Running Index: lopers kunnen niet alleen hun vooruitgang monitoren, ze kunnen op basis van hun trainingen ook een voorspelling maken van de eindtijd van de wedstrijd die ze zullen gaan lopen.
  -In februari kreeg de V800 reeds een update met cadansmeting via de pols. Zonder het gebruik van extra sensoren krijgen lopers hun loopcadans te zien aan de pols. Door nauwgezet de loopcadans te monitoren ontwikkelen lopers hun conditie en loopefficiëntie.

In de komende maanden mogen Polar V800 gebruikers belangrijke aanpassingen verwachten in de Route en Explore functies in de Flow webservice. Nieuwe routes zullen gezocht kunnen worden op basis van locatie, sportdiscipline, afstand en duur. Gebruikers kunnen ook op naam zoeken om te zien welke routes andere Flow gebruikers het liefst volgen.
Andere langverwachte belangrijke aanpassingen en verbeteringen die eraan komen zijn:
  -Het importeren van GPS-tracks afkomstig van andere websites dan Polar Flow. Gebruikers zullen GPX-tracks van andere diensten via Flow kunnen importeren naar hun Polar V800.
  -De gebruiksvriendelijkheid van de navigatiefuncties wordt verbeterd.
  -Een op GPS-gebaseerde inclinometer / hellingmeter
  -Een GPS low power modus voor extra lange duurtrainingen, trektochten en ultramarathons.
  -"Works with GoPro" functie - je GoPro camera en je Polar V800 werken binnenkort samen. Bekijk nadien de beelden van je GoPro met daarop de volgende data : snelheid, afstand, hoogte en hartslag.

Voor gepassionneerde atleten zijn de analysemogelijkheden van de Flow webservice de belangrijkste functies. Ook deze functies krijgen een belangrijke upgrade. Sporters kunnen binnenkort in hun trainingsdagboek makkelijk rondes toevoegen, verwijderen of verplaatsen en ook hun trainingssessies online aanpassen. Gebruikers krijgen in het algemeen meer vrijheid om de meetresultaten te selecteren die hen het meest interesseren. Voor Polar is het een topprioriteit om Polar­gebruikers op pad te sturen met een perfecte en up-to-date trainingscomputer aan de pols. Daarom zijn Polar-producten 'future proof'en kunnen bestaande Polar V800 gebruikers via hun account in flow alle toekomstige software-updates installeren.
lronman 70.3 Wereldkampioen Javier Gomez Noya vertrouwt reeds lange tijd op Polar-producten tijdens zijn trainingen. "Om het maximum uit mijn lichaam te halen heb ik als professioneel triatleet het juiste training- en wedstrijdmateriaal nodig. Polar-producten begeleiden me het best tijdens mijn trainingen en helpen mijn prestaties te monitoren tijdens het zwemmen, fietsen en lopen," zegt Javier. Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe V800 kleuren brengt Polar - speciaal voor triatleten -een Limited Edition "Javier Gomez Noya" op de markt. Het pakket wordt geleverd met gratis universele stuurhouder en een trapfrequentiesensor.

Prijs en beschikbaarheid
De Limited Edition Polar V800 "Javier Gomez Noya" in zwarte uitvoering is beschikbaar van mei tot oktober, de rode versie van juli tot oktober . Beide exemplaren kosten 449.90 euro. De standaard uitvoering zowel in zwarte als rode uitvoering inclusief de hartslagmonitor zijn beschikbaar vanaf juli en kosten eveneens 449.90 euro.

Over Polar
Polar is de pionier wat betreft draagbare technologie voor sport en fitness en is toonaangevend op het vlak van hartslagmeting, activity trackers en trainingscomputers. Met bijna 40 jaar ervaring en een succesvolle erfenis op het vlak van innovatief fysiologisch en sportmedisch onderzoek, komt het bedrijf tegemoet aan de verwachtingen van sporters van elk niveau. Polar biedt hen een uitgebreid gamma producten waaronder draagbare sporttoestellen en activity trackers, traingsapp's en online diensten. De trainingscomputers, die wereldwijd diverse awards hebben gewonnen, behoren tot de eerste keuze van consumenten over de hele wereld. Polar-producten worden wereldwijd verkocht door meer dan 35.000 retailers. Het hoofdkantoor van Polar is gevestigd in de buurt van Oulu in Finland, en het bedrijf is internationaal actief in meer dan 80 landen.
Meer informatie: www.polar.com

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.