facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
coachingproject

Coaching project: zo beleefden onze kandidaten de triatlon

Corona deed veel wedstrijden en races in het water vallen. Ook de Challenge Geraardsbergen, tot grote spijt van alle deelnemers. Maar als er één ding is dat we leerden uit de pandemie, dan is het wel om flexibel te zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Op de oorspronkelijke datum organiseerden we onze eigen ‘mini triatlon’, om de kandidaten van het Coaching Project toch dat felgemiste race gevoel te bezorgen.

Op het programma: 1,9km zwemmen in de Gavers, 90 kilometer fietsen (met tweemaal de Muur van Geraardsbergen) en tot slot een halve marathon lopen. Dit alles in de brandende zon bij dertig graden. Faut le faire!

Zo beleefden onze deelnemers deze ervaring.

Max

“Een fantastische dag. De perfecte gelegenheid en locatie om mijn eerste (halve) triatlon te ervaren. En wat was het super om dit samen met hele team te doen. Het was mooi om al het harde werken en trainen van ons zessen er uit te zien komen tijdens deze oefentriatlon én om te zien dat de Polar stafleden ook de nodige energie in zich hadden om ook deels mee te doen!”

michiel

“Op 6 juni vielen alle nuchtere ochtendloop puzzelstukjes en nachtelijke tacx uurtjes op hun plaats. Na 10 jaar fanatiek aanrommelen in de triatlonsport merk ik op D-day dat een strak schema wel z’n vruchten afwerpt. Niet alleen sportief gezien is het coachingstraject een succes maar ook het trainen en racen als team geeft een extra dimensie aan het traject. Het was een prachtige en gezellige en bovenal sportieve wedstrijddag met een leuke groep sportievelingen/triatloten. Ik zou het direct over doen!”

Sarah

Ik durf toe te geven dat ik toch wel wat zenuwen had die morgen want ik zou iets doen wat ik nog nooit eerder deed. Vanaf het ontbijt heerste er een hele fijne sfeer onder het team en kon je van iedereen het enthousiasme voelen! Ik had er hard voor getraind dus ik verdiende het ook om er hard van te genieten. Het gaf me gevoel dat alle trainingen in elkaar vielen. En of ik dat deed! Onder een stralende zon en met een brede glimlach na elk afgewerkt onderdeel. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik denk aan het moment dat we – zonder dat het klassieker was – de hele markt van Geraardsbergen aan het toejuichen kregen bij de aanvang van de muur, en dat tot tweemaal toe! Polar zorgde voor een fantastische dag! Ik weet dat ik bof met deze ervaring en dat turnsters ook kunnen triatlonnen! De tanlines van mijn trisuit staan bovendien nog steeds op mijn lichaam, ik draag de herinnering aan deze dag letterlijk nog steeds mee!

JOHAN

“D-day, de triatlon. Het beleven van een triatlon vond ik een heel intense ervaring. Je moet 3 sporten combineren, waardoor je aan veel praktische zaken moet denken, zeker vooraf. Heb ik alles bij, kan mijn lichaam het aan, wanneer treedt er verzuring op, overgang van sporten, gebruik van andere spiergroepen, wat als ik lek rijd, wil niet stuntelen met mijn wetsuit, … Ik ben mijn zwembril vergeten, … ah nee toch niet… Maar eens in het water, valt alles weg en was ik blij dat alles zo fris aanvoelde, sterk zelfs. Het was een heerlijke ervaring, in groep, maar ook individueel. Het was vooral ook een eerlijke dag, je lichaam doet dat waar je een half jaar voor getraind hebt. Het kan dus zeker nog veel beter, maar het was nog nooit zo goed gegaan. Waarvoor dank Polar, On, Fre Van Lierde.”

Debbie

“Zo’n dag dat je weer helemaal weet waar je het voor doet, waarvoor je alles gedaan en gelaten hebt. Vanaf het moment dat de Polar organisatie het start signaal gaf voor de start van het zwemmen, en daarmee onze triathlon, je helemaal in je eigen race zit. De herinneringen aan terror trainingen en ellenlange koude regenachtige ritjes met tegenwind vervagen. Dit was puur genieten om samen de dag sportief door te brengen, en het maximale uit onszelf en elkaar te halen.”

Nele

“Bijna 2 jaar geleden dat ik zenuwachtig aan de start van een wedstrijd stond. Blij dat ik het zwemmen overleefd heb zonder te verzuipen. Onder luid supportersgeroep 2 maal boven op de muur geraakt en met een brede smile over de finish gelopen. Dankzij Polar kan ik deze trots afvinken op mijn bucketlist.”

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.