facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
coachingproject_michiel_hellegers

Polar Coaching Project: ontmoet de kandidaat (7) Michiel Hellegers

Michiel is zeker geen newbie als het aankomt op triatlons. Maar nu hij de veertig gepasseerd ben, stelt hij zichzelf de vraag: “Wil ik de volgende agegroup wil binnen wandelen of binnenstormen?”. Dat laatste natuurlijk! 

Michiel Hellegers, (41), Den Haag

Geen triatlon rookie: Zijn PR op de halve afstand triatlon is 4.59,41!
Lievelingsonderdeel? Hardlopen
Grappig weetje: Michiel heeft geen oriëntatievermogen en slaagt er zelfs in om te verdwalen tijdens een triatlon…
Volg Michiels avontuur ook op zijn blog.

Michiel, waarom ging jij deze uitdaging aan?

Na al die jaren sportief freewheelen wou ik eens kijken hoever ik met een serieus schema onder extreem goede begeleiding (bedankt, Frederik van Lierde!) kan komen. Hopelijk dik onder de vijf uur!

Ambitieus! Heb je al vooruitgang geboekt tijdens het Coaching Project?

Zeker weten. Niet alleen aan de verschillende Prestatietesten merk ik dat mijn conditie verbetert, maar ook m’n lichaam evolueert. Mijn spieren zijn duidelijker meer afgelijnd, je kan zelfs stellen dat ik echte ‘fietsbenen’ heb gekregen. (lacht)

Ontdek hier alles over de verschillende prestatie- en hersteltesten op de Polar Vantage V2.

Wat is jullie favo Polar feature?

Training Load Pro! Deze tool geeft een gedetailleerd overzicht van de verschillende manieren waarop trainingssessies je lichaam belasten. Ervaring leert dat hij een accurate inschatting van mijn sportprestaties en blessuregevoeligheid maakt.

Wat vind je zo bijzonder aan triatlon?

De afwisseling maar ook de heroïek aan de finish.

Al een grappig trainingsmoment meegemaakt?

Veel fietstrainingen zijn indoor, op de fietsrollen dus. Omdat ik hier veel tijd op doorbreng, speel ik vaak al fietsend spelletjes met de kinderen terwijl ik mijn training afwerk. (grinnikt)

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.