facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
coachingproject_debbieeverink

Polar Coaching Project: ontmoet de kandidaat (8) Debbie Everink

Coaching Project kandidate Debbie zette probleemloos de mannelijke kandidaten uit de wind tijdens een gezamenlijke fietstraining (zie coverbeeld). ‘Winter miles are summer smiles’ had coach Frederik van Lierde haar gezworen. Nou en of! De 28-jarige diehard sportieveling heeft al heel wat triatlons op haar palmares staan, en is van plan om er nog héél veel aan toe te voegen.

DEBBIE Everink (28), LEusden

Trainingshistoriek: startte haar sportieve carrière als voetbalster
Prestatie: Finishte haar eerste IronMan in Barcelona 2e in haar leeftijdscategorie

Time flies when you’re having fun. Net zoals ik hardlopend en fietsend over het asfalt vlieg.
Inmiddels alweer bijna 5 maanden onder begeleiding van het Polar Coaching Project met Frederik van Lierde als coach en On Running als sport gear.

Een avontuur dat ik samen met mijn teamgenoten begin van dit jaar aanging. Deze kans om een half jaar op alle vlakken in de triathlon begeleid te worden, greep ik natuurlijk met beide handen aan. Wanneer je altijd voor het maximale gaat, als je iets voor ogen hebt, sluit dit er perfect op aan. Dat is wat triatlon zo mooi maakt voor mij, de uitdaging die je puur met jezelf aangaat. Waarin het draait om jouw persoonlijke prestatie tegenover jezelf en niet van anderen.

Dat is wat triatlon zo mooi maakt voor mij, de uitdaging die je puur met jezelf aangaat.

En hoe mooi is het, om van deze toch wel individuele sport, in teamverband op weg te gaan naar een gezamenlijke wedstrijd en toch ook te werken aan mijn persoonlijke doelen (IronMan Vitoria Gasteiz, Spanje).  Dat we dit samen doen helpt zeker ook. Behalve dan wanneer iemand begint over die ene “terror” training, die voor jou nog op het schema staat…

Van links naar rechts: Stijn, Michiel, Debbie & Max.

Met weer volle trainingsweken, inclusief “terror” trainingen voor de boeg, is het van groot belang om ook zeker te focussen op rust en herstel. Ik ben dan ook erg blij met de Nightly Recharge op mijn Polar Vantage V2, die mijn slaap analyseert, zodat ik mijn nachtrust goed in de gaten kan houden. Zo heb ik tot nog toe probleemloos (oké… met af en toe een beetje (veel) geklaag over koude voeten) alle trainingen voltooid. En merk ook dat de lange duurlopen en uithoudingsritjes op de fiets me weer makkelijker afgaan. Waarbij ik dan weer heel blij ben met de Back to start-functie op mijn horloge, zo ver van huis…

Winter miles are summer smiles, aldus coach Frederik Van Lierde.

Wat wel bijzonder blijft, is dat ik alle fietsritjes in mijn eentje heb gedaan toen de temperatuur rond het vriespunt zat. Maar bij het eerste lenteweekendje waren er gelukkig meteen fietsmaatjes genoeg! Dat die ‘winter miles are summer smiles’ zoals Frederik zegt zijn vruchten afgeworpen heeft, werd met deze ritjes ook wel bevestigd.
Waar ik mijn fietsmaatjes halverwege mijn training naar huis terug fietste, kon ik met gemak de rest van mijn training met een grote lus naar huis uittrappen. En wat kijk ik uit naar die gezamenlijke ritjes die er aan komen, nu het weer wat beter wordt!

Bedankt Debbie!

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.