facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
coachingproject-neledewever

Polar Coaching Project: ontmoet de kandidaat (3) Nele De Wever

Kandidaat Nele liep al ettelijke marathons, en droomt ervan een Six Star Finisher te worden. Haar laatste drie wapenfeiten van die aard waren echter virtueel, en Nele snakte naar een nieuwe uitdaging. Enter: het Coaching Project. Sinds haar selectie is ze dan ook niet meer weg te slaan uit het zwembad of van haar fiets. Zélfs niet bij min tien graden.

Nele de Wever, (43), Mol

Race: Challenge Geraardsbergen
Trainingshistoriek: marathons, marathons en nog eens marathons
Fun fact: kampt met chocoladeverslaving en moet altijd fiets en looptrainingen altijd eindigen op een rond getal

Nele, Waarom deze uitdaging?

Ik ben al een paar jaar een marathonloper en fiets ook heel graag. Ik ben ook een aantal jaren als sportmasseur gaan masseren op loop- en fietsevenementen van Golazo en Flanders Classics en genoot volop van de verhalen en avonturen van andere (marathon)lopers en fietsers. Af en toe lagen er ook triatleten op mijn massagetafel waar ik altijd ontzettend veel bewondering voor had. Zelf kreeg ik ook al dikwijls de vraag of triatlon niks voor mij zou zijn. Ik dacht zelf dat het me wel zou liggen, maar durfde de stap niet goed zetten. Toen ik de wedstrijd bij Runners’ Lab zag passeren, dacht ik: “dit is mijn kans om een droom toch te doen uitkomen”.

Met een super coach onder de arm, zou ik de uitdaging wel aan kunnen. En aangezien mijn marathonplannen keer na keer geannuleerd werden, en ik na drie virtuele marathons toch wel op zoek was naar “the real deal”, ben ik super blij dat ik deel mag uitmaken van dit avontuur. Ik hou wel van grenzen verlengen en ben razend benieuwd hoe ik 6 juni ga overleven.

Wat is jouw favoriete polar feature?

Moeilijk om er eentje uit te kiezen. Dankzij de Polar Vantage V2 is er een hele nieuwe trainingswereld voor mij open gegaan. De Nightly Recharge, de prestatietesten, VO2max, de trainingsanalyse met Energiebronnen (met analyse van vet-, koolhydraten- en proteïneverbranding),… Ze zijn allemaal om te interessanter. Om nog maar te zwijgen van de handige “back tot start”- knop! Als ik dan toch mag kiezen, ga ik voor die laatste. Nooit meer verdwalen, zalig! (lacht)

Heb je al vooruitgang hebt geboekt, denk je?

Ja hoor. Vooral bij het zwemmen. Ben ik blij dat de Belgische zwembaden open zijn. Mijn techniek is al fel verbeterd, mijn tempo ook – al is er nog werk aan de winkel.

Ik had vooraf nooit durven denken dat ik die afstanden in crawl überhaupt zou kunnen afleggen.

Wat vind je zo leuk aan triatlon?

Vooral de afwisseling in de trainingen, ook de progressie die je maakt naarmate het schema vordert. Ik trainde nooit eerder met een coach, dus dat is op zich ook een super leuke ervaring, getraind worden door de beste!

Frederik van Lierde zal het graag horen! Tot slot: Wat was je meest bijzondere trainingsmoment tot nu toe?

Het meest bijzondere trainingsmoment was toch wel mijn fietstraining bij min 10 graden op een ijspiste. Dat was toch een heel tricky ritje. Ik denk niet dat ik toen drie andere fietsers tegen gekomen ben. Mijn gouden regel van vorige winter om niet te fietsen als het onder 0 graden is, heb ik dit jaar meermaals overtreden. Maar zoals ik al zei “grenzen verleggen, doe ik graag!”.

Succes, Nele!

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.