facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup

Polar Coaching Project: ontmoet de kandidaat (5) Maximiliaan Meester

Wanneer Maximiliaan – Max voor de vrienden – niet zwemt, fietst of loopt, dan kan je hem achter de kookpotten vinden. Deze fijnproever werkt parttime als kok, en studeert daar nog eens fysiotherapie bovenop. Sporten om te eten en omgekeerd, dus?

Maximiliaan Meester, 27, Nijmegen

Race: triathlon – halve afstand
Beroep: parttime kok/student fysio
Fun fact: studeert een cursus Duits op zijn indoor trainer

Waarom ben jij deze uitdaging uitgegaan?

Ik heb al meerdere malen op het punt gestaan om me in te schrijven voor een triathlon, maar ik durfde nooit in het diepe te springen. Toen ik het Polar Coaching Project voorbij zag komen wist ik dat dit een kans was die ik moest grijpen. Door de begeleiding en wearables had ik er vertrouwen in dat ik de Challenge Geraardsbergen aan kon zonder mezelf kapot te maken met te veel trainen voor alle drie de sporten.

Wat is jouw favo Polar feature? 

Mijn favoriete feature van mijn Polar Vantage V2 is Nightly Recharge, de beoordeling van mijn slaap die ik elke ochtend kan bekijken. Het is heel gaaf om te kunnen zien dat wanneer je iets meer in je hoofd hebt zitten en/ of hard hebt moeten trainen en werken, je dit terug kan zien in de kwaliteit van je slaap. 

Merk je dat je conditie erop vooruit is gegaan?

Ik heb zeker al vooruitgang geboekt. Met het trainingsschema van Frederik Van Lierde werk ik heel veel aan een sterke basis, om deze vervolgens te kunnen gebruiken wanneer ik meer tempo wil gaan maken. Bij langere rustige duurlopen merk ik nu dat ik deze op de automatische piloot kan lopen met een veel lagere hartslag dan voorheen. Verder merk ik dat mijn lichaam steeds beter gewend raakt aan meerdere trainingen van verschillende disciplines op één dag en ik hier sterker uit kom.

Wat vind je zo leuk aan triatlon?

De Challenge Geraardsbergen wordt mijn eerste triathlon ooit en dat is vooral wat ik er super leuk (en spannend) aan vind! Een nieuwe uitdaging waarbij ik drie disciplines die ik voorheen alleen los uitvoerde ga combineren en waarbij ik ga proberen ze alle drie zo sterk mogelijk uit te voeren. Het feit dat het zo veel meer is dan gewoon “een rondje” gaan rennen of fietsen maakt mij super enthousiast.

Al een grappig/bijzonder trainingsmoment meegemaakt? 

Ik heb geleerd wat ik allemaal kan doen tijdens het fietsen op de rollen wanneer ik een “zone 1 workout” (een sessie in de laagste hartslagzone) aan het doen ben. Ik ben bijvoorbeeld begonnen aan een cursus Duits. Kijk, normaal zou ik hier geen tijd voor maken, dus kun je wel denken dat ik het heel chill vind om dit te doen terwijl ik in de kelder zit te fietsen. Met andere woorden, ik heb leren multitasken. Ook heb ik, toen de weergoden besloten dat Nederland een winters skioord moest worden, geleerd hoe het is om hard te lopen op meer dan 10 cm sneeuw met een ijskoude, snijdende wind. Wat je wel niet allemaal doet om je coach tevreden te houden. (lacht)

Bedankt, Max!

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling