Tietosuojakäytäntö

Polar arvostaa yksityisyyttäsi ja pyrkii tarjoamaan sinulle turvallisen käyttökokemuksen. Tällä Tietosuojakäytännöllä haluamme kertoa sinulle mitä tietoja sinusta kerätään käyttäessäsi tuotteitamme ja palveluitamme, sekä miten näitä tietoja käytetään ja käsitellään. Kerromme myös mistä saat lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä, sekä mitä oikeuksia sinulla on tietojesi käsittelyyn liittyen.

”Polar” tarkoittaa Polar Electro Oy:tä sekä sen tytäryhtiöitä. Käyttäessäsi Polarin palveluita ja tuotteita tietojasi voi siis käyttää ja käsitellä yksi tai useampi Polarin yhtiöistä.

Sisällys:

Henkilötietojen käsittely

Turvallisuus

Erityisten henkilötietojen käsittely

Henkilötietojen käsittely ja siirtäminen EU:n ulkopuolelle

Tiedon säilyttäminen ja oikeellisuus

Käyttäjän oikeudet

Evästeet

Virhelokit

Alle 13-vuotiaat käyttäjät

Tietosuojakäytännön muutokset

Polar Flow & Polar Flow App

Polar Flow for Coach

Polar Beat

Tuki/asiakaspalvelu

Polar.com

Verkkokauppa

Polarpersonaltrainer.com

Polar Club

Polar Team -joukkueurheiluratkaisut

Polar GoFit

Polar API / Polar Open AccessLink

Cookie Policy

Henkilötietojen käsittely

Kun luot tunnuksen Polarin palveluihin, sinulta kysytään tiettyjä henkilötietoja (mm. nimi, sähköpostiosoite, sukupuoli, ikä). Tarvitsemme näitä tietoja tarjotaksemme sinulle henkilökohtaisesti räätälöidyn käyttökokemuksen palveluissamme. Käytämme esimerkiksi ikätietoasi, jotta voimme laskea polttamasi kalorit tarkemmin. Luotamme siihen, että antamasi tiedot ovat oikeita.

Sinusta voidaan myös kerätä tietoja ostaessasi tuotteita verkkokaupastamme, käyttäessäsi Polarin palveluita tai ollessasi yhteydessä asiakaspalveluumme. ITilatessasi pelkästään uutiskirjeen sinulta pyydetään vain sähköpostiosoitteesi. Käsittelemme henkilötietojasi vain tässä tietosuojakäytännössä listattuihin käyttötarkoituksiin, sekä linkkien takaa löytyviin palvelukohtaisiin tarkempiin käyttötarkoituksiin. Halutessasi voit olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme josta saat tiedot kunkin palvelun henkilötietojen käsittelystä.

Polar voi yhdistää sinusta Polar-tuotteen tai palvelun käytön yhteydessä kerättyja tietoja muihin Polarin hallussa oleviin henkilötietoihisi, samaa käyttötarkoitusta varten kerättyihin tietoihin. Eri tarkoituksia varten mahdollisesti kerättyjä tietoja ei yhdistellä. Lisäksi Polar voi käyttää henkilötietojasi varmistaakseen Polar-tuotteiden toiminnan ja turvallisuuden, tunnistaakseen sinut sekä estääkseen ja tutkiakseen petoksia ja muuta väärinkäyttöä. Tietojasi voidaan käsitellä myös tutkimus- ja tuotekehitystyössä palveluidemme kehittämiseksi, mutta tällöin tietojasi käsitellään täysin anonymisoidussa muodossa eivätkä tiedot siten ole yhdistettävissä sinuun.

Mikäli käytät maksullisia palveluitamme, voimme tallentaa suostumuksellasi korttitietosi salatussa muodossa kolmannen osapuolen järjestelmään jatkoveloitusten mahdollistamiseksi. Polarin käyttämät palveluntarjoajat valitaan huolellisesti ja niiden tulee täyttää aina kyseisen alan tiukat vaatimukset turvalliselle ja luotettavalle tietojenkäsittelylle. Maksutietoja käsitellessä toimimme soveltuvan lainsäädännön sekä maksulaitosten edellyttämien ja valvomien ehtojen mukaisesti.

Voit myös halutessasi jakaa tietoja Polarin palveluista kolmannen osapuolen järjestelmiin/palveluihin kuten Facebook tai Strava. Polar ei vastaa muualle siirretyistä tiedoista tai niiden oikeellisuudesta tietojen siirryttyä pois Polarin järjestelmästä. Siirrettyihin tietoihin sovelletaan kunkin palveluntuottajan omia tietosuoja- ja turvallisuuskäytäntöjä.

Turvallisuus

Henkilökohtaisten tietojen luovuttamiseen liittyy aina riskejä riippumatta siitä, luovutetaanko tiedot henkilökohtaisesti, puhelimessa, internetin välityksellä vai muita teknologioita hyödyntäen, eikä mikään teknologia ole täysin turvallinen tai suojattu asiattomalta pääsyltä ja "hakkeroinnilta". Polar pyrkii kuitenkin soveltamaan kohtuullisia toimenpiteitä henkilötietojen suojaamiseen asiattomalta pääsyltä ja käytöltä mm. palomuureja sekä salausteknologiaa käyttäen. Jos Polar-sivustot tukevat verkkomaksuja, verkkomaksujen luottamuksellisuuden ja turvallisuuden suojaamiseen käytetään alan standardien mukaisia turvatoimenpiteitä. Käytämme alan standardien mukaisia toimenpiteitä, kuten SSL -todennus, varmistaaksemme, että luottokorttitiedot ja muut ostotapahtuman yhteydessä ilmoitetut henkilökohtaiset tiedot suojataan kohtuullisesti kolmansien osapuolten pääsyltä.

Erityisten henkilötietojen käsittely

Suuri osa Polarin palveluista perustuu tuotteistamme kerättyyn dataan. Osa kerätystä datasta (esimerkiksi syketieto) on luonteeltaan tietoa, jonka keräämiseen ja käsittelyyn tarvitsemme aina sinun suostumuksesi. Tämä suostumus pyydetään erikseen jokaisessa palvelussamme, jossa käsitellään erityistä suostumusta vaativiin henkilötietoryhmiin kuuluvia tietoja.

Henkilötietojen käsittely ja siirtäminen EU:n ulkopuolelle

Polarin tuotteita ja palveluita voidaan tarjota käyttämällä eri maissa (esimerkiksi Suomi ja USA) sijaitsevia resursseja ja palvelimia. Henkilötietojasi voidaan näin ollen käsitellä myös käyttämiesi palveluiden sijaintimaan ulkopuolella, myös sellaisissa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa maissa, joissa tietosuojataso ei Euroopan komission mukaan ole välttämättä riittävä (esimerkiksi USA). Pyydämme suostumuksesi tietojen siirtoon rekisteröityessäsi sellaiseen palveluun (esimerkiksi Polar Flow) jossa tiedonsiirto tietojen käsittelemiseksi eri maissa on tarpeellista. Tietoja siirrettäessä noudatamme sovellettavaksi tulevia lakeja varmistaaksemme henkilötietojesi riittävän suojaamisen. Henkilötietojesi kansainvälisten siirtojen osalta tukeudumme yleisesti joko EU-U.S. Privacy Shield ja Swiss-U.S. Privacy Shield -sopimuksiin, tai sopimuksiin jotka perustuvat Euroopan komission mallisopimuslausekkeisiin. Tiedon siirtämisestä ja suojausmekanismeista saat lisätietoja mm. FAQ-sivuilta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla esitettyjä yhteystietoja käyttäen.

Tietojasi voidaan yllämainituin periaattein siirtää tai niihin voidaan sallia pääsy myös Polarin alihankkijoille (esimerkiksi asiakaspalvelujärjestelmän toimittaja), jotka suorittavat Polarin sivustoihin sekä Polarin tuotteisiin ja palveluihin liittyviä tehtäviä. Alihankkijoillamme ei ole lupaa käyttää näitä henkilökohtaisia tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen, ja Polarin alihankkijoiden palvelut ovat ehdottomasti salassapidon alaisia.

Polar ei luovuta henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille ilman erikseen pyydettävää lupaasi, ellei se ole tarpeen tilauksesi käsittelyn, pyyntösi toteuttamisen tai interaktiivisten asiakasohjelmiemme hallinnan vuoksi. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa jos laki tai oikeuden taikka viranomaisen määräys tai pyyntö niin edellyttää.

Edellä kuvatun lisäksi Polar voi toimittaa koottuja tilastotietoja asiakkaistaan, myynnistään, liikenteen tyypistä, harjoitustiedoista ja vastaavista sivustojen tiedoista hyvämaineisille kolmansille osapuolille. Näissä tilastoissa ei ole tunnistettavissa olevia henkilökohtaisia tietoja.

Tiedon säilyttäminen ja oikeellisuus

Haluamme pitää tietokantamme ajan tasalla ja siivoamme säännöllisesti vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pois. Säilytämme tietoja vain niin kauan kuin se on välttämätöntä kyseisen palvelun toteuttamiseksi tai soveltuva lainsäädäntö sitä vaatii. Lisää tietoja palvelukohtaisista säilytysajoista voit lukea jokaisen palvelun kohdalta erikseen. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla esitettyjä yhteystietoja käyttäen.

Sinulla on mahdollisuus hallinnoida tietojasi osassa Polarin palveluja. Suosittelemmekin, että käyt ajoittain tarkistamassa tietojesi oikeellisuuden ja teet tarvittaessa korjauksia. Vastaat antamiesi tietojen oikeellisuudesta.

Käyttäjän oikeudet

Sinulla on aina oikeus omiin tietoihisi. Tämä on mahdollista suoraan osassa palveluitamme, ja tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa sinua ja voi toimittaa kopion Polarin hallussa olevista henkilötiedoistasi. Sinulla on oikeus tietää mitä tietoja sinusta on kerätty, mihin niitä käytetään ja kenelle niitä on mahdollisesti luovutettu. Jotta voimme tunnistaa sinut toteuttaaksemme pyyntösi, voimme joutua pyytämään sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmistamiseksi.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä silloin kun käsittely perustuu oikeutettuun etuun. Polar käyttää tätä lakiperustetta joissain tapauksissa tutkimus- ja tuotekehitystyössä, koska haluamme jatkuvasti kehittää ja parantaa palveluitamme. Tutkimus- ja tuotekehitystyössä tietojasi käsitellään kuitenkin aina anonymisoidussa muodossa, eli tietosi eivät ole yhdistettävissä sinuun.

Sinulla on aina oikeus kieltää suoramarkkinointi. Jos et halua enää vastaanottaa sähköpostiviestejä Polarilta, noudata kussakin sähköpostiviestissä olevia tilauksen peruuttamista koskevia ohjeita. Mikäli olet luonut käyttäjätilin, voit tehdä tämän myös suoraan palveluissamme. Polar ei luovuta tai jaa postituslistoja kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin. Palveluihin liittyvissä sähköpostiviesteissä (tilausvahvistuksissa jne.) ei yleensä ole mahdollisuutta tilauksen peruuttamiseen, sillä viestit ovat tarpeen pyytämäsi palvelun toimittamisen kannalta. Tällaisiin viesteihin sisältyy myös esimerkiksi lähettämämme Tietosuojakäytännön tai Käyttöehtojen muutosilmoitukset.

Sinulla on oikeus tietojesi korjaamiseen ja poistamiseen joko suoraan palvelussa tai lähettämällä pyyntö asiakaspalveluun. Jos pyydät tietosi poistettavaksi, poistamme sekä käyttäjätunnuksesi että kaikki sinua koskevat tiedot ja datan. Tietojesi poistamisen jälkeen et pysty käyttämään kyseistä palvelua luomatta uutta tunnusta.

Lain mukaan sinulla on oikeus vastustaa profilointia ja automaattista päätöksentekoa. Voit myös pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, myös tilanteissa joissa olet kieltänyt henkilötietojesi käytön ja tietojesi lakiin perustuvan käsittelyn oikeutuksen arviointi on vielä kesken.

Sinulla on myös aina oikeus perua suostumuksesi tietojesi käsittelyyn niissä palveluissa, joissa suostumusta on pyydetty. Suostumuksen peruminen onnistuu palveluiden sisällä. Huomaathan, että joissain palveluissa suostumuksen peruminen voi johtaa siihen, ettemme pysty enää tarjoamaan sinulle kyseistä palvelua.

Sinulla on oikeus saada tietosi siirrettyä Polarin järjestelmistä koneellisesti luettavassa muodossa kun tietojen käsittely perustuu joko sinulta saatuun suostumukseen tai sopimuksen täytäntöönpanoon. Tietojen siirto onnistuu suoraan esimerkiksi Flow-palvelussa. Voit myös pyytää tietojesi siirtoa suoraan jollekin kolmannelle osapuolelle. Polar ei kuitenkaan vastaa siitä, että kolmannen osapuolen järjestelmä kykenee käsittelemään tietoja siirretyssä muodossa.

Epäillessäsi väärinkäytöstä, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle Tietosuojavaltuutetulle tai vastaavalle viranomaiselle. Eri maiden tietosuojavaltuutetuiden yhteystiedot löytyvät FAQ-sivuilta.

Evästeet

Polar käyttää evästeitä. Lisää tietoja niistä voit lukea evästekäytännöstämme.

Virhelokit

Voidaksemme palvella sinua mahdollisimman hyvin ongelmatilanteissa, tallennamme laitteisiimme lokitiedot esiintyneistä vika- tai virhetilanteista (”Virheloki”). Synkronoidessasi laitteen Polarin palveluun, Virheloki kopioidaan palvelimelle. Virhelokitiedot säilytetään kahden kuukauden ajan sen varmistamiseksi että tieto on saatavilla mikäli olet virhe- tai vikatilanteen vuoksi yhteydessä asiakaspaveluumme.

Alle 13-vuotiaat käyttäjät

Polarin käytännön mukaan alle 13-vuotiaat eivät saa tehdä ostoksia tai muita oikeustoimia Polar-sivustoilla ilman huoltajansa suostumusta. Alle 13-vuotiaan huoltajalta vaaditaan suostumus ennen esimerkiksi tilin luomista Polarin palveluihin.

Ehtojen muutokset

Tämä Tietosuojakäytäntö on päivitetty 15.05.2018 . Katso aiemmat versiot täältä. Polar voi ajoittain muuttaa tätä Tietosuojakäytäntöä ja muutoksista ilmoitetaan aina sekä sähköpostitse että palveluiden sisällä. Jos sinulla on kysyttävää Polarin tuotteista tai palveluista, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Katso myös yksityisyys-FAQ:sta usein kysyttyjä kysymyksiä yksityisyydensuojasta. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta Polarin yksityisyydensuojasta yleensä, ota yhteyttä privacy@polar.com.

Yhteystiedot:

Rekisterinpitäjä:
Polar Electro Oy
Professorintie 5
90440 Kempele
FINLAND

Data Protection Officer:
privacy@polar.com
Polar Electro Oy
Privacy
Professorintie 5
90440 Kempele
FINLAND

Polar Flow ja Flow App

Polar Flow on ilmainen kuntoilu- ja harjoittelusovellus sekä verkkopalvelu, joka auttaa seuraamaan harjoittelu-, aktiivisuus- ja unidataasi ja analysoimaan edistymistäsi. Sitä käytetään yhdessä Polar-tuotteesi kanssa, ja se toimii automaattisena treenipäiväkirjanasi: kaikki harjoitus-, aktiivisuus- ja unitietosi synkronoituvat tuotteeltasi Polar Flow-tilillesi. Kun luot tunnuksen Polar Flow-palveluun, sinun tulee ensin tutustua palvelun käyttöehtoihin sekä Polarin tietosuojakäytäntöön. Sinua pyydetään myös hyväksymään palvelun käyttöehdot. Hyväksyessäsi käyttöehdot sinun ja Polarin välille syntyy sopimus. Pyydämme sinulta myös kuittauksen siitä, että olet lukenut Polarin tietosuojakäytännön.

Haluamme pitää sinut ajan tasalla uutisistamme, tarjouksistamme ja päivityksistämme, joten kysymme sinulta myös lupaa markkinointiviestien lähettämiselle. Oletuksena tämä valinta on aina pois päältä. Voit käydä muuttamassa tekemäsi valinnan tilaa tilisi asetuksista aina halutessasi.

Rekisteröintivaiheessa pyydämme sinulta suostumuksen muutamaan muuhun henkilötietojesi käsittelyyn liittyvään asiaan. Nämä suostumukset vastaavat useamman eri maan tietosuojavaatimuksia: suostumus henkilötietojen käsittelyyn, suostumus erityisten henkilötietojen käsittelylle (jollaiseksi sydämen sykkeeseen perustuvat tiedot kuuluvat) sekä suostumus tietojen mahdolliseen siirtoon kotimaasi ulkopuolelle (Polar käyttää Flow-palvelun tarjoamiseksi ulkopuolisen palveluntarjoajan palvelimia). Palvelimet voivat sijaita joko EU:n alueella tai sen ulkopuolella. Varsinainen käyttäjädata tallennetaan EU:n alueella sijaitseville palvelimille, mutta esimerkiksi järjestelmän valvontatietoja tallentuu myös EU:n ulkopuolelle palveluntarjoajien palvelimille. Voit lukea lisää siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä.

Jos olet alle 13-vuotias, pyydämme myös huoltajasi suostumusta tietojesi käsittelyyn.

Rekisteröinnin jälkeen sinulle lähetetään viesti jolla varmistamme sähköpostisi oikeellisuuden ja varmistamme että tilin luonti oli tarkoitettu. Sinulla on 30 päivää aikaa vahvistaa tilin luonti.

Voit halutessasi itse valita näkyvätkö Flow-palveluun tallentamasi harjoitus- ja reittitiedot muille. Yksityisyysasetukset ovat oletuksena Yksityinen -tilassa, jolloin tietosi eivät näy muille. Myös tätä valintaa voit muuttaa milloin tahansa. Voit myös halutessasi jakaa tietoja kolmannen osapuolen järjestelmiin kuten Facebook tai Strava. Polar ei vastaa tiedoista niiden siirryttyä pois Polarin järjestelmästä, eikä Polar pysty vaikuttamaan siirrettyihin tietoihin. Sinun tulee itse hallita jakamiasi tai pois siirtämiäsi tietoja.

Polar haluaa jatkuvasti kehittää palveluitaan, joten Flow-palveluun tallettamiasi harjoitustietoja voidaan käyttää myös Polarin oikeutetun edun toteuttamiseksi tuotekehitys- ja tutkimustarkoitukseen. Tähän tarkoitukseen tietoja käytetään muodossa, jossa yksittäiset käyttäjät eivät ole tunnistettavissa. Tietoja voidaan myös käyttää markkinointiviestien lähettämiseksi jos olet siihen antanut suostumuksesi tiliä luodessasi tai myöhemmin.

Tällä hetkellä tietoja säilytetään Flow-palvelussa niin kauan kuin haluat. Polar ilmoittaa käyttäjilleen jos tiedon säilytysaikaan tulee muutoksia.

Polar Flow -sovellus

Voidaksesi käyttää Polar Flow -sovellusta sinun tulee luoda itsellesi ensin Polar Flow -tili. Flow-sovellukseen kirjaudutaan käyttäen Polar Flow -tunnusta. Kaikki harjoitteludatasi synkronoidaan suoraan Flow-palvelun palvelimille; Flow-sovellukseen ei tallennu mitään. Tietojen käsittelyssä käytetään Flow-palvelun tietosuojakäytäntöä.

Flow-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar Flow for Coach

Polar Flow for Coach -palvelu on ilmainen palvelu, jonka avulla valmentajat ja personal trainerit pääsevät tarkastelemaan asiakkaidensa treenitietoja. Treenipäiväkirja, suunnittelutyökalut, raportit ja suoritustilastot auttavat valmentajaa seuraamaan asiakkaansa kehitystä ja antamaan reaaliaikaista ohjausta.

Valmennettava itse hyväksyy valmentajan pääsyn tietoihinsa, ja valmentaja-valmennettava-suhde on täysin heidän välisensä sopimus. Valmennettava voi aina halutessaan estää valmentajan pääsyn tietoihinsa. Kaikki harjoitteludata synkronoidaan suoraan Flow-palvelun palvelimille. Tietojen käsittelyyn sovelletaan Flow-palvelun tietosuojakäytäntöä. Lisää tietoja kohdassa Polar Flow.

Flow-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar Beat

Polar Beat on ilmainen fitness- ja harjoittelusovellus mobiililaitteille. Polar Beatin avulla saat reaaliaikaista syketietoa (kun käytät Polar-sykesensoria) ja ääniohjausta, voit seurata reittiäsi ja kulkemaasi matkaa ja saat henkilökohtaista palautetta jokaisesta treenistäsi.

Sovellukseen syöttämäsi tiedot sekä tiedot viimeisimmistä harjoituksistasi pysyvät mobiililaitteessasi. Saadaksesi parhaan hyödyn Polar Beat-sovelluksesta, suosittelemme, että luot itsellesi myös Polar Flow-tilin. Polar Flow’ssa saat käyttöösi kattavat treenianalyysityökalut. Kun käytät Polar Beatia yhdessä Polar Flow’n kanssa, harjoitustietosi siirretään myös Polar Flow -palveluun. Kaikki harjoitteludatasi siirtyy kirjautumisen jälkeen suoraan Flow-palvelun palvelimille. Tietojen käsittelyssä käytetään Flow-palvelun tietosuojakäytäntöä. Lisää tietoja kohdassa Polar Flow.

Flow-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Tuki/asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikkiin laitteidemme tai palveluidemme käyttöön liittyvissä ongelmissa. Polarin asiakaspalvelulla on kaksi eri rekisteriä: Ota yhteyttä –lomake ja Huolto. Niihin molempiin talletetaan tietoja Polar.com-sivuston kautta. Asiakas täyttää itse lomakkeille tarvittavat tiedot, jotka tallennetaan Polarin järjestelmiin. Polarin järjestelmiin tallennettava data voi sijaita joko Suomessa olevilla palvelimilla, tai Polarin palveluntarjoajien palvelimilla joko EU-alueella tai sen ulkopuolella. Lue lisää tiedon siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä. Polarin asiakaspalvelu toimii globaalisti useissa maissa sen mahdollistamiseksi, että tukipalvelua voidaan tarjota useista eri maista ja eri aikavyöhykkeillä.

Ota yhteyttä –lomake: tämän lomakkeen tiedot tallennetaan Polarin käyttämään kolmannen osapuolen Zendesk-palveluun. Tämä palvelu on koko Polarin asiakaspalvelunhenkilöstön käytössä. Palveluun kirjatut tiedot tallennetaan Zendeskin EU-alueella sijaitseville palvelimille. Lomakkeella kysymme sinulta yhteystietosi (mm. sähköpostiosoite ja maa), jotta pystymme vastaamaan kyselyysi. Tietojasi käsitellään täysin luottamuksellisesti eikä palveluntarjoajalla (Zendesk) ole pääsyä itse dataan. Tietoja säilytetään 10 vuotta ellei eri maiden lainsäädäntö vaadi pitempää säilytysaikaa.

Huolto: lomakkeelle talletettuja tietoja käytetään laitteen ja sen omistajan yhdistämiseen toisiinsa, huolletun laitteen tai tilatun varaosan toimittamiseen asiakkaalle, laskutukseen ja maksun käsittelyyn, osoitetarran lähettämiseen tuotepalautusta varten, automaattisten sähköpostiviestien lähettämiseen asiakkaalle huollon etenemisestä ja valmistumisesta, huoltoon liittyvien lisätietojen pyytämiseen sekä huollon kustannusarvion antamiseen. Huollon lomakkeen tietoja siirretään Polarin omaan globaaliin huollon järjestelmään. Osoitetiedot siirretään tarvittaessa tuotteiden lähettämistä varten myös ulkoisiin postituspalveluihin, esim. Suomessa Postin järjestelmään. Tietoja säilytetään 10 vuotta, ellei eri maiden lainsäädäntö vaadi pitempää säilytysaikaa.

Asiakaspalveluun soittaminen

Soittaessasi Polarin asiakaspalveluun, puhelusi saatetaan nauhoittaa joissakin Polarin asiakaspalvelumaissa. Numero josta soitat tallentuu asiakaspalvelujärjestelmäämme Zendeskiin sekä puhelinjärjestelmään jonka lokitietoja säilytetään 6 kuukautta.

Voit olla yhteydessä Polarin asiakaspalveluun myös chatin tai sosiaalisen median kanavien (Twitter, Facebook, Google Play) kautta. Nämä yhteydenotot tallentuvat myös asiakaspalvelujärjestelmään.

Ota yhteyttä –lomaketta ja Huoltorekistereitä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar.com

Polar.com-verkkosivusto on kaikille avoin verkkosivusto, joka sisältää tietoa Polarista, sen tuotteista, palveluista ja yhteistyökumppaneista. Sivuston käyttö ei edellytä rekisteröitymistä tai tietojen antamista käyttäjältä. Polar kuitenkin kerää tietoja sivuston käytöstä evästeiden avulla. Lue lisää evästeistä täältä.

Polar.comin kautta voit tilata Polarin uutiskirjeitä, joita tilatessasi sinulta kysytään sähköpostisoite. Voit peruuttaa tilauksesi milloin tahansa noudattamalla uutiskirjeissä olevia ohjeita. Polar.com-sivuston linkitysten kautta voit myös ostaa Polarin tuotteita. Lisätietoa Polarin verkkokaupasta täällä.

Verkkokauppa

Polarin verkkokauppa on kaikille avoin ostospaikka, josta voit ostaa tuotteen joko rekisteröitymällä asiakkaaksi tai rekisteröitymättä. Tuotteen toimittamista varten tallennamme antamasi osoitetiedot sekä sähköpostiosoitteesi voidaksemme ilmoittaa tilauksen etenemisestä. Sähköpostiosoitettasi käytetään myös myöhemmin pyytääksemme arviota ostokokemuksestasi. Tällä pyrimme parantamaan palveluamme. Jos luot oston yhteydessä tilin, säilytämme tietojasi tulevia ostotapahtumiasi varten. Varsinainen maksutapahtuma tehdään kolmannen osapuolen järjestelmässä. Tästä tapahtumasta säilytetään Polarin järjestelmässä vain maksutapatieto sekä B2B-tuotteissa tokenisoitu luottokortin numero. Polar säilyttää joitakin tietoja, kuten esimerkiksi käyttämäsi ip-osoitteen, Polarin järjestelmässä 6 kuukautta oikeutettuna etunaan palvelun turvallisuuden takaamiseksi.

Ostotapahtumien tiedot säilytetään Polarin järjestelmissä 10 vuotta ellei eri maiden lainsäädäntö vaadi pitempää säilytysaikaa.

Verkkokaupan rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polarpersonaltrainer.com

Polarpersonaltrainer.com on Polarin vanhemman sukupolven tuotteille tarkoitettu ilmainen kuntoilu- ja treenisovellus joka tuo treenituloksesi verkkoon. Sen avulla voit seurata edistymistäsi ja parantaa tuloksiasi. Palvelun käyttö päättyy vuoden 2019 lopussa.

Kun luot tunnuksen polarpersonaltrainer.com -palveluun, sinun tulee ensin tutustua palvelun käyttöehtoihin sekä Polarin tietosuojakäytäntöön. Sinua pyydetään myös hyväksymään palvelun käyttöehdot. Hyväksyessäsi käyttöehdot sinun ja Polarin välille syntyy sopimus. Pyydämme sinulta myös kuittauksen siitä, että olet lukenut Polarin tietosuojakäytännön.

Kysymme sinulta myös lupaa markkinointiviestien lähettämiselle. Oletuksena tämä valinta on aina pois päältä. Voit käydä muuttamassa tekemäsi valinnan tilaa tilisi asetuksista myös myöhemmin.

Rekisteröintivaiheessa pyydämme sinulta suostumuksen muutamaan muuhun henkilötietojesi käsittelyyn liittyvään asiaan: suostumus henkilötietojen käsittelyyn, suostumus erityisten henkilötietojen käsittelyyn (jollaiseksi sydämen sykkeeseen perustuvat tiedot kuuluvat) sekä suostumus tietojen mahdolliseen siirtoon kotimaasi ulkopuolelle (Polar käyttää polarpersonaltrainer.com-palvelun tarjoamiseksi ulkopuolisen palveluntarjoajan palvelimia). Palvelimet voivat sijaita joko EU:n alueella tai sen ulkopuolella. Varsinainen käyttäjädata tallennetaan EU:n alueella sijaitseville palvelimille, mutta esimerkiksi järjestelmän valvontatietoja tallentuu myös EU:n ulkopuolelle palveluntarjoajien palvelimille. Voit lukea lisää siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä. Jos olet alaikäinen, pyydämme myös huoltajasi suostumusta tietojesi käsittelyyn. Rekisteröinnin jälkeen sinulle lähetetään viesti jolla varmistamme sähköpostisi oikeellisuuden ja varmistamme että tilin luonti oli tarkoitettu. Sinulla on 30 päivää aikaa vahvistaa tilin luonti.

Voit myös halutessasi jakaa tietoja kolmannen osapuolen järjestelmiin kuten Facebook tai Strava. Polar ei vastaa tiedoista niiden siirryttyä pois Polarin järjestelmästä, eikä Polar pysty vaikuttamaan siirrettyihin tietoihin. Sinun tulee itse hallita jakamiasi tai pois siirtämiäsi tietoja.

Polar haluaa jatkuvasti kehittää palveluitaan, joten Polar Personal Trainer -palveluun tallettamiasi harjoitustietoja voidaan käyttää myös Polarin oikeutetun edun toteuttamiseksi tuotekehitys- ja tutkimustarkoitukseen. Yleensä tähän käytetään tietoja muodossa, jossa yksittäiset käyttäjät eivät ole tunnistettavissa. Tietoja voidaan myös käyttää markkinointiviestien lähettämiseksi jos olet siihen antanut suostumuksesi tiliä luodessasi tai myöhemmin.

Tällä hetkellä tietoja säilytetään polarpersonaltrainer.com -palvelussa vuoden 2019 loppuun jolloin palvelu päättyy. Polar ilmoittaa käyttäjilleen jos tiedon säilytysaikaan tulee muutoksia.

Polarpersonaltrainer.com-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar Club

Polar Club on sykkeenmittaukseen pohjautuva kuntokeskusten ryhmäliikuntaan tarkoitettu sovellus, jonka avulla voidaan seurata ja näyttää osallistujien reaaliaikaista suoritustietoa, esimerkiksi sykettä, intensiteettiä ja kalorinkulutusta. Osallistujien harjoitusyhteenvedot tallentuvat automaattisesti Polar Flow –palveluun, jossa osallistujat voivat seurata edistymistään ja saavuttaa tavoitteensa. Ostaessaan Club -tuotteen kuntokeskus tekee sopimuksen Polarin kanssa. Polar toimii tässä sopimussuhteessa tiedon käsittelijänä ja kuntokeskus rekisterinpitäjänä. Kuntokeskus vastaa siitä, mitä tietoja järjestelmään tallennetaan ja miten niitä käsitellään. Kuntokeskus vastaa myös käyttäjien tietojen oikeellisuudesta sekä yksittäisten käyttäjien tietojenkäsittelypyynnöistä (tietojen poisto jne).

Polar Club -rekisteriin kerätään tietoja sitä käyttävistä kuntokeskuksista. Kuntokeskuksen vastuuhenkilölle (Club Admin) luodaan tunnus jota varten hänestä tallennetaan sähköpostiosoite.

Club-tunnin tiedot tallennetaan kuntokeskuksen iPadille kuukauden ajaksi. Sinne tallentuu harjoituksiin osallistuvien henkilöiden harjoitustiedot, sekä henkilöt yksilöivä sähköinen ID-tieto jolla yhdistetään käyttäjän rekisteröinnissä käyttämä tunnus Flow-tietokantaan. ID-tieto mahdollistaa kunkin harjoitukseen osallistuneen henkilön harjoitustietojen siirtämisen henkilökohtaiselle Flow-tilille (ks. tarkemmin jäljempänä). ID-tiedon perusteella kuntokeskuksen henkilökunta ei voi tunnistaa käyttäjää. Myös harjoituksen vetäjän ID-tieto tallentuu iPadille. Kenenkään harjoitukseen osallistuvan henkilön varsinainen Flow-tunnus ei tallennu iPadille. Kaikki Flow-tunnusten takana oleva käyttäjätieto sijaitsee Flow-palvelussa jonka henkilökohtaisille käyttäjätileille Kuntokeskuksella ei ole pääsyä. Polar Flow-palvelun tiedot tallennetaan Polarin käyttämän palveluntarjoajan palvelimille. Palvelimet voivat sijaita joko EU:n alueella tai sen ulkopuolelle. Lue lisää siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä.

Asiakas voi osallistua tunnille käyttämällä joko olemassa olevaa Flow-tiliä, luomalla Flow-tilin Club-tunnille ilmoittautumisen yhteydessä tai käyttämällä Vierailijatunnusta.

Flow-tiliä käyttävä asiakas:

Käyttäjä rekisteröityy Club-tunneille käyttäen olemassa olevaa Flow-tiliään. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi luoda Flow-tilin harjoitustunnille tehtävän ilmoittautumisen yhteydessä. Kuntokeskuksen iPadille ei tallennu mitään henkilötietoja Flow-tilin luomisesta tai tilin sisällöstä. iPadille tallentuu vain kunkin osallistujan sähköinen ID-tieto ja harjoitustiedot. Flow-tunnusta käyttävien asiakkaiden harjoitustiedot siirtyvät automaattisesti kuntokeskuksen iPadiltä Polar Flow-palveluun harjoituksen jälkeen yllä mainitun ID-tunnistetiedon avulla.

Vierailija-asiakas:

Club-tunnille osallistuja voi kirjautua tunnille myös Vierailijana, jolloin hän antaa vain sen nimen minkä haluaa itsestään näkyvän tunnin aikana ruudulla esimerkiksi lempinimensä tai muun haluamansa tunnisteen (sana tai merkkijono). Mitään henkilötietoja ei kerätä eikä tallenneta. Jos Vierailija-tunnuksella osallistunut henkilö haluaa tunnin jälkeen tallentaa tietonsa, hän voi tehdä sen joko luomalla itselleen Flow-tunnuksen, tai käyttämällä olemassa olevaa Flow-tunnusta.

Club-sovellus tarjoaa kuntokeskukselle ja harjoituksiin osallistuville asiakkaille myös mahdollisuuden keskustella harjoituksista ym. kuntokeskuksen omassa yhteisössä. Yhteisö -palvelu sijaitsee Flown Yhteisö - Kuntokeskukset –palvelussa. Osallistuessaan tällaiseen keskusteluun asiakas voi itse jakaa tietojaan. Tarvittaessa Kuntokeskus vastaa käydyn keskustelun moderoinnista.

Polar Club -rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar Team –joukkueurheiluratkaisut

Polar Team Pro

Polar Team Pro on joukkueurheiluun tarkoitettu tuote, joka yhdistää GPS- ja liikeseurannan syketietoihin. Joukkueen harjoittelua voidaan seurata kentällä iPadin (ostettava erikseen) avulla ilman tukiasemia tai antenneja. Harjoitustietoja voidaan myös kerätä harjoittelun jälkeen synkronoimalla Team Pro sensorit Team Pro Dockin kautta. Pelaajan suoritusta seuraamalla saadaan arvokasta ja tarkkaa harjoitustietoa valmennustiimin analyysia varten.

Ostaessaan Team Pro -tuotteen joukkue tekee palvelun käyttöä koskevan sopimuksen Polarin kanssa. Polar toimii tässä sopimussuhteessa tiedon käsittelijänä ja joukkue rekisterinpitäjänä. Joukkue vastaa siitä, mitä tietoja järjestelmään tallennetaan ja miten niitä käsitellään. Joukkue vastaa myös pelaajien tietojen oikeellisuudesta sekä yksittäisten pelaajien tietojenkäsittelypyynnöistä (tietojen poisto jne).

Team Pro -palveluun kerätään tietoja sitä käyttävistä joukkueista ja niiden jäsenistä. Joukkueen vastuuhenkilölle (Team Pro Admin) luodaan tunnus, jota varten hänestä tallennetaan sähköpostiosoite. Lähetämme sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, jolla varmistamme, että tili on luotu tarkoituksella. Tili on vahvistettava 30 vuorokauden sisällä. Vastuuhenkilö luo joukkueen syöttämällä joukkueen pelaajien tiedot (esim. pejaajanumero, nimi, syntymäaika) Team Pro-verkkopalveluun. Tiedot tallentuvat Polarin käyttämän palveluntarjoajan palvelimelle. Harjoitustiedot tallennetaan joukkueen iPadille korkeintaan kahdeksi kuukaudeksi ja sieltä Team Pro-verkkopalveluun. Yksittäisten pelaajien henkilökohtaiset Polar Flow -tilit voidaan myös yhdistää valmentajan nähtäväksi Team Pro -palveluun. Kunkin henkilön Flow tilit sijaitsevat Polar Flow-palvelussa jonka tiedot tallennetaan Polarin käyttämän palveluntarjoajan palvelimille. Palvelimet voivat sijaita joko EU:n alueella tai sen ulkopuolelle. Lue lisää siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä.

Polar Team Pro-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar Team

Polar Team on pelaajaseurantajärjestelmä, joka näyttää pelaajien tarkat, reaaliaikaiset syketiedot kaikissa sisäurheilulajeissa. Polar Teamin käyttöön tarvitaan Polarin sykesensori ja iPad.

Polar ei kerää tai tallenna mitään henkilötietoja Polar Team sovelluksen kautta. Kaikki tiedot tallentuvat vain iPadille.

Polar GoFit

GoFit on tuote, jonka avulla opettajat, oppilaat ja koulun vastuuhenkilöt voivat katsoa ja mitata oppilaiden sykettä ja aktiivisuutta sekä tehdä toimintakykymittauksia koulussa. GoFit-palvelu koostuu Polarin GoFit-applikaatiosta, Polar GoFit -sivustoista (www.polargofit.com, www.polargofit.cn) sekä Polarin GoFit-yhteensopivista syke- ja aktiivisuuslaitteista.

Ostaessaan GoFit-tuotteen koulu tekee sopimuksen Polarin tai sen edustajan kanssa. Polar toimii tässä sopimuksessa tiedon käsittelijänä ja koulu rekisterinpitäjänä. Rekisterinpitäjänä koulu vastaa siitä, mitä tietoja järjestelmään tallennetaan ja miten niitä käsitellään. Koulu vastaa myös oppilaiden tietojen oikeellisuudesta sekä yksittäisten oppilaiden tietojenkäsittelypyynnöistä (tietojen poisto yms). Koulu vastaa myös oppilailta pyydettävistä hyväksynnöistä, tai oppilaan ollessa alaikäinen, oppilaan huoltajilta vaadittavista hyväksynnöistä ennen kunkin oppilaan liittämistä palveluun.

GoFit-rekisteriin tallennetaan tietoja järjestelmää käyttävistä opettajista ja oppilaista. Koulun kontaktiopettajalle (ja mahdollisille lisäopettajille) luodaan tunnus jota varten hänestä tallennetaan sähköpostiosoite. Opettaja lisää oppilaidensa käyttäjätiedot (mm. nimi) järjestelmään saatuaan heidän huoltajiltaan siihen suostumuksen. Oppilas voi myös käyttää omaa tiliään itsenäisesti esim. katsellakseen harjoitustietojaan. GoFit-harjoitusten tiedot tallennetaan palveluntarjoajan palvelimille. Nämä palvelimet sijaitsevat joko EU-alueella tai USA:ssa. Kiinalaisten GoFit käyttäjiemme tiedot sijaitsevat Kiinassa olevalla palveluntarjoajan palvelimella. Lue lisää tiedon siirrosta ja sen suojamekanismeista täältä. Tarvittaessa ja huoltajien suostumuksella tietoja voidaan myös jakaa kolmansille osapuolille koulualueen sisällä. Tietoja voidaan myös jakaa kolmansille osapuolille muissa erikseen sovittavissa käyttötarkoituksissa.

Tiedot poistetaan GoFit-järjestelmästä kun sopimus Polarin ja koulun välillä päättyy.

Polar GoFit -rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.

Polar API / Polar Open AccessLink

Polarin asiakkailla on mahdollisuus siirtää henkilötietojaan sekä harjoittelu- ja aktiivisuusdataansa Polarin laitteista ja Polar Flow -järjestelmästä kolmannen osapuolen järjestelmiin olettaen, että kyseinen järjestelmä on tarjolla olevien järjestelmien listalla. Polarin asiakkailla on myös mahdollisuus siirtää henkilötietojaan sekä harjoittelu- ja aktiivisuusdataansa kolmannen osapuolen järjestelmistä Polarin laitteisiin ja Polar Flow-järjestelmään olettaen, että kyseinen järjestelmä on tarjolla olevien järjestelmien listalla (toiminnallisuus tulee saataville tämän Privacy Noticen julkaisun jälkeen).

Kolmannen osapuolen kehittäjille:

Polar tarjoaa kolmannen osapuolen järjestelmille Polar Api / Polar Open AccessLink -rajapinnan sekä ohjeistuksen, jonka avulla kolmas osapuoli voi rekisteröidä oman sovelluksensa Polarille ja kehittää toiminnallisuuden datan vastaanottamiseksi.

Polar API / Polar Open AccessLink -palveluun kirjaudutaan käyttäen Flow-tunnusta. Siellä uusi sovellus rekisteröidään antamalla sen ja yrityksen tiedot ja hyväksymällä käyttöehdot. Henkilötietoja ei rekisteröinnin yhteydessä kerätä, vaan sovellus vain linkitetään rekisteröinnin tehneeseen Flow-tiliin. Samalla Flow-tilillä voi olla rekisteröitynä useita eri sovelluksia.

Jokainen käyttäjä on itse vastuussa haluamiensa kolmansien osapuolien sovellusten linkittämisestä. Käyttäjän linkittämä kolmannen osapuolen sovellus noutaa tiedot automaattisesti tai Polarin palvelu lähettää tiedot aina kun käyttäjä synkronoi tietonsa Polar Flow -palveluun tai välittää sensoridataa kolmannelle osapuolelle. Polar ei vastaa tiedoista niiden siirryttyä pois Polarin järjestelmästä, eikä Polar pysty vaikuttamaan siirrettyihin tietoihin. Käyttäjän tulee itse hallita jakamiaan tai pois siirtämään tietoja.

Flow-rekisteriä koskevia lisätietoja voit kysyä asiakaspalvelustamme.