facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup

De beste full body Workouts voor op vakantie – Blijf fit op reis

Reizen kan zelfs het meest gedisciplineerde trainingsroutine van iemand in de war brengen, maar het hoeft je inspanningen niet volledig uit balans te brengen. Er zijn veel manieren om te trainen tijdens je vakantie, of je nu een lange autoreis maakt of bij familie verblijft tijdens de zomermaanden.

Terwijl je je voorbereidt op je reis, houd deze reisworkouts in gedachten. Zo kun je je lichaam in beweging houden, zelfs zonder gewichten, veel ruimte of hardloopschoenen.

Workouts met eigen lichaamsgewicht

Ideaal voor: wie geen gewichten voor handen heeft

Als je geen toegang hebt tot gewichten of trainingsapparatuur, richt je dan op workouts met je eigen lichaamsgewicht en aanpassingen die ze zwaarder maken.

Bijvoorbeeld, een eenvoudige reisworkout die al je belangrijke spiergroepen traint, kan zo simpel zijn als drie rondes van 12 herhalingen van de volgende oefeningen:

 • Squats
 • Push ups
 • Crunches
 • Achterwaartse lunges
 • Plank
 • Bridge

Als je een intensievere workout wilt, kun je dezelfde herhalingen en sets behouden, maar elke oefening intensiveren, zoals dit:

 • Jump squats
 • 1-leg push-ups
 • Star crunches
 • Jumping lunges
 • Plank jacks
 • 1-leg bridge

Als je moeite hebt om oefeningen te bedenken, gebruik dan FitDeck om nieuwe oefeningen te vinden die je lichaam uitdagend houden terwijl je reist. Het is even groot als een kaartspel, dus het neemt weinig ruimte in en maakt het gemakkelijk om snel en eenvoudig reisworkouts samen te stellen.

Een snelle HIIT-sessie

Ideaal voor: wie weinig tijd heeft

Als je reisschema vol zit, heb je misschien geen tijd voor een hardloopronde of een volledige workout met lichaamsgewicht. Daar komt HIIT, High-Intensity Interval Training, van pas. Dit type workout is kort omdat de intensiteit zo hoog is – je moet werken op 80 procent van je maximale inspanning – wat leidt tot een hogere verbranding van calorieën voor en na de training.

Bij het opstellen van je HIIT vakantie workout, houd je deze tips in gedachten:

 • Kies voor eenvoudige oefeningen. De focus ligt hier minder op krachttraining en meer op uithoudingsvermogen en het verbranden van calorieën. Er is geen noodzaak om jezelf te pushen met push-ups op één been – met gewone push-ups bereik je hetzelfde effect.
 • Vergeet niet om zowel actieve als rustintervallen in te stellen. Begin je actieve intervallen op 20 of 30 seconden, met een verhouding van 1:1 voor je rustintervallen. Als je jezelf harder wilt uitdagen, kun je minder rusten dan dat je hebt gewerkt, of vice versa, meer rusten dan dat je hebt gewerkt. Een gelijkmatige 1:1-verhouding is de beste manier om jezelf uit te dagen als je nieuw bent met HIIT.

Houd je workout tussen 4 en 15 minuten. Vier minuten is de standaardtijd voor een Tabata-workout, terwijl Men’s Journal waarschuwt voor overbelastingsblessures als je te ver voorbij de 15-minuten markering gaat.

Online Videos

Geschikt voor: wie absoluut geen motivatie heeft

Als je geen motivatie hebt, is het misschien tijd om jezelf verantwoordelijk te houden met behulp van workoutvideo’s. Als je geen toegang tot de sportschool hebt, moet je meer moeite doen om je eigen routine te bedenken. Met een workoutvideo volg je gewoon wat de instructeur zegt – bovendien gaat het sneller omdat je minder nadenkt en meer beweegt.

Je kunt betalen voor online abonnementen om toegang te krijgen tot workoutvideo’s, of simpelweg scrollen op Youtube. Deze laatste biedt toegang tot honderden gratis workoutvideo’s, variërend in duur en met oefeningen voor elk deel van het lichaam, waaronder full-body workouts, cardio, HIIT en meer.

Ga te voet op Sightseeing

Ideaal voor: drukbezette citytrippers

Als je gewoon géén workout kunt doen – je hebt geen tijd, geen ruimte, enzovoort – richt je dan op het actiever maken van je dagelijkse activiteiten.

Als je veel rijdt, zoek manieren om de omgeving te voet te verkennen. Misschien kun je de auto parkeren en door de stad lopen in plaats van van de ene naar de andere plek te rijden. Als je in een stad bent, wandel dan de extra 10 blokken in plaats van de metro te nemen. Als je op een parkeerplaats staat, parkeer dan het verst van de ingang en wed wie er als eerste bij kan zijn.

Op zoek naar meer beweging? Verken je huidige locatie door te gaan hardlopen. Soms leer je nog meer over een plek door eropuit te trekken met je hardloopschoenen aan. Bonus: je sneakers nemen niet veel ruimte in in je koffer!

Blijf fit – waar je ook bent

Gebruik deze ideeën om fit te blijven, waar je ook naartoe gaat of verblijft. Neem je hardloopschoenen mee en verken te voet of neem gewoon 15 minuten de tijd voor een snelle HIIT-workout voordat je van je dag geniet. Reizen hoeft je niet te weerhouden van sporten – pas je gewoon aan en blijf in beweging.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling