facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
daphne_merlevede_coaching_project

Polar Coaching Project: ontmoet de kandidaat (4) Daphne Merlevede

Daphne Merlevede is met 25 lentes de Benjamine onder de Coaching Project kandidaten, maar daarom niet met de minste ervaring. Miss Merlevede is ex-shorttrackster en een sprintster pur sang dus. Op de mythische Marathon du Mont Blanc zal ze bewijzen dat ze niet alleen uitblinkt in de korte afstanden, maar dat ze van alle markten thuis is.

Daphne Merlevede, 25, Ardooie

Race: Marathon Du Montblanc
Trainingshistoriek: Shorttrackster
Fun fact: heeft één varken en drie kangoeroes

Daphne, waarom ging je deze uitdaging aan?

Ik ben deze uitdaging aan gegaan omdat corona mij niet meer toelaat om te schaatsen. Ik ben een sprinter en heel benieuwd was hoe snel mijn lichaam zich zou aanpassen en naar duursport. 

Welke Polar feature gebruik je het meest?

Toch wel de slaap gegevens via Nightly Recharge. Op die manier kun je in één oogwenk zien in welke mood je zal zijn die dag. (lacht)

Hoe vlot de overgang naar duursport?

In het begin was die omschakeling vooral een mentale beproeving. Voordien was ik gewoon om als een raket te starten, terwijl ik nu een “traag”, gestaag tempo start dat ik lang moet kunnen volhouden. Verder viel me ook op hoe belangrijk het is om voldoende eten en drinken mee te nemen op die lange loop- en fietstochten. Alleszins, het gaat de goede kant op. Ik merk dat het lang lopen veel beter gaat en het tempo ook sneller gaat.

Wat vind je zo leuk aan trail?

Het leuke aan trail runnen is dat je niet op de saaie zelfde baan hoeft te kijken maar dat je op prachtige plaatsen komt waar je normaal niet zou komen. Zo kom je op bospaadjes of op heuvels waar je je ogen uitkijkt. De vrijheid ervan is geweldig. 

Grappigste trainingsmoment tot nu toe?

Het gps’en en coördineren van plaatsen gaat me niet goed af en ik fiets of loop altijd verloren ook al staat het goed aangeduid. Gelukkig gaat het met de routebegeleiding op mijn Polar Grit X al stukken beter.

Succes, Daphne!

Benieuwd hoe het met de andere kandidaten gesteld is? Lees hier hoe Nele, Johan en Sarah zich voorbereiden voor de race.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.