facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
Festival_workout_playlist_blog_hero-min-1

Boost je uithoudingsvermogen met de Festival Workout Playlist van 2023

Het festivalseizoen is weer aangebroken. Bereid je voor op dansen op weides, slapen in weinig comfortabele tenten, rennen van het ene podium naar het andere om je favoriete artiesten te zien, en op de een of andere manier dit tempo meerdere dagen volhouden. Festivals vereisen serieus wat uithoudingsvermogen, dus dit is het perfecte moment om serieus aan de slag te gaan met je workouts, zodat je fit en in topvorm je feestmarathon kan beginnen.

Gelukkig stelden we een festival workout playlist samen met meer dan twintig nummers van de populairste artiesten van 2023 op festivals over de hele wereld. Van Jungle tot Janelle Monae en Jessie Ware, push jezelf door je workouts de komende maanden en ontdek misschien wel een opwindende nieuwe band. Zet deze afspeellijst op en snuif alvast de festivalsfeer op terwijl je aan je conditie werkt. Je lichaam zal je later bedanken!

P.S. Onthoud dat je nummers rechtstreeks kunt afspelen, pauzeren en overslaan vanaf je Polar sporthorloge met Muziekbediening.

Selfish Soul door Sudan Archives (107 BPM) 

De in LA gevestigde artiest Brittney Parks, alias Sudan Archives, opent deze festival workout playlist met een ritmisch nummer dat een ode is aan vrouwen, zwarte lokken en diversiteit. De muziekvideo is een energieke kijkervaring, met mensen die hoelahoepen, touwtjespringen en hinkelen. Maar de blikvanger is toch wel Parks die viool speelt terwijl ze ondersteboven aan een paal hangt. Van een creatieve fitnesssessie gesproken.

EVERYBODY’S SAYING van GIRL RAY (112 BPM) 

Sudan Archives treedt op tijdens Flow Festival 2023 (Finland)

Het baszware funknummer van Girl Ray, net uitgebracht in februari, haalt inspiratie uit de herinterpretaties van disco door vrouwelijke artiesten, zoals Jessie Ware die later op deze playlist te horen is. Zangeres-gitariste Poppy Hankin schreef dit nummer als een ode aan haar partner, die ze miste terwijl het trio uit Noord-Londen op tournee was. Aaawww.

Girl Ray treedt op tijdens Green Man Festival 2023 (VK)

REELING DOOR SAY SHE SHE (117 BPM) 

Een niet te missen band dit festivalseizoen! Say She She, een ‘discodelisch’ soul-ensemble met een line-up van maar liefst acht getalenteerde muzikanten, combineert betoverende vocalen met een onweerstaanbare groove waarbij stilzitten simpelweg onmogelijk is. De groepsnaam is een eerbetoon aan de legendarische Nile Rodgers en is geïnspireerd op zijn beroemde uitspraak: “C’est chi-chi!: It’s Chic!”

Say She She treedt op tijdens Maifeld Derby Festival 2023 (Duitsland)

Beach House door Carly Rae Jepsen (117 BPM) 

Als je ooit de uitdagingen van moderne dating hebt doorstaan, is dit pakkende popnummer vast herkenbaar. De Canadese singer-songwriter Jepsen slaagt er op de een of andere manier in om haar teleurstellingen in haar liefdesleven om te zetten in een grappig en zonnig nummer, zoals te zien is in de vrolijke videoclip.

Carly Rae Jepsen treedt op tijdens Lollapalooza 2023 (VS)

Fantasy Island Obsession door Tom Rasmussen (120 BPM) 

Tom, ook bekend als de drag queen en auteur Crystal Rasmussen, heeft met hun debuutalbum Body Building een van de meest charismatische queer dance albums van de afgelopen jaren afgeleverd. Deze energieke track, tevens de eerste single, levert een inspirerende boogie die perfect is voor het manifesteren van mantra’s tijdens het sporten. Het is een absolute must-have in je afspeellijst.

Tom Rasmussen treedt op tijdens Mighty Hoopla Festival 2023 (VK)

Float (Coco & Breezy remix) door Janelle Monáe (121 BPM) 

Deze remix pakt het weelderige nieuwe nummer van Janelle op en voegt er een electro-house-funk touch aan toe, zodat jij ook in zweverige vibes kunt komen terwijl je je squats doet of een sprintje trekt. Het is moeilijk om niet te genieten van de krachtige blaasinstrumenten die worden geleverd door Seun Kuti (de jongste zoon van de Afrobeat-legende Fela Kuti) en zijn funky band, Egypt 80.

Janelle Monáe treedt op tijdens Dour Festival 2023 (België)

Candle Flame (Ft. Erick The Architect) door Jungle (123 BPM) 

Jungle’s vorige album katapulteerde hen naar nummer 1 op de Billboard Dance Albums-chart in de VS, en hun nieuwe single geeft ons een voorproefje van een van de meest geanticipeerde albums van dit jaar. “Candle Flame” is een meeslepend nummer met de gastvocalen van de Brooklyn-rapper Erick The Architect, die perfect samensmelten met de onstopbare groove. Dit maakt het een absolute must-have voor elke festival workout afspeellijst.

Jungle speelt op het All Points East Festival 2023 (VK)

Enjoy Your Life door Romy (123 BPM) 

Een van de meest frisse nummers op de afspeellijst is dit anthem van Romy Madley Croft van The XX. De inspiratie voor dit nummer ontstond blijkbaar toen de Zweedse popicoon Robyn Romy meenam om de cultjazz- en folkzanger Beverly Glenn-Copeland te zien. Zijn woorden: “My mother says to me ‘enjoy your life,” raakten Romy diep, en zij transformeerde het tot deze dansbare track.

Romy speelt op het Electric Castle Festival 2023 (Roemenië)

Pearls door Jessie Ware (123 BPM) 

Jessie Ware, een opkomende koningin van moderne disco, bundelt opnieuw haar krachten met producer Stuart Price na het succes van “Free Yourself” vorig jaar. Het is een absolute dansvloerhit in de maak!

Jessie Ware speelt op het All Together Now Festival 2023 (Ierland)

Meshuggah van Unknown Mortal Orchestra (123 BPM) 

Als je je workout-nummers liever wat ingetogener hebt, dan is deze nieuwe psych-poptrack waarschijnlijk meer jouw ding. De andere hits op hun nieuwe album V kunnen al bekend aanvoelen, aangezien ze sinds 2021 geleidelijk de singles hebben uitgebracht. Het resultaat? Een creatieve verzameling met heerlijke zomerse vibes.

Unknown Mortal Orchestra speelt op het Best Kept Secret Festival 2023 (Nederland)

Complete Me (feat. Self Esteem) door Django Django (124 BPM) 

Oké, terug naar de energieke dansworkout. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten bij dit geweldige breakbeat-nummer met een vleugje jaren 90, de nieuwste single van Django Django. Het heeft een aanstekelijke nostalgische kwaliteit met zijn mix van synths, samples en pakkende pianoklanken. De vocalen van Rebecca Lucy Taylor, beter bekend als Self Esteem, zorgen ervoor dat je automatisch naar die volumeknop grijpt.

Django Django treedt op tijdens het Standon Calling Festival 2023 (VK)

6am door Channel Tres (124 BPM) 

Sheldon Young, ook wel bekend als Channel Tres, mixt de energie van Detroit techno en de soepele grooves van Chicago house met de rauwheid van West Coast rap. En eerlijk gezegd is er geen betere omschrijving voor deze opzwepende track. 6am is het anthem voor degenen die willen blijven dansen tot de zon opkomt.

Channel Tres speelt op het Melt Festival 2023 (Duitsland)

Jacaré van Sofi Tukker (125 BPM) 

Op zoek naar iets om je in de stemming te brengen voor je workout? Dit nummer van het New Yorkse duo Sofi Tukker, geïnspireerd door Brazilië, barst van de energieke salsa en pompende blazers die je in beweging zullen krijgen. Jacaré betekent ‘alligator’ in het Portugees, wat je een idee geeft van de levendige en verleidelijke sfeer van dit nummer.

Sofi Tukker treedt op tijdens het Electric Forest Festival 2023 (VS)

Shades Of Love (feat. The Joy) door The Blessed Madonna (125 BPM) 

Dit nummer wordt zonder twijfel dé anthem van het Pride-seizoen dit jaar! Dance-icoon The Blessed Madonna slaat de handen ineen met de Zuid-Afrikaanse groep The Joy voor een euforische knaller vol handgeklap en een inclusieve, feestelijke vibe. Het is een opmerkelijke afwijking van de gebruikelijke a cappella-stijl van The Joy, maar deze inspirerende samenwerking is perfect voor het festivalseizoen.

The Blessed Madonna speelt op het Piknic Électronik MTL Festival 2023 (Canada)

Clara (The Night is Dark) van Fred Again.. (125 BPM) 

Maak je klaar om met deze gospel-geïnspireerde dansplaat naar een filosofische dimensie te worden gebracht. Het is verbazingwekkend hoe het gesamplede nummer uit de jaren ’60, waarin de soulvolle zangeres Clara Ward “The Storm Is Passing Over” vertolkt, een nieuw leven krijgt. De Britse DJ en producer Fred Again.. heeft haar stem getransformeerd tot een diepere, meer resonerende klank, waardoor dit prachtige nummer echt tot leven komt.

Fred Again.. speelt op het Plaine de la Filhole Festival 2023 (Frankrijk)

Not Strong Enough door Boygenius (127 BPM) 

Tijd om een versnelling hoger te schakelen terwijl we ons richten op het alternatief-indie gedeelte van onze festival workout afspeellijst. Boygenius is de queer supergroep bestaande uit Phoebe Bridgers, Lucy Dacus en Julien Baker – stuk voor stuk bekende muzikanten. De muziekvideo van dit nummer laat zien hoeveel plezier dit trio heeft, waardoor je waarschijnlijk zelf bij de band wilt horen.

Boygenius speelt op het All Things Go Music Festival 2023 (VS)

Spite van Billy Nomates (142 BPM) 

Als je binnenkort een uptempo hardloopsessie op de planning hebt, zet dan dit nummer op repeat. Tor Maries, beter bekend als Billy Nomates, heeft een onuitputtelijke energie van in haar nummers. Let op het Stevie Nicks-achtige gezang tegen het einde.

Billy Nomates speelt op het Pointu Festival 2023 (Frankrijk)

Feel Good door Slowthai (156 BPM) 

Op zoek naar een nieuwe mantra voor je workouts? Zodra je naar dit nummer van de Britse rapper Tyron Frampton, beter bekend als Slowthai, luistert, blijft de zin “I feel so good” in je hoofd hangen. Deze energieke track is voorzien van achtergrondzang van medeartiest Shygirl en wordt aangedreven door een aanstekelijk indie basgeluid. Slowthai trakteerde zijn fans op een reeks concerten waarvoor de tickets slechts £1 waren, om hun moraal tijdens de winter op te krikken. Hij is duidelijk vastberaden om mensen zich goed te laten voelen.

Slowthai speelt op het Splendour in the Grass Festival 2023 (Australië)

Sink or Swim Door Young Fathers (165 BPM) 

We hadden meerdere nummers van het briljante nieuwe album Heavy Heavy van Young Fathers kunnen kiezen voor deze festival workout playlist. Maar er is iets zo meedogenloos aan Sink or Swim en tegelijkertijd vreugdevol. Als je het nog niet hebt gehoord, beluister dan meteen het hele album, want het zal ongetwijfeld later dit jaar op enkele ‘Best of 2023’-lijsten verschijnen.

Young Fathers speelt op het Glastonbury Festival 2023 (VK) 

Closure van Princess Nokia (165 BPM) 

Het is onmogelijk om het geluid van de Amerikaanse rapper Destiny Frasqueri, beter bekend als Princess Nokia, in een hokje vast te pinnen. Elk nummer dat ze uitbrengen lijkt in een compleet ander genre te passen. Dit nieuwe nummer is een zoete uitbarsting van late jaren 90 poppunk, waarin het einde van een relatie wordt betreurd, wat blijkbaar elk nummer op hun nieuwe album I Love You, But This Is Goodbye heeft geïnspireerd.

Princess Nokia treedt op tijdens het OutLoud Music Festival 2023 (VS) 

LLYLM door Rosalía (170 BPM) 

We sluiten deze playlist af met de Spaanse superster Rosalía. Haar tweetalige ballade is een zeldzame mix van Engels en Spaans, wat het extra meeslepend maakt voor onze oren. “LLYLM” staat voor “Lie Like You Love Me” en is haar eerste single sinds haar album “Motomami” meerdere prijzen won op de Latin Grammy’s, waaronder Album of the Year. Rosalía blijft ons verrassen met haar muzikale veelzijdigheid.

Rosalía treedt op tijdens het Primavera Sound Festival 2023 (Spanje)

P.S. Onthoud dat je nummers rechtstreeks vanaf je Polar sporthorloge kunt afspelen, pauzeren en overslaan met Muziekbediening.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

intervaltraining_leuk
Volgende

Hoe maak je intervaltraining fijn?

Koen De Jong tackelt deze week intervaltraining. En goed nieuws: als je een hekel hebt aan intervallen, heeft je Polar een functie om het wél leuk te maken.

Lees ook

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling