facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
Ignite2_vs_Ignite3_blog_hero

Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2: Wat is het verschil?

Ga je voor een Polar Ignite 2 of maak je de stap naar een Polar Ignite 3? Hulp nodig bij je keuze? Polar to the rescue! In deze blogpost overlopen we de voornaamste verschillen tussen beide fitnesshorloges.

Als je je fitness journey wil beginnen en op zoek bent naar een beetje begeleiding dan is de Polar Ignite familie alvast een stap in de goede richting. Er zijn twee geweldige opties: de Polar Ignite 2, en de nieuwe Polar Ignite 3, die alle mogelijkheden van ons geliefde fitnesshorloge naar een nog hoger niveau tilt.

Met beide horloges kun je je activiteit, slaap en dagelijkse calorieën bijhouden, en heb je toegang tot de de trainingsapps en -tools die je nodig hebt. Maar, zoals je weet: #3 is meer dan #2, dus de nieuwe generatie van Polar Ignite voegt een aantal fantastische upgrades toe die van Polar Ignite 3 ons meest geavanceerde fitness- en wellnesshorloge tot nu toe maken. Oh, en hadden we al gezegd dat ie er prachtig uitziet?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen, te beginnen met het ontwerp.👇

Polar IGNITE 3: Een gloednieuw design, Een knaller van kleur

Het opvallendste verschil tussen de nieuwe en oude Polar Ignite is de manier waarop ze eruit zien en aanvoelen. Polar Ignite 3 doet zijn voorlopers letterlijk verblinden met zijn prachtig AMOLED-scherm met hoge resolutie. Het is helder, levendig en kleurrijk, ideaal voor elke situatie, zowel binnen als buiten.

Bij het ontwerpen van de Polar Ignite 3 wilden de designers bij Polar de natuurlijke, ronde vorm benadrukken. Vandaar de keuze voor een gebogen lens die zorgt voor een eigentijdse en speelse look. Deze lens is gemaakt van Gorilla Glass en is duurzaam en gaat lang mee. Het display van de Polar Ignite 3 is ook iets groter. Het is 3,3 cm (vergeleken met 3 cm bij Polar Ignite 2), wat neerkomt op 20% meer scherm.

We creëerden vier verschillende kleurvarianten, zodat jij het horloge kan kiezen die het best bij jouw smaak, levensstijl en garderobe past. Net als zijn voorganger is de Polar Ignite 3 compatibel met standaard polsbandjes van 20 mm die je gemakkelijk kunt verwisselen.

Met de lancering van de Polar Ignite hebben we ook een geheel nieuwe collectie 20 mm verwisselbare polsbandjes geïntroduceerd, zodat je zowel de Polar Ignite 3 als de Polar Ignite 2 kunt personaliseren voor elke stijl en elke behoefte.

Misschien dacht je bij het lezen van “hoge-resolutie display” meteen aan een energievretend toestel dat je elke dag moet opladen. Gelukkig niet! De Polar Ignite 3 heeft dezelfde batterijduur als zijn voorganger – dat is tot 5 dagen met één laadbeurt of tot 30 uur onafgebroken trainingstijd met GPS en hartslagmeting ingeschakeld.

Mooi aan de buitenkant… En aan de binnenkant

Ook de binnenkant van de Polar Ignite 3 kreeg een grondige opfrisbeurt. Het verfijnde ontwerp wordt geëvenaard door de krachtige technologie binnenin. Met een tot 2x snellere CPU verwerking in vergelijking met de vorige Ignite generatie, maakt de Polar Ignite 3 een enorme sprong in prestaties. Dankzij deze extra kracht konden we een paar extra functies implementeren. Daarover later meer.

We voegden verder ook dual-frequency GPS toe om afstanden en routegegevens met meer precisie en minder storing door hoge gebouwen en slecht weer te meten.

NIEUWE WEERGAVEN EN AANPASBARE WIDGETS

Zo’n mooi display moet natuurlijk optimaal benut worden, dus hebben we de manier waarop de informatie op het scherm wordt weergeven een nieuwe vorm gegeven.

We gingen voor “full option” personalisering en voegden we er een nieuwe wijzerplaat toe die je kunt aanpassen met verschillende kleurenthema’s en snel toegankelijke widgets. Hierdoor zie je in één oogopslag de informatie die het belangrijkst is voor jou: huidige hartslag, aantal calorieën, levensduur van de batterij of toegang tot functies zoals timers en Serene™. Met al deze opties kun je je eigen unieke Polar Ignite 3-ervaring samenstellen.

Bovendien geeft de always-on modus continu de tijd weer en met een beweging van de pols wordt het scherm verlicht en krijg je toegang tot een reeks weergaven die je activiteitsdoel en dagelijkse stappenteller, het weer, muziekbediening, je wekelijkse trainingsoverzicht en meer weergeven. Je hoeft alleen maar door alle weergaven te bladeren door naar links of rechts te vegen.

De hele dag (en nacht) lang

Onze fitness- en wellnesshorloges zijn zo veelzijdig en comfortabel dat je ze de hele dag en nacht wilt dragen. Zowel de Polar Ignite 2 als de Polar Ignite 3 houden je dagelijkse activiteit bij en tellen de stappen die je zet en de calorieën die je verbruikt. Bovendien zouden het geen Polar horloges zijn zonder 24/7 hartslagmeting: Ignite 2 en Ignite 3 zijn uitgerust met Polar Precision Prime™ OHR technologie voor een nauwkeurige hartslagmeting.

Bij de Polar Ignite 3 hebben we de manier waarop het horloge je dagelijks verbruikte calorieën weergeeft, verbeterd. Je ziet namelijk hoeveel calorieën je hebt verbrand in drie verschillende categorieën: activiteit, training en metabolisme (de calorieën die je lichaam verbrandt tijdens het uitvoeren van de meest elementaire functies).

’s Nachts kun je je slaap en herstel bijhouden met de nieuwe Polar Ignite 3 en de oude Polar Ignite 2. Beide hebben automatische slaaptracking apps, waaronder een geheel nieuwe functie, SleepWise™, die vertelt wat de impact van slaap is op de alertheid van de dag en wat het optimale moment is om te gaan slapen. SleepWise™ komt later dit jaar naar de Polar Ignite 2.

Kom in beweging

Of je nu een fervente yogi of beginnend hardloper bent, of je wil aan je kracht werken in de sportschool, of simpelweg wandelen naar een betere gezondheid, Polar Ignite 2 en Polar Ignite 3 zitten boordevol tools om je trainingen te volgen en je gemotiveerd te houden. Kies een sport – er zijn meer dan 150 sportprofielen beschikbaar – en krijg alle tools om die sport te volgen. Daarnaast biedt FitSpark™ je dagelijkse trainingssuggesties die zijn afgestemd op de conditie van je lichaam.

Hier is een overzicht van alle trainingsfuncties die je vindt in de Polar Ignite 2 en Polar Ignite 3.

  • 24/7 Activiteitsmeting
  • FitSpark™
  • Smart Calories
  • Energiebronnen
  • Fitnesstest
  • Meer dan 150 sportprofielen

Dus… WAT IS ER NIEUW AAN DE POLAR IGNITE 3?

We bespraken al uitgebreid het scherm, het nieuwe design en de uitmuntende hardwareverbeteringen van Polar Ignite 3. Bovendien hebben we het ook gehad over de snel toegankelijke widgets en de nieuwe manieren om de wijzerplaat aan te passen. Je wil nòg meer weten, zeg je? Wel, er zijn enkele extra functies die van Polar Ignite ons beste fitness- en wellnesshorloge tot nu toe maken.

Polar Ignite 3 heeft een primeur! Het is namelijk onze eerste horloge met stembegeleidingsfunctie. Blijf gefocust tijdens een training dankzij hoorbare meldingen via je koptelefoon of andere speakers die aan je telefoon zijn gekoppeld. In plaats van naar je horlogescherm te kijken voor realtime info over je training, krijg je nu gewoon essentiële gegevens terwijl je nog steeds geniet van je favoriete muziek of podcast. Je ontvangt hoorbare berichtjes wanneer je een bepaalde afstand bereikt, een ronde voltooit, een trainingsdoel bereikt, van hartslagzone verandert en meer.

Om je training te verfijnen, voegden we een reeks prestatietests toe. Met de looptest kan je eenvoudig je aërobe conditie schatten door een stevige wandeling van 15 minuten te maken. Als je conditie op een goed niveau is, kan je met de Prestatietest Hardlopen een maximale test uitvoeren waarmee je je VO2max en maximale hartslag kunt bepalen.

Nog iets… als je aan intervaltraining doet, heeft Polar Ignite 3 de mogelijkheid om rondjes te markeren met een simpele tik op het scherm.

IN ÉÉN OOGOPSLAG: POLAR IGNITE 3 VS. POLAR IGNITE 2

Zoals je ziet zijn de Polar Ignite 2 en Polar Ignite 3 twee uitstekende horloges voor iedereen die gezonder wil gaan leven. Je krijgt alle hulpmiddelen om je te motiveren een actieve levensstijl te leiden. Laat het horloge de gegevens van je lichaam vastleggen en omzetten in belangrijke inzichten, zodat je de nodige aanpassingen kunt doen.

De eenvoudigste manier om dit alles af te ronden is de nieuwe en oude Polar Ignite horloges tegenover elkaar te plaatsen in een eenvoudige vergelijkingstabel of bekijk de samenvatting hieronder.

Wil je meer weten over hoe Polar Ignite 3 je kan helpen een leven te leiden dat afgestemd is op je levensstijl en je circadiaanse ritme? Lees onze blogpost: Luister naar je ritme met Polar Ignite 3.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

circadiaans-ritme-slaapstoornis
Volgende

Wat is je circadiaans ritme en hoe beïnvloedt het jouw slaap?

Moeite met slapen? Weinig energie overdag? Ontdek meer over je circadiaans ritme en welke slaapstoornissen daardoor worden beïnvloed.

Lees ook

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling