facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
Ignite_3_fitnesshorloge

Luister naar je ritme met de Polar Ignite 3

Maak kennis met Polar Ignite 3 – een stijlvol fitness- en wellnesshorloge met een AMOLED-touchscreen met hoge resolutie en automatische slaap- en activiteitentrackingfuncties. Met dit horloge om je pols krijg je dag en nacht begeleiding die is afgestemd op je lichaam en levensstijl, zodat je elke dag optimaal kunt benutten. 

Ons leven is een cyclus van 24 uur die wordt bepaald door het circadiaans ritme – de interne klok van het lichaam die wordt aangestuurd door licht en duisternis, door dag en nacht. Ieders ritme is anders, maar we krijgen allemaal dezelfde 24 uur om er het beste van te maken. Alleen als onze levensstijl, inclusief activiteit, fitness en slaap-waakroutines, in harmonie is met ons circadiaans ritme kunnen we beter presteren en een goed afgerond leven leiden.

Klinkt aanlokkelijk, hé? Je leven afstemmen op het natuurlijke ritme van je lichaam en hierdoor energieker te gaan leven? Daar tekenen we voor.

Kijk hoe anderen het doen:

Goedemorgen, Heb je goed geslapen?

Het zachte ochtendlicht dringt door het raam de kamer binnen. Het is een vroege start voor Eva. Het alarm op haar Polar Ignite 3 trilt zachtjes aan haar pols en ze opent haar ogen. Ze rolt zich om, strekt haar armen over haar hoofd en gaapt eens goed. Het is het beste moment om aan de slag te gaan.

Hoe heb je geslapen? Ze kijkt op haar horloge. Het scherm licht op met een levendige groene kleur: Nightly Recharge: Ok, staat er. De slaapladingscore is 77, en het AZS-herstel, het getal dat aangeeft hoe goed het autonome zenuwstelsel tot rust is gekomen tijdens de slaap, is boven normaal, +1.6 – een veel betere nacht dan onlangs.

“Ik voel me inderdaad erg goed”, denkt Eva.

Softwareontwikkelaar, surfer, fitnessfanaat en amateurkok, Eva heeft een overvolle agenda. De laatste paar weken waren bijzonder druk voor haar. Een belangrijke deadline en een te groot aantal sociale evenementen deden haar routines ontsporen en veroorzaakten een slechte nachtrust. Het cijfer van haar AZS-herstel loog er niet om: het was constant onder het gemiddelde. Haar lichaam stuurde als het ware berichten over hoge stressniveaus.

Half slapend controleert ze haar agenda voor de dag en herinnert zich dat ze tijd heeft gemaakt voor een lange training in de sportschool. “Eindelijk!”, zegt ze tegen zichzelf.

Maar eerst, koffie! Terwijl de koffie loopt, opent Eva de gordijnen en laat ze het ochtendlicht binnenstromen. Een paar minuten lang geniet ze van de zon die langzaam aan de horizon opkomt, en meteen voelt ze zich alerter, energieker, en laat ze de mentale mist die bij het slapen hoort achter zich. Deze momenten, de voeling van/met het ochtendlicht, zijn een manier om het lichaam in zijn natuurlijke ritme te brengen.
Eva voelt zich nu klaar om aan haar dag te beginnen.

Word wakker en pluk de dag met Polar Ignite 3

Polar Ignite 3 heeft krachtige automatische slaaptools die de hoeveelheid, kwaliteit en de verschillende slaapstadia bijhouden om een volledige analyse te maken van hoe het lichaam ’s nachts herstelt van inspanning, stress en andere levenseisen. Sterker nog, de vernieuwde SleepWise™ functie geeft je overdag inzicht in je alertheid en een gedetailleerd overzicht van de optimale momenten voor gerichte activiteiten.

 • SleepWise™: Kijk welk effect je slaap had op je energie- en alertheidsniveau van de dag.
 • Nightly Recharge™: Je krijgt een overzicht dat laat zien hoe goed je lichaam ’s nachts hersteld is.
 • Sleep Plus Stages™: Elke slaapfase die je ’s nachts doormaakt wordt automatisch bijgehouden.
 • Trilalarm: Wekt je zachtjes uit je slaap zonder anderen te storen.

Get out, get moving / kom buiten, kom in beweging / vertrek, beweeg

De stad is klaarwakker nu. Honderden mensen haasten zich uit hun huizen om het woon-werkverkeer tegemoet te treden, terwijl de vogels in de bomen luid kwetteren.

Eva schaart zich bij de horde pendelaars. Sommigen wachten op de bus, anderen wandelen met een hoge tred. Eva loopt overal heen, en gebruikt het Southwest Corridor Path (de metro) om naar haar werk en opleiding te gaan.

De wandeling van 20 minuten naar haar kantoor is haar eerste training van de dag. Haar horloge houdt de afstand bij, registreert elke bocht, en laat haar hartslag omhoog gaan als ze met korte, snelle passen sneller gaat lopen. “Ik mag vandaag niet te laat komen,” denkt ze.

SleepWise™ suggereert dat Eva van 9 tot 11 uur een tijdslot heeft met de hoogste alertheid, dus besluit ze dat dat het moment is om dingen gedaan te krijgen: focustijd.

Ze is volledig geconcentreerd op haar werk als haar Polar Ignite 3 weer trilt. Het is een zachte herinnering dat het tijd is om te bewegen. Ze rekt zich uit en loopt naar de keuken om wat water te halen. Geen koffie meer vandaag. Ze controleert haar activiteitsdoelen: “Ik ben op schema. Al meer dan 6000 stappen.”

Polar Ignite 3: Volg al je activiteiten

De Polar Ignite 3 is gemaakt voor een actieve levensstijl en is zo veelzijdig dat je hem de hele dag wil dragen om je activiteit, hartslag, calorieën en meer bij te houden.

 • 24/7 Activity Tracking: Bekijk je dagelijkse actieve tijd, je stappen en afgelegde afstand.
 • Smart Calories: Controleer de totale hoeveelheid calorieën die je tot nu toe hebt verbrand.
 • Polar Precision Prime™ Sensor Fusion Technology: Geavanceerde optische hartslagmeting technologie.
 • Dual-Frequency GPS: Volg elke stap nauwkeurig en zonder storing door hoge gebouwen en slecht weer.
 • Customizable Widgets: Kies de informatie die op het scherm verschijnt en krijg direct toegang tot de functies en informatie die er het meest toe doen.

Tijd om te bewegen

Tussen 15.00 en 18.00 uur bruist de wereld vol leven en energie. Net als jij. Het prestatievermogen van je lichaam piekt, waardoor dit het meest efficiënte moment van de dag is om te trainen.

Na haar werk trekt Eva naar de sportschool. Het vertrouwde geluid van tegen elkaar kletterende dumbells herinnert haar er snel aan dat er werk aan de winkel is om fit te blijven. Het plan van vandaag, voorgesteld door FitSpark, is een ondersteunende sessie, bestaande uit een reeks kracht- en mobiliteitsoefeningen.

Maar eerst wat cardio. Nadat ze de lijst met alle sportprofielen in haar horloge heeft doorgebladerd, kiest ze de crosstrainer voor haar eerste oefening. Ze wil haar hartslag laten stijgen en het bloed door haar lichaam voelen stromen. Voordat ze begint te trappen, controleert ze haar hartslag: 85. “Ik ben er klaar voor, let’s go!”, zegt ze bijna hardop.

Ze trapt 35 minuten op de crosstrainer en blijft de hele tijd in hartslagzone 2. Het is een soepele en quasi moeiteloze inspanning die het uithoudingsvermogen helpt opbouwen.

“Dat was een goede warming-up.” Vervolgens doet ze een circuittraining, waarbij ze een reeks tijdgebonden oefeningen herhaalt. Het is een van haar favoriete trainingen. Een full-body workout die spierweerstand opbouwt en kracht vergroot. De Stembegeleiding die feedback geeft via haar koptelefoon maakt de training extra animerend.

“Ik sport, ik train hard, en ik word elke dag sterker. En terwijl ik dat doe, leer ik meer op mijn lichaam te vertrouwen. Nu vind ik het ritme.”

De inspanning is zichtbaar: ze eindigt hijgend met haar handen op haar knieën. Ze had niet verwacht dat de training van vandaag zo leuk zou zijn.

“Ik sport, ik train hard, en ik word elke dag sterker. En terwijl ik dat doe, leer ik meer op mijn lichaam te vertrouwen. Nu vind ik het ritme.”

Als ze de sportschool verlaat, trilt haar Polar Ignite 3 weer: Je hebt je activiteitsdoel bereikt!

jouw fitness partner

Polar Ignite 3 zit vol met geliefde fitness- en trainingsfuncties van de Polar gebruikers. En er is meer:

 • Stembegeleiding: Krijg tijdens je training audio feedback via Polar Flow met je koptelefoon of telefoonluidspreker.
 • FitSpark: Dagelijkse on-demand trainingssuggesties die passen bij de conditie en staat van je lichaam. 
 • Energiebronnen: Een overzicht met de hoeveelheid die je van verschillende energiebronnen (vetten, koolhydraten en eiwitten) je hebt gebruikt tijdens je sessies. 
 • Prestatietesten: Kies de test die beter aansluit bij je huidige conditie en schat je fitnessniveau in. Kies uit de Fitness-, Wandel- of Hardloopprestatietest.
 • Meer dan 150 sportprofielen: Je kunt elke sport of activiteit kiezen die je wilt, wanneer je wilt, en de hulpmiddelen krijgen die je nodig hebt om het te volgen.

ONTSPAN

Als de lucht donker kleurt en haar workout erop zit, verlaat Eva de sportschool om naar huis te wandelen. Is er een beter moment om over de dag na te denken? Die avondwandeling, langzamer dan ’s morgens, is de ideale gelegenheid om dat te doen.

Na het eten begint Eva zich moe te voelen. Het is de manier van haar lichaam om te zeggen dat ze genoeg heeft gedaan voor vandaag.

’s Nachts heeft de wereld de kans om te vertragen, en je lichaam ook. Het is een kans om jezelf als het ware langzaam ‘uit te schakelen’ en je voor te bereiden op een goede nachtrust.

Eva dimt het licht, kruipt op de bank en leest een boek. Bladerend door de bladzijden, beginnen haar ogen zwaar aan te voelen. Ze legt het boek neer en kijkt nog een laatste keer op haar horloge. Een paar minuten lang leidt Serene™ Eva door diepe ademhalingsoefeningen. Dit is een moment om te ontspannen, te kalmeren en het lichaam in rustmodus te brengen zodat een kwalitatieve nachtrust mogelijk wordt

Terwijl Eva slaapt, blijft haar horloge, haar Polar Ignite 3, elke fase van haar slaap meten, terwijl haar lichaam zich herstelt en zich klaarmaakt voor een nieuwe grote dag.

POLAR IGNITE 3: voor de meest uiteenlopende stijlen

Polar Ignite 3 komt in vier frisse kleurvarianten: Night Black, Purple Dusk, Greige Sand en Brown Copper. Bovendien kun je de look van je Ignite 3 aanpassen aan elke gelegenheid met ons nieuwe assortiment bandjes.

Dit is de nieuwe Polar Ignite 3, een modern-klassiek fitness & wellness horloge dat je begeleiding geeft die is afgestemd op jouw lichaam en levensstijl.

Ontdek Polar Ignite 3 in de Polar webstore en schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor exclusieve updates.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

circadiaans-ritme-slaapstoornis
Volgende

Wat is je circadiaans ritme en hoe beïnvloedt het jouw slaap?

Moeite met slapen? Weinig energie overdag? Ontdek meer over je circadiaans ritme en welke slaapstoornissen daardoor worden beïnvloed.

Lees ook

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling