facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup

FAQ: Een antwoord op al je vragen over de Polar Vantage V2

We weten dat jullie enthousiast zijn over onze nieuwste premium multisporthorloge, de Polar Vantage V2, omdat jullie zo veel vragen hebben! De meestgestelde vragen hebben we hieronder verzameld. Van GPS-functie en trainingstools tot een vergelijking met onze vorige modellen: we vertellen je alles over onze Vantage V2 zodat jij kan ervaren hoe bijzonder dit toestel is.

Een vergelijking

HOE VERSCHILT HET ONTWERP VAN DE VANTAGE V2 MET DAT VAN DE VORIGE VANTAGE-SERIE?

Eerst en vooral heeft de Polar Vantage V2 een behuizing van licht aluminium, waardoor hij 14 gram minder weegt dan de Vantage V. Het nieuwe ontwerp is strak maar sportief in vergelijking met de vorige Vantage-modellen.
In combinatie met de volledige metalen behuizing werden ook verschillende gekleurde polsbanden ontworpen. Zo kan je het horloge aan je eigen stijl aanpassen. De hoogwaardige afwerking en materialen geven het horloge een moderne touch en maken de ervaring compleet.

WORDEN DE FUNCTIES VAN DE VANTAGE V2 OOK BESCHIKBAAR GESTELD VOOR ANDERE HORLOGES VAN POLAR, ZOALS DE VANTAGE V, DE GRIT X OF DE IGNITE?

De Polar Vantage V2, die al onze sportkennis bundelt in een toestel, is de opvolger van de Vantage V.

Omdat het om een nieuwe generatie van onze premium multisporthorloge gaat, zullen de nieuwe functies niet overgedragen worden op de Polar Vantage V.
De Vantage V2 is een ander product dan de Polar Grit X en richt zich op ambitieuze lopers en fietsers. Daarom zullen de functies die specifiek zijn voor de Vantage V2 niet beschikbaar zijn op de Grit X.

Evenzo is de Polar Grit X bedoeld voor outdoorliefhebbers, en zullen de specifieke functies van dit toestel niet beschikbaar zijn op de Vantage-horloges.
Voor een gedetailleerde vergelijking tussen de Vantage V2 en onze andere horloges, kijk je best even op onze productvergelijkingspagina.

Links Polar Vantage V2, rechts Polar Grit X
GEBRUIKT DE VANTAGE V2 DEZELFDE GPS ALS DE GRIT X?

Ja, de GNSS-chip van de Polar Vantage V2 is dezelfde als die van de Polar Grit X. 

MOET IK BIJ DE VANTAGE V2 OOK DE H10 KOPEN?

Om te trainen met de Polar Vantage V2 heb je niet specifiek de H10 nodig.
Wil je echter het beste halen uit je hartslagmeting, dan raden we aan om ook de H10 te gebruiken. Voor bepaalde activiteiten, zoals kracht- en intervaltraining, is een hartslagmeting op de borst aangewezen. Ook voor Recovery Pro™ heb je een hartslagsensor zoals de H10 nodig.

Hartslagmeting op de borst en aan de pols vullen elkaar aan met een mix van comfort, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

WAT KAN JE ME VERTELLEN OVER DE POLSBANDEN VAN DE VANTAGE V2?

De Polar Vantage V2 heeft een nieuwe bevestigingsmethode. Daardoor kan je enkel polsbanden gebruiken die specifiek bedoeld zijn voor dit horloge. De duurzame en comfortabele polsbanden bestaan uit siliconen en zijn ontworpen met het oog op een superieure pasvorm en een optimale optische hartslagmeting.

Alle siliconen polsbanden zijn verkrijgbaar in maat S (polsomtrek van 120-190 mm) en M/L (polsomtrek van 145-215 mm). Wat helemaal interessant is, is dat je beide maten in hetzelfde pakket krijgt.

De beschikbare kleurvarianten van de polsbanden zijn zwart, grijs-limoen, groen, rood, roze-paars en wit.

Batterij, GPS en navigatie

WELKE BATTERIJ EN ENERGIEOPTIES HEEFT DE VANTAGE V2?

De Polar Vantage V2 heeft een herlaadbare 346 mAh Li-pol batterij, die een levensduur van 40 uur heeft in trainingsmodus (GPS en hartslagmeting aan de pols) en 7 dagen in horlogemodus met continue hartslagmeting.

Dankzij verschillende energiebesparingsopties kan je zelfs tot 100 uur het horloge in trainingsmodus gebruiken, zodat je je volledig kan concentreren op je sportprestaties.

Via de instellingen voor energiebesparing kan je je trainingstijd verlengen door het registratie-interval van de GPS (1 seconde, 1 minuut en 2 minuten) te wijzigen, de hartslagmeting aan de pols uit te schakelen en de schermbeveiliging te gebruiken.

De instellingen voor energiebesparing vind je in het snelmenu. Met deze instellingen kan je je batterijgebruik optimaliseren en meer trainingstijd genereren voor langere trainingssessies of wanneer de batterij bijna leeg is. 

WELKE PLAATSBEPALINGSSYTEMEN GEBRUIKT DE VANTAGE V2? ONDERSTEUNT HET HORLOGE GALILEO?

Op de Polar Vantage V2 kan je kiezen tussen GPS+GLONASS, GPS+Galileo of GPS+QZSS als satellietnavigatiesysteem.

De Vantage V2 gebruikt Assisted GPS (A-GPS) om een snelle satellietverbinding te maken. De A-GPS geeft aan je horloge de voorspelde posities van de GPS-satellieten door. Zo weet je horloge waar het satellieten moet zoeken en kan het in een mum van tijd hun signalen opvangen, ook bij moeilijke omstandigheden.

Je kan kiezen welk satellietnavigatiesysteem je horloge naast GPS gebruikt. De instelling vind je bij Algemene instellingen > Plaatsbepalingssysteem. Je kan kiezen tussen GPS + GLONASS, GPS + Galileo of GPS + QZSS. De standaardinstelling is GPS+GLONASS.

Dankzij deze opties heb je de mogelijkheid om verschillende satellietnavigatiesystemen te proberen en na te gaan of ze voor jou betere resultaten geven in de gebieden die ze omvatten. 

HOE WERKT DE NAVIGATIEFUNCTIE VAN DE VANTAGE V2? 

De Polar Vantage V2 werkt met turn-by-turnnavigatie, geleverd door onze partners van Komoot.

Zoek nieuwe routes via Komoot, stel ze in als ‘favorieten’ op de Polar Flow app en volg de route op je Vantage V2 met turn-by-turninstructies. Komoot biedt je een gratis regio waarmee je turn-by-turnnavigatie op de Vantage V2 kan uitproberen. Meer informatie hierover vind je op de website van Komoot.

Trainingsfuncties

HOE WORDT DE CONTINUE HARTSLAGMETING TIJDENS HET TRAINEN WEERGEGEVEN?

De Polar Vantage V2 toont je actuele hartslag, je maximum- en minimumwaarde van die dag en je minimumhartslag van de voorbije nacht. Uitgebreidere gegevens kan je bekijken via Polar Flow, zowel via de app als de website.

WELKE TESTMOGELIJKHEDEN ZIJN ER?

De Polar Vantage V2 biedt drie unieke testen – de prestatietest hardlopen, de prestatietest fietsen en de hersteltest benen – plus de fitnesstest en de orthostatische test.

WELKE ZWEMGEGEVENS KAN DE POLAR VANTAGE V2 METEN?

De Polar Vantage V2 meet je tempo, afstand en slagfrequentie voor zwemmen in een zwembad of in open water. Het is waterbestendig tot op 100 m (m.a.w. niet geschikt voor duiken).

In het zwembad meet de Vantage V2 je tempo, afstand, zwemstijl (vrije slag, rugslag, vlinderslag en schoolslag), slagfrequentie en SWOLF. Wanneer je in open water zwemt, registreert de Vantage V2 je tempo, afstand, slagfrequentie (vrije slag) en GPS-route. 

WAT IS FUELWISE EN WAARVOOR HEB IK HET NODIG?

Het is uiterst belangrijk dat je voldoende energie behoudt en gehydrateerd blijft wanneer je lang sport. Daarom moet je ‘brandstof’ voorzien en je lichaam ondersteunen door koolhydraten te eten en regelmatig te drinken in de loop van een lange wedstrijd of training. Met twee handige functies van FuelWise™, de koolhydraten reminder en de drink reminder, helpt de Polar Vantage V2 je om op een optimale manier energie aan te vullen.

WAAROM HEEFT DE POLAR VANTAGE V2 TWEE FUNCTIES OM RUST EN HERSTEL TE METEN?

Je trainings- en prestatieniveau bepalen welke herstelmeting van Polar het meest geschikt is voor jou. Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen onze twee opties: Recovery Pro™ en Nightly Recharge™.

HOE KAN IK HILL SPLITTER IN MIJN TRAINING GEBRUIKEN?

Hill Splitter™ is een functie voor wie inzicht wil in gegevens die specifiek van toepassing zijn voor heuvelopwaarts en heuvelafwaarts trainen. Hill Splitter detecteert stijgingen en dalingen op basis van de snelheid en de afstand die je GPS aangeven, en een barometrische hoogtemeting. Deze functie toont specifieke informatie, zoals afstand, snelheid, stijging en daling, voor elke gedetecteerde heuvel.

Met Hill Splitter™ krijg je nieuwe gegevens van je training op variërend terrein. De Polar Vantage V2 herkent automatische de heuvelopwaartse (stijgingen), heuvelafwaartse (dalingen) en vlakke gedeeltes van je outdoor training.

IS FITSPARK GESCHIKT VOOR VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN?

De suggesties die FitSpark™ doet, worden gegenereerd op basis van je conditie, je trainingsgeschiedenis, de resultaten van je ‘hersteltest benen’ en je Nightly Recharge status. Er wordt ook rekening gehouden met je actieve programma’s en ingestelde trainingsdoelen.

FitSpark™ kan gebruikt worden voor meerdere trainingen. Trainingssuggesties behoren tot een van de volgende drie categorieën: cardio, kracht en ondersteuning. De trainingssuggesties zijn afgestemd op je trainingsgeschiedenis en huidige conditie, zodat je trainingsschema meer diepgang krijgt.
Om optimaal te functioneren, moet FitSpark™ beschikken over een trainingsgeschiedenis van minimum 7 dagen, maar je kan ook zonder eerdere trainingsgegevens de functie gebruiken.

KAN IK DE VANTAGE V2 GEBRUIKEN IN COMBINATIE MET DE H10 TIJDENS HET ZWEMMEN?

De Polar Vantage V2 heeft geen 5 kHz-transmissie. Die heb je nodig om verbinding te maken met de Polar H10 tijdens het zwemmen. Wil je desondanks je de H10 gebruiken om je hartslag te meten tijdens het zwemmen, dan kan je de standalone modus gebruiken via Polar Beat. In deze video wordt uitgelegd hoe je dit moet doen.

De functie ‘Precision Prime’ maakt gebruik van sensorfusie. Hierdoor biedt de Vantage V2 een meer comfortabele manier om je hartslag te meten tijdens het zwemmen. Onze professionele sporters vroegen hiernaar.

WAT MAAKT SERENE BREATHING BELANGRIJK EN WAT ZIJN DE VOORDELEN? 

De ademhalingsoefeningen van Serene™ helpen om je stress te beheersen, je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te brengen. Langdurige stress heeft een negatieve invloed op je gezondheid, welzijn, trainingsaanpassingen en prestaties. Het is bewezen dat mindful ademhalen je stress vermindert.

We raden aan om de ademhalingsoefeningen eerst een paar minuten te doen (bijvoorbeeld drie minuten) en geleidelijk op te bouwen zodra je de ademhalingstechniek (buikademhaling) onder de knie hebt. De positieve effecten op je gezondheid merk je het best wanneer je dagelijks regelmatig oefent. Er bestaat echter geen regel die vastlegt hoe lang en hoe vaak je de oefeningen moet doen. Twee- of driemaal per dag tien minuten oefenen is bijvoorbeeld een goede richtlijn, maar het effect daarvan verschilt van persoon tot persoon.

Voordelen van regelmatig ademhalingsoefeningen te doen:
  • Verlaagt de bloeddruk, en in combinatie met andere technieken voor stressbeheersing kan het er ook voor zorgen dat je minder medicatie hoeft te nemen. 
  • Kan maag- en darmziekten beperken.
  • Zorgt voor tijdelijke gunstige veranderingen in de genactiviteit en kan je weerstand versterken.
  • Voorkomt angst en depressie, of kan de symptomen ervan verlichten.
  • Verbetert je slaapkwaliteit.
  • Verbetert je mentale veerkracht.

TOUCHSCREEN EN DISPLAY

WELKE TECHNOLOGIE EN WELKE RESOLUTIE HEEFT HET SCHERM VAN DE VANTAGE V2?

De Polar Vantage V2 heeft een 1.2-inch kleurentouchscreen, dat ook in zonlicht goed zichtbaar blijft. Het display bestaat uit gelaagd Gorilla Glass met een anti-vingerafdruklaag en heeft een resolutie van 240 x 240. Verder beschikt de Vantage V2 ook over een omgevingslichtsensor die automatisch de helderheid van het display aanpast op basis van het licht in je omgeving. 

WAAROM WERKT HET TOUCHSCREEN VAN DE VANTAGE V2 NIET TIJDENS HET SPORTEN?

Hoewel het touchscreen bijzonder handig is wanneer je niet aan het sporten bent, willen we wel garanderen dat niets je training verstoort, zoals per ongeluk de meting van je gegevens pauzeren of stopzetten. Door het toestel met knoppen te bedienen, kan je gerust zijn dat je trainingsgegevens veilig zijn.

KAN IK DE DISPLAYWEERGAVEN AANPASSEN?

Je kan kiezen uit meerdere analoge en digitale opties. Bij beide opties kan je scrollen door verschillende displayweergaven, waaronder alleen tijd, activiteit, weersvoorspelling, huidige hartslag, laatste trainingsgegevens, een overzicht van je trainingen van de afgelopen week, de status van je cardiobelasting, Nightly Recharge™ en FitSpark™.

Bovendien kan je ook kiezen voor een weergave met een secondenteller en het kleurthema van je display personaliseren. De keuze is aan jou. 

WELKE TALEN ONDERSTEUNT DE VANTAGE V2?

Op de Vantage V2 kan je een van deze talen selecteren: Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Indonesisch, Italiaans, Japans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Spaans, Zweeds en Turks.

KAN IK OP DE VANTAGE V2 MUZIEK OPSLAAN?

Op de Vantage V2 zelf kan je geen muziek opslaan, maar je kan je muziek wel bedienen met het horloge. Hou daarvoor je smartphone gewoon in je zak, running belt of zadeltas. Je kan makkelijk door je afspeellijst navigeren of het volume aanpassen met de muziekbedieningstoetsen op je horloge.

Speel muziek, podcasts of audiobooks af op je smartphone en maak verbinding met je Polar Vantage V2. Zorg dat de Bluetoothfunctie op je smartphone ingeschakeld is en dat je toestemming geeft aan de Polar Flow app om je muziek te bedienen.

Je kan de muziekbediening (compatibel met iOS en Android) gebruiken tijdens je training of buiten je trainingssessies. Met de muziekbedieningstoetsen op de Vantage V2 kan je nummers pauzeren en afspelen, naar het vorige of het volgende nummer gaan en het volume aanpassen.

Weer en temperatuur

HOE TOONT DE VANTAGE V2 DE WEERSVERWACHTING?

Je kan rechtstreeks vanaf je pols de weersverwachting van vandaag per uur bekijken. Druk op OK om meer gedetailleerde weersinformatie te zien, zoals de windsnelheid, de windrichting, de vochtigheid en de kans op regen. Ook een weersvoorspelling voor morgen (per 3 uur) en overmorgen (per 6 uur) kan je opvragen. 

Om deze weersinformatie te ontvangen, moet je je Polar Vantage V2 verbinden met je smartphone. De weersgegevens worden beschikbaar gesteld door OpenWeather, dat over de hele wereld weersinformatie deelt.

Om de weersfunctie te gebruiken, moet de Polar Flow app op je smartphone geïnstalleerd zijn en je horloge moet ermee verbonden zijn. Ook de locatievoorzieningen (iOS) of locatie (Android) moeten ingeschakeld zijn om weersinformatie te ontvangen. 

KAN IK MET DE VANTAGE V2 NAAR DE SAUNA GAAN?

De Polar Vantage V2 functioneert bij temperaturen tussen -10 °C en +50 °C / 14 °F en 122 °F.

IK BEOEFEN WINTERSPORTEN. TEGEN WELKE KOUDE TEMPERATUREN IS DE VANTAGE V2 BESTAND?

De Polar Vantage V2 functioneert bij temperaturen tussen -10 °C en +50 °C / 14 °F en 122 °F.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.