facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
h10-h9-veritysense

Polar Verity Sense Vs. Polar H10 en Polar H9 – Welke hartslagmeter past het best bij mij?

Polar – de ultieme pionier in hartslagmeting – kent 3 topproducten om je hartslag te bij te houden, namelijk de Polar Verity Sense vs Polar H10 en Polar H9. Maar hoe weet je nu welke hartslagmeter het beste bij jou past?

Dit trio van hartslagsensoren is uitgerust met de innovatieve hartslagmetingstechnologie en gebruikt Bluetooth® en ANT+ om verbinding te maken met een grote verscheidenheid aan trainingsapparaten, apps en Polar sporthorloges. Alle drie hebben ze specifieke gebruikssituaties waarin ze echt uitblinken.

Laten we op het hoogste niveau beginnen. Een belangrijke factor die Polar Verity Sense onderscheidt van Polar H10 en Polar H9 is de manier van dragen. De twee laatstgenoemden worden gedragen met een borstband. De Verity Sense daarentegen is een optische hartslagsensor die je op je arm dragen, aan je zwembril kan bevestigen of op een andere plaats op je lichaam kan worden geplaatst waar hij goed tegen je huid past.

Zowel borstbandsensoren als optische sensoren meten je hartslag, maar ze doen dat op verschillende manieren en met verschillende technologieën.

  • De borstband (H9 en H10) meet de elektrische activiteit van het hart. Dat wordt erkend als de meest nauwkeurige manier om de hartslag te meten. De optische hartslagsensor (Verity Sense) meet veranderingen in de grootte van bloedvaten met behulp van LED-lampjes en een lichtdetector – en geeft uiteindelijk ongelooflijk nauwkeurige hartslagmetingen.
  • Een ander praktisch punt is dat de elektroden op de borstband vochtig moeten zijn om te werken. Je hebt dus water bij de hand nodig om de borstbandsensor te laten werken. De optische hartslagsensor hoeft niet vochtig te worden gemaakt, zodat je sneller en gemakkelijker kunt beginnen met trainen.

Wil je alle informatie in één oogopslag bekijken en met elkaar vergelijken? Check dan hier de vergelijkingstabel met functies.

Laten we nu eens dieper ingaan op alle sensoren aan de hand van enkele basisgebruikscases:

Kies voor Polar VERITY SENSE…

… Als Je maximale bewegingsvrijheid wil

Polar Verity Sense kan overal op je lichaam worden gedragen – op je arm, vastgemaakt aan je zwembril, of ergens anders waar hij goed tegen je huid blijft zitten. Klaar voor een groepsles in de fitness? Doe hem om. Klaar voor die zware klim tijdens je fietstocht? Doe hem om. De dag met een ochtendloop beginnen? Je snapt het wel.

De Polar Verity Sense is geëvolueerd uit de Polar OH1 en behoort tot onze nieuwe generatie optische hartslagsensoren. Het is ontworpen voor een betere gebruiksvriendelijkheid met bijgewerkte software en verbeterde batterijlevensduur, en voorziet je van een groter bluetooth-bereik en een groter geheugen. Polar Verity Sense geeft je tot 30 uur training met een ongelooflijke nauwkeurigheid – zodat je elke beweging kunt meten.

… als Zwemmen je nummer één sport is

De Polar Verity Sense wordt geleverd met een handige bandclip voor zwembrillen, zodat je hem tijdens het zwemmen comfortabel tegen je slaap kunt dragen.

Bovendien beschikt hij over een intern geheugen dat tot 600 uur aan trainingsgegevens kan opslaan. Daarna kun je je gegevens eenvoudig synchroniseren met de Polar Flow app.

… Als Je een borstband dragen oncomfortabel vindt

Als je het dragen van een borstband belemmerend vindt en je liever niets in de weg wilt hebben van je trainingssessie, kies dan voor Polar Verity Sense.

Kies Polar H10 voor…

ULTIEME NAUWKEURIGHEID OP PRO-NIVEAU

polar oh1 vs polar h10

Polar H10 is de meest nauwkeurige hartslagsensor in de geschiedenis van Polar en de keuze van veel professionele atleten. Dat gezegd zijnde, hoef je geen professional te zijn om van hartslagmeting op professioneel niveau te willen genieten: voor de prijsklasse waar we het hier over hebben, hoef je de bank niet te breken.

Compleet met de Polar Pro band met extra elektroden die storing voorkomen en siliconen stippen die wegglijden voorkomen, geeft de Polar H10 je maximale precisie bij het meten van je hartslag, zodat je alle pieken en dalen van je sessies kunt vastleggen.

ULTRA Lange sessies

De batterij van de Polar H10 gaat ongeveer 400 uur mee, de beste keuze dus voor ultra (uuultra!) lange sessies.

Interval training

Het is moeilijk om de Polar H10 te overtreffen als het gaat om uiterst nauwkeurige hartslagmetingen in een snelle situaties, zoals bij een zware intervaltraining. De Polar Pro band zorgt voor een goede pasvorm en voor zo min mogelijk storingen.

De Polar H9 is ideaal als…

…Je net begint met hartslagmeting

Als je op zoek bent naar een betaalbaar basistoestel van hoge kwaliteit om jouw hartslag mee bij te houden, dan is de Polar H9 een uitstekende keuze.

BETAALBARE en BETROUWBARE HARTSLAGMETer

De borst is de beste plaats om de hartslag te meten, omdat de borstband de sensor zo dicht mogelijk bij je hart brengt. Polar H9 wordt geleverd met de Polar Soft strap die gemakkelijk te gebruiken is en in de wasmachine kan.

JE wil connecteren met POLAR FLOW EN ANDERE FITNESS APPS

Als je één hartslagtracker wilt hebben die je kunt aansluiten op je telefoon, maar ook op vrijwel alle Bluetooth®- en ANT+-apparaten, dan is Polar H9 iets voor jou. Gebruik hem met Polar Flow of een van je andere favoriete fitnessapps.

KORTOM

Dat zijn de basisverschillen tussen de Polar Verity Sense en de Polar H10 en Polar H9 hartslagsensoren.

Ook al zijn er enkele verschillen, het is goed om in gedachten te houden dat alle drie de sensoren veelzijdig zijn en werken voor tal van andere gebruikssituaties naast die welke hier zijn opgesomd. Het uiteindelijke doel van alle drie is om je in staat te stellen slimmer te trainen met hartslag.

Ben je er nog niet uit welke hartslagmeter de beste is om jou te ondersteunen? Misschien helpt deze tabel om de knoop door te hakken:

hartslagmeters vergelijking

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling