facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
gritxproskien

Ontdek waarom de Polar Grit X Pro het ultieme horloge is voor skiërs

Misschien ken je de Polar Grit X Pro al van trailrunners, mountainbikers of van andere outdoor fanaten. Maar wist je dat hij je ook uitstekend helpt op de berg? Polar-ambassadeur Nynke ging op wintersport naar de Dolomieten en legt uit waarom.

gritxpro_blog_skien_nynke

Al een paar maanden loop ik met dit mooie horloge van Polar om mijn arm. Waar ik hem normaal gesproken gebruik voor kitesurfen, gravelbiken en hardlopen, komt er nu een hele andere sport op mijn pad; wintersport!

Een goede skiër ben ik nooit geweest en het is ook nog zo’n tien jaar geleden dat ik voor het laatst op de latten stond. Dit wordt dus spannend! 

Waar ik blij van word als skiër…

Gelukkig is er de Polar Grit X Pro. Die geeft me instant vertrouwen, want ik weet dat hij me op de piste niet in de steek laat. En daar is niets over gelogen. Als ik ’s ochtends mijn hotelkamer verlaat, denk ik nog: ‘Zal de batterij van mijn horloge het eigenlijk volhouden om een hele dag skiën te registeren in de kou?’ Maar met de ultra lange batterijduur blijken die zorgen natuurlijk voor niets. Als ik ’s avonds terugkeer naar mijn hotel, doe ik een check-up en effectief: het horloge heeft amper een derde van de batterij verbruikt.

Door de grote knoppen op het horloge kan ik zelfs met handschoenen aan mijn activiteit pauzeren of hervatten. 

gritxpro_blog_skien

Wij hebben het geluk dat het deze dagen redelijk warm, bijna windstil en superzonnig is in Alta Badia in de Dolomieten. In dit prachtige skigebied kan het namelijk ook flink koud zijn. Zeker in december. Maar ook dat is voor dit taaie sporthorloge geen probleem, want tot en met -20 graden blijft hij zonder moeite z’n ding doen. En er is nog iets waar ik blij van word als skiër; door de grote knoppen op het horloge kan ik zelfs met handschoenen aan mijn activiteit pauzeren of hervatten. 

Hoge toppen scheren

gritxpro_skien

Heb ik al verteld dat die Polar Grit X Pro tevens een uitstekende gids is? Met de hoogtemeter in het horloge zie je op welke hoogte je je bevindt en wat het hoogste punt van de berg is. Daarnaast registreert het horloge hoeveel hoogtemeters je tijdens je skitocht maakt en wat het hoogste punt is waar je die dag bent geweest.

Ook geeft de Polar Grit X Pro precies aan hoe laat de zon onder gaat. Zo weet je zeker dat je op tijd terug bent bij je hotel. En als je daar dan eenmaal bent kun je onder het genot van een kop lekkere warme chocomelk de route bekijken die je die dag hebt afgelegd. Niets leuker dan een terugblik op je sportieve prestaties! En mooie herinneringen heb ik zeker. Het skiën ging veel beter dan verwacht. Moe maar voldaan stap ik in Bolzano weer in het vliegtuig naar Rotterdam. Ciao Italia! 

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

ochtendloop-meikekuipers
Volgende

5 redenen om echt eens een ochtendloop te plannen

Polar Ambassadrice Meike wil een lans breken voor de ochtendloop. Als je na het lezen van haar tips & tricks nog altijd niet overtuigd bent om voor dag en dauw een rondje te rennen, dan weten wij het ook niet meer.

Lees meer

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling