facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
ochtendloop-meikekuipers

5 redenen om echt eens een ochtendloop te plannen

Polar Ambassadrice Meike wil een lans breken voor lopen in de ochtend. Als je na het lezen van haar tips & tricks nog altijd niet overtuigd bent voor dag en dauw een rondje te rennen, dan weten wij het ook niet meer.

Je wekker zetten, benen uit bed, hardloopkleding aan en schoenen aan en met een opgeladen horloge naar buiten! Het is niet voor iedereen weggelegd – niet iedereen is een ochtendmens – maar ik ben het zeker wel. Het liefst zie ik elke dag de zon opkomen, hardlopend of wandelend. Samen met mijn hond Jax, maar ook wel eens alleen. Ondertussen heb ik bijna geen wekker meer nodig, ik word vanzelf vroeg wakker en mis bijna geen zonsopgang meer!  

Een groot voordeel van de ochtend: het is heerlijk rustig! De natuurgebieden zijn nog vrijwel ongerept en stil, en de meeste mensen slapen nog. Ik daag je uit het ook eens te proberen. Een rondje voor het werk, misschien zelfs voordat je kinderen wakker worden of juist samen met de kids in de kinderwagen of op de fiets? Ik garandeer je dat je er echt een fijn gevoel aan overhoudt! Nog niet enthousiast? Hierbij 5 redenen om ook een ochtend run te plannen! 

Lekker even wakker worden en de dag doornemen

Wat ik het fijnste vind aan een loop (of wandeling) in de ochtend is dat momentje voor jezelf. Je bent meestal nog vrij rustig in je hoofd, niet direct een scherm in je gezicht, de zorg voor de kinderen, de rush van je werk, de waan van de dag. Door lekker even buiten te zijn, je gedachten te ordenen en een lijstje te maken van de dingen die je wil doen (of juist niet wilt doen) begin je met een goed en sterk gevoel aan je dag. 

Direct al met 5-0 voor staan! 

Een van de fijnste dingen van het bewegen is het gevoel van met 5-0 voorstaan. Wanneer je thuiskomt, kan je de to do ‘dagelijkse beweging’ meteen al van je lijstje afvinken! Neem de tijd om je ochtendloop met een koffie of ontbijtje af te ronden. En, be proud! You did it! Er is niets dat je portie beweging nog in de weg kan staan vandaag! 

Dat ochtendgevoel 

Vroeg uit de veren geeft een verrassend goed gevoel. Een sterk en stoer gevoel. Als ik rond 07.00 uur mijn horloge weer uit klik, ben ik een van de eerste die weer aan de nieuwe dag begonnen is, die als eerste de zon op heeft zien komen en al een rist van to do’s op het lijstje heeft afgevinkt, terwijl anderen nog moeten wakker worden.

Nooit meer ingehaald worden door de dag

Dat dagelijks bewegen goed voor je is, dat weten we allemaal. Toch gebeurt het snel dat de dagelijkse gang van zaken je inhaalt en dat je na het avondeten denkt van, verdorie, ik heb weer te weinig beweging gehad vandaag. Je voelt je onbevredigd en twijfelt of je nog een blokje om gaat rennen of toch op de bank blijft hangen. Heb je ‘s ochtends al je run of wandeling gehad? Dan heb je daar de hele dag profijt van! 

Het is zo mooi

Ook ik ben fan van een zonsondergang, maar een zonsopgang is voor mij nog magischer. Waarom? Omdat je intens het alleen-op-de-wereld gevoel beleeft. Er staat, hoe zal ik het zeggen, “niemand mee in je foto”. Nee geintje! Maar echt, de kou aan de grond, de wereld die ontwaakt, de vogeltjes die fluiten. Het is echt elke keer weer een feestje. Zelfs als je geen zon treft en het waait, sneeuwt of regent, heb je waarschijnlijk alsnog een lekker gevoel na die frisse neus… Geloof me, de koffie en warme douche zijn nog lekkerder ‘s ochtends!

Nog een laatste tip: bereid je goed voor! Vroeg opstaan met een lach begint met op tijd naar bed gaan. Alcohol, veel eten of koffie vlak voor het slapengaan helpen niet echt mee voor een goede nachtrust, dus zou ik ook skippen. Ben je een snoozer? Zet dan je wekker op een plek waardoor je je bed wel uit moet. Want als je eenmaal rechtop staat ben je al een heel eind. Leg ook je kleding alvast klaar, dan hoef je daar niet over na te denken. Neem voor je de deur uit gaat een groot glas water of een kop koffie, trek je schoenen aan en gaan! Of rennen maar!

P.S Ik vind het super leuk als je mij tagged in je sunrise momentje: @meikekuipersnl en gebruik #sunrisechallenge2021! Wil je je sunrise momentje bezegelen met een mooie unieke medaille? Ik organiseer mijn eigen sunrise challenge om mensen te inspireren eens te gaan genieten van dit moment en de wekker te zetten. Alle info vind je hier. Daar lees je hoe je kan deelnemen en hoe je de gave 3D-medaille kan bemachtigen. 

Bedankt, Meike!

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling