facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
muziekaanvragen_polar

Amsterdam Marathon: Jullie leukste muziekverzoeken

Allereerst felicitaties aan alle deelnemers en een enorme dank voor jullie ongelooflijke energie en stralende glimlach wanneer jullie langs onze DJ booth voorbij vlogen – jullie gaven letterlijk alles!

Voor de race vroegen we om jullie favoriete hits in te sturen, en dat hebben jullie dan ook massaal gedaan. Van ruige rock anthems tot swingende disco tunes, de meest uiteenlopende nummers werden aangevraagd, waaronder enkele hilarische verzoeken. Het zou zonde zijn om deze alleen voor onszelf te houden, dus hier zijn ze.

Walking on Sunshine

Van “Walking on Sunshine” tot “Temperature”, of jullie muziekkeuze er voor iets tussen zat of niet, de weergoden waren ons gunstig gezind afgelopen zondag. De zon, samen met Sean Paul en Katrina & The Waves, zorgden voor een heerlijke racedag en veroorzaakten zelfs tan lines – in de herfst!

Highway to Hell

Soms zegt een songtekst meer dan een melodie, toch? Telkens als “Highway to Hell” van AC/DC uit de luidsprekers schalde, dachten wij: hoe toepasselijk! Even hilarisch en treffend waren veelgevraagde hits als: “I’m Still Standing” van Elton John en “I’m Gonna Be (500 Miles)” van The Proclaimers.

Eye of the tiger

En nu, hier zijn de 3 meest ingezonden hits. Op de eerste plaats… tromgeroffel… “Eye of the Tiger!” Terecht, dit nummer van Survivor uit 1982 ademt bloed, zweet en tranen! Je gaat er spontaan harder van lopen.

Op een welverdiende tweede plaats staat “Happy” van Pharrell Williams – een hit die altijd warm werd onthaald door zowel lopers als toeschouwers.

En tenslotte, met “Narcotic” van Liquido gingen jullie om ter het hardst headbangen toen jullie onze Polar DJ booth bereikten.

Dit is een noodgeval

Zoveel lopers vroegen ABBA- en Queen-nummers dat we met een gerust hart kunnen zeggen dat klassiekers uit de jaren zeventig en tachtig nooit zullen verdwijnen. Jep, we zongen luidkeels mee met “We Are the Champions”.

Maar ook hedendaagse groepen vonden hun weg naar onze lijst. De razend populaire Nederlandse band Goldband scoorde met verschillende nummers als “Noodgeval” & “Alles Kapot”. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse popgroep Imagine Dragons, wiens hits werden plat gedraaid door onze DJ! THUNDER! 

Dat is alles wat Radio Polar betreft bij de Amsterdam Marathon 2022 – een geslaagde en mooie editie voor ons allemaal. We bundelden de songs verzameld tot één playlist op Spotify. Een diverse, leuke lijst met hardloopmuziek ideaal voor je trainingen ter voorbereiding op volgend jaar. Zien we je daar?

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

amsterdammaratho
Volgende

Amsterdam Marathon 2022 | Ben jij er ook bij?

Over minder dan een maand hopen we jullie talrijk te zien aan de startlijn van de TCS Amsterdam Marathon. Net…

Meer lezen

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling