facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
matthieu-bonne-eight-islands

8 Islands Challenge: de weekplanning van Matthieu Bonne

Donderdag 5 mei luidt het startschot voor de 8 Islands Challenge, waarbij Polar ambassadeur Matthieu Bonne de 8 Canarische eilanden als setting koos voor allicht een van de gekste ervaringen uit zijn leven: op 8 dagen tijd zo maar even 8 triatlons afwerken. 

Pendelen tussen de eilanden gebeurt grotendeels met een zeilboot, op enkele onvermijdelijke vluchten na . De route is bepaald om te kunnen eindigen op Lanzarote en rekening houdend met vaar- en vliegtijden.

De crew bestaat uit 8 bemanningsleden waaronder zijn trainer Luc Van Lierde, maar ook zijn ouders, fotograaf, videograaf, klankman, schipper en kok/soigneur zijn mee aan boord.

Een inkijk in de planning.

Live Tracking

Volg Matthieu live via deze tracker.

Dag 1: La Palma

Het startschot van de 8 Islands Challenge wordt gegeven op La Palma. Matthieu zal er zijn power breakfast nuttigen om half 5, om dan om 6 uur de woeste golven van de Noord Atlantische oceaan te trotseren.

Al maandenlang ziet dat ontbijt er trouwens exact hetzelfde uit: 5 eieren met bacon en noten. Daarbovenop nog eens 125 gram rijst met olijfolie. Voeg daar nog wat zwarte chocolade aan toe en een wrap, en Matthieu zijn tank zit vol. Toch voor eventjes.

De eerste dag zou erop moeten zitten rond 19 uur, want dan vertrekt de zeilboot naar eiland #2.

Dag 2: El Hierro

El Hierro is op La Graciaso na, het kleinste Canarische eiland, en wereldberoemd vanwege de ideale omstandigheden om te scubadiven. Of Matthieu veel van die onderwaterpracht gaat zien, valt te betwijfelen.

Dag 3: La Gomera

De bijnaam van dit eiland is “Isla Mágica”. Een beetje magie kan je wel gebruiken, want het eiland is zeer bergachtig en steil en stijgt tot 1.487 m (4.879 ft) op de hoogste top van het eiland, Alto de Garajonay.

route-map_8_islands_challenge-3

Dag 4: Tenerife

Op het idyllische strand van Las Teresitas zal Matthieu zijn triatlon aanvangen, geflankeerd door palmbomen en met parelwit zand als ondergrond. Het grote fijne zandstrand en de kalme zee, samen met het aangename weer, maken dit strand tot een bevoorrechte plaats voor sportliefhebbers. 

Dag 5: Gran Canaria

Hier ging Bonne in mei 2021 op trainingsstage, waar de teaser video (die overigens prachtig is) werd opgenomen met de prachtige Dunas de Maspalomas, unieke zandduinen, als setting.

Dag 6: Fuerteventura

Van Fuerteventura wordt gezegd dat het de mooiste stranden heeft. Dat kan Matthieu hopelijk wel een boost geven als ie er aankomt. Het is met zijn 320 zonnedagen per jaar ook wel het warmste van de Canarische groep.

mattbonne8islandschallenge_week

Dag 7: Lanzarote

Lanzarote heeft ervaring met triatlons. Tweemaal per jaar vindt een Ironman plaats op deze archipel. Matthieu volgt echter niet dat parcours, maar heeft een iets vlakkere variant uitgezocht om de beentjes te sparen voor de offroad triatlon die hem daags nadien te wachten staat.

Dag 8: La Graciosa

La Graciosa, niet zomaar de eindhalte van de challenge. Dit eiland trad pas eind 2018 officieel toe tot de Canarische eilanden. De omstandigheden voor deze triatlon zijn het zwaarst, want het is een van de laatste plaatsen in Europa waar geen geasfalteerde wegen zijn. De racefiets wordt ingeruild voor een mountainbike en het lopen zal een pittige trailrun worden.

Dan rest er ons enkel nog Matthieu tonnen succes te wensen! Hou onze socials in de gaten voor updates.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

8islandchallenge_matthieubonne
Volgende

Matthieu bonne waagt zich aan 8 Island challenge: 8 triatlons, op 8 eilanden, in 8 dagen

Op 5 mei vertrekt Matthieu Bonne op wat allicht het grootste avontuur van zijn leven zal worden. Hij zal 8 volledige triatlons op 8 verschillende Canarische eilanden afleggen in 8 dagen.

Read next

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling