facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
vantage-v2-grit-x-multisport

Polar Vantage V2 of Polar Grit X: Welk multisporthorloge is geschikt voor mij?

Elke sporter is anders, en zo ook elk sporthorloge. 

In wezen gaat het om jou: wat zijn je doelstellingen? Wat zijn je behoeftes? Wat zijn je favoriete sporten? Ben je op zoek naar de meest uitgebreide eigenschappen en functies, of is de juiste ‘look & feel’ belangrijker voor jou?

De zoektocht naar de beste trainingsbegeleiding die voldoet aan jouw eisen kan soms ontmoedigend zijn. Daarom hebben we een aantal vragen en antwoorden opgesteld waarin we de belangrijkste verschillen toelichten tussen ons nieuwste premium multisporthorloge, de Polar Vantage V2, en de Polar Grit X, ons outdoor multisporthorloge.

We geven een antwoord op de meestgestelde vragen, zodat jij kan beslissen welk horloge het best bij jou past.

Ik train voor een marathon. Welk multisporthologe is het meest geschikt voor hardlopen?

Beide horloges bieden een goede trainingsondersteuning voor hardlopers, maar de Polar Vantage V2 heeft hier een aantal pluspunten.

De Polar Vantage V2 beschikt over een nieuwe hardlooptest, waardoor het voor jou makkelijker wordt om je vooruitgang te meten. Via de test krijg je concrete cijfers over je loopprestaties, zoals je maximale aerobe vermogen (MAP), maximale aerobe snelheid (MAS) en maximale zuurstofopname (VO2max). Wanneer je deze test regelmatig doet, kan je makkelijk je vooruitgang in je gegevens zien. Met de test kan je ook je persoonlijke hartslag-, snelheids- en vermogenszones bepalen, zodat je weet of je met de juiste intensiteit traint.

Een andere nieuwe functie die nuttig is voor lopers, is de hersteltest benen. Met deze snelle en eenvoudige springtest ga je na of je benen voldoende hersteld zijn en klaar zijn voor een intensieve kracht- of snelheidstraining. Wanneer je de test regelmatig doet, kan je meteen ook de prestaties bijhouden van je spieren in je onderlichaam.

Welk horloge is aangewezen voor fietsers?

Als je wielrenner bent, is de Polar Vantage V2 een meerwaarde voor jou. Het horloge heeft een gloednieuwe fietstest waarmee je de ontwikkeling van je FTP (functional threshold power of functionele drempelvermogen) kan opvolgen. Je kan ook je vermogenszones personaliseren, zodat je kan trainen met de juiste intensiteit en het maximum kan halen uit elke rit.

Omdat fietsen een zware belasting vormt voor je beenspieren, is de hersteltest benen op de Polar Vantage V2 ook voor fietsers een nuttige functie (lees de vraag hierboven voor meer informatie).

Ik hou van trailrunnen, mountainbiken en andere outdoor sporten, welk multisporthorloge is de beste keuze?

Beide horloges beschikken over nuttige functies voor outdoorsporters, zoals de energie-assistent FuelWise™, Hill Splitter voor gedetailleerde gegevens over heuvelopwaartse en heuvelafwaartse routes, weersinformatie en turn-by-turn begeleiding (in samenwerking met Komoot).

Het gaat in principe om welk design jij het meest geschikt vindt voor je outdoortrainingen. De Polar Vantage V2 is bijzonder licht (52 g) en minimalistisch, terwijl de Polar Grit X, hoewel hij ook licht is (slechts 64 g), een stoer en duurzaam ontwerp heeft dat geschikt is voor zwaardere omstandigheden.

Ik wil mijn slaap en herstel meten. Zijn er op dit vlak verschillen TUSSEN Polar Grit X en POLAR VANTAGE V2?

Beide horloges hebben Nightly Recharge™, een functie die ‘s nachts automatisch je herstel meet. Als je een geoefende sporter bent en je wil meer gegevens en feedback over hoe je herstelt en hoe klaar je bent voor een nieuwe training, dan biedt de Polar Vantage V2 de mogelijkheid om ook te kiezen voor Recovery Pro™. Je kan wel slechts een van beide herstelmetingsfuncties tegelijkertijd gebruiken.

Nightly Recharge™ en Recovery Pro™ zijn twee manieren om je herstel te meten. Lees hier alles over de verschillen tussen beide features.

Welke metingsfunctie je ook kiest, je krijgt bij beide gedetailleerde slaapgegevens via Sleep Plus Stages™, waaronder je slaapfases en een slaapscore.

Uiteraard zijn we allemaal andere slapers, dus het ontwerp van het horloge is misschien iets om rekening mee te houden. Zoals eerder gezegd, weegt de Polar Vantage V2 iets lichter. Verkies je dus een lichter horloge aan je pols tijdens je slaap, dan kan het gewicht een doorslaggevende factor zijn voor jou.

In principe gaat het om persoonlijke voorkeuren. Zoals al onze horloges is ook de Polar Grit X ontworpen om er steeds goed uit te zien en optimaal aan te voelen, en we weten dat gebruikers van de Grit X graag hun horloge gebruiken om hun slaap te meten.

Ik luister naar muziek tijdens mijn trainingen. Welk horloge kies ik best?

De Polar Vantage V2 heeft muziekbedieningstoetsen waarmee je door je afspeellijst kan navigeren en het volume kan aanpassen via je horloge, zonder dat je je smartphone moet nemen.

De Polar Grit X heeft deze functie niet. Als muziek dus een belangrijk onderdeel vormt van je training of je dagelijks leven, dan is de Polar Vantage V2 de beste keuze voor jou.

Welke sporten kan ik meten met elk van beide horloges?

In principe is er geen verschil. Polar Flow ondersteunt meer dan 130 verschillende sporten, en je kan kiezen welke je wil toevoegen aan je horloge.

Beide horloges hebben een aantal sporten die standaard ingesteld zijn, maar je kan deze veranderen en tot 20 sportprofielen aan je horloge toevoegen. Je kan ook aanpassen wat je op het scherm van je horloge ziet tijdens het sporten.

Ik wil geen zwaar horloge. Welk multisporthorloge weegt het minst?

In vergelijking met andere GPS-sporthorloges zijn beide bijzonder licht. De Polar Vantage V2 is hier de winnaar met een gewicht van slechts 52 gram, terwijl de Grit X, niettegenstaande dat het een van de lichtste outdoor sporthorloges is, 64 gram weegt.

Zijn er verschillen op vlak van materiaal?

Het belangrijkste verschil is de behuizing. Bij de Polar Vantage V2 bestaat die volledig uit aluminium, waardoor dit horloge er iets hoogwaardiger uitziet. De Polar Grit X heeft een behuizing van roestvrij staal. De achterkant is van polymeer, versterkt met glasvezel.

Beide horloges hebben een touchscreen met Gorilla Glass.

Zijn de polsbanden bij beide horloges afneembaar?

Ja, dat is zo.

De Polar Vantage V2 heeft eigen siliconen polsbandjes die zorgen voor een bijzonder goede pasvorm rondom je pols. De bandjes zijn makkelijk te vervangen en zijn beschikbaar in zes verschillende kleurstellingen.

De Polar Grit X biedt een waaier aan mogelijke polsbandjes: er zijn drie verschillende materialen en meerdere kleuren om uit te kiezen. Dit horloge is ook compatibel met universele verwisselbare polsbandjes van 22 mm.

Welk horloge heeft de langste batterijduur?

De specificaties van de batterij zijn identiek: zowel de Polar Vantage V2 als de Polar Grit X ondersteunen 40 uur in trainingsmodus (met GPS en hartslagmeting aan de pols). Door de verschillende energiebesparingsopties kan je 60 uur extra genereren, waardoor je in totaal tot 100 uur kan trainen.

In horlogemodus met continue hartslagmeting bedraagt de batterijduur 7 dagen (afhankelijk van hoe je het horloge gebruikt: langere trainingssessies en smartphonemeldingen doen de batterijduur afnemen).

Tot slot vind je hier een vergelijking tussen de Polar Vantage V2 en de Polar Grit X in een kort overzicht.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.