facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
lunchpauze_sporten

6 manieren om sport te integreren tijdens je lunchpauze

Heb je al gehoord van een “runch”? Als in een run tijdens je lunch? Ontdek alle manieren om je in het zweet te werken tijdens je lunchpauze.

Niemand weet echt wat de uitdrukking “elke minuut telt” betekent totdat ze proberen een training in te passen tijdens hun lunchpauze. 60 minuten lijkt misschien niet veel tijd, maar het is precies genoeg om een broodnodige training – oftewel een stressverlichter – te krijgen midden op een drukke werkdag.

Het eerste waar je aan denkt: waarom sporten tijdens de lunch in plaats van voor of na het werk? Even tijd nemen om een beetje te zweten om daarna weer presentabel te moeten zijn, lijkt misschien een gedoe, maar het is niet zo moeilijk als je denkt. Echt waar. De kans krijgen om te bewegen na een ochtend van zitten zal niet alleen je lichaam, maar ook je brein stimuleren.

Een workout halverwege de dag heeft keer op keer bewezen dat het alles doet, van het stimuleren van creativiteit tot het verlagen van stressniveaus. (Je weet wel, alles wat je nodig hebt om door het gevreesde middagdipje te komen.)

Dus trek je sportschoenen aan en probeer een van deze stemming- en lichaamsversterkende oefeningen tijdens je volgende lunchpauze uit.

Lunchpauze Workout 1: yoga of Pilates

Als er een yoga- of Pilatesstudio in de buurt van je kantoor is, maak er dan volop gebruik van. Veel plaatsen bieden snellere lessen tijdens de lunchuren voor drukke mensen zoals jij die proberen een training in hun pauze te persen. Maar als er geen korte optie is, blijf dan zo lang als je kunt en sluip vervolgens naar buiten als je weg moet. Zolang je de les niet verstoort, is er geen reden waarom je je yogasessie zou moeten missen.

Een les met lagere intensiteit maakt het veel gemakkelijker om weer aan het werk te gaan.

Extra voordeel? Een les met lagere intensiteit maakt het veel gemakkelijker om weer aan het werk te gaan. Omdat je niet zo veel zweet, heb je alleen een snelle opfrisbeurt nodig in plaats van een volledige douche. In 10 minuten ben je weer terug op kantoor en zie je er helemaal verfrist en vernieuwd uit.

Lunchpauze Workout 2: REn of jog

Het beste van gaan hardlopen is dat de tijd en plaats volledig aan jou zijn. In tegenstelling tot proberen een les in te passen, is het ongelooflijk gemakkelijk om gewoon je sportkleding aan te trekken en meteen te beginnen zodra je het gebouw verlaat.

Of het nu gewoon een jog is om op te warmen of volledige sprints, je hebt ruimschoots de tijd om je training af te maken… en misschien zelfs daarna een smoothie te halen bij je favoriete winkel.

Nog een voordeel van hardlopen, afgezien van het feit dat je het op elk moment en overal kunt doen? Op basis van studies kan hardlopen je helpen langer te leven. Slechts <51 minuten per week aan hardlopen of een afstand van <6 mijl per week vermindert het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten – of welke aandoening dan ook – in vergelijking met mensen die niet hardlopen.

Is er ooit een betere reden geweest om in beweging te komen?

Lunchpauze Workout 3: HIIT

High-Intensity Interval Training (HIIT) workouts zijn geweldig als je weinig tijd hebt maar echt het maximale resultaat wilt behalen.

De lengte van de lessen varieert, maar velen doen het in slechts 30 minuten – precies genoeg tijd om je hartslag omhoog te krijgen en daarna een lekkere warme douche te nemen. Als je geen les in de buurt hebt maar toch aan je HIIT wilt doen, zoek dan een open plek om te trainen – misschien buiten in een park of in de recreatieruimte van je gebouw – en zet de muziek lekker hard.

Lunchpauze Workout 4: Power walking

Hardlopen is niet jouw ding? Powerwalken to the rescue. En dan hebben we het niet over een wandelingetje om de hoek terwijl je door Instagram scrolt – we hebben het over flink doorstappen en wat calorieën verbranden.

Een uitdagende, snel tempo wandeling zal niet zoveel calorieën verbranden als hardlopen, maar het zal toch zijn werk doen. Als je echt een stapje verder wilt gaan, zoek dan een route met een helling en krijg meteen een extra ‘booty burn’.

Als je echt een stapje verder wilt gaan, zoek dan een route met een helling en krijg meteen een extra ‘booty burn’.

Op dagen dat je een bijzonder zware ochtend hebt gehad, ga ergens naartoe waar je weg bent van verkeer, gebouwen en veel mensen. Veel studies hebben aangetoond dat de natuur verkennen of naar parken gaan stressniveaus verlaagt. Gebruik je powerwalk als een excuus om een nabijgelegen park te bezoeken en die slechte vibes zullen meteen verdwijnen.

Lunchpauze Workout 5: op de Elliptical of hometrainer

Als je op zoek bent naar iets dat je aan het werk zet maar je niet doet zweten, ga dan naar de dichtstbijzijnde sportschool en breng wat tijd door op de crosstrainer of hometrainer. Wanneer je op fitnessapparatuur traint, heb je controle over de tijd en kun je het aanpassen aan jouw behoeften. Heb je maar 20 minuten? Geen probleem – kies een intensiteitsniveau waarmee je een goede training krijgt in een kortere tijd. En als kers op de taart krijg je eindelijk de kans om het boek bij te lezen waar je het te druk voor had.

Lunchpauze Workout 6: Train aan je bureau

Als je echt even wilt bewegen maar niet weg kunt van je bureau, dan bestaat daar ook een workout voor. De sleutel bij het trainen aan je bureau is het kiezen van oefeningen waar je je comfortabel bij voelt: Als je niet veel privacy hebt, zijn squats maken voor het zicht van je buurman waarschijnlijk niet de beste optie. Maar zelfs het stiekem doen van enkele yogahoudingen en stretchoefeningen is gunstig en helpt je om de rest van de werkdag door te komen, zodat je later in de sportschool kunt schitteren.

De volgende keer dat je sip bent over een trieste lunch achter je bureau, onthoud dan gewoon: Iets simpels als het meenemen van een paar sportschoenen (en wat extra deodorant!) naar kantoor kan het favoriete deel van je dag worden. En hey – je zou zelfs een nieuwe trend kunnen starten terwijl je bezig bent.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

cafeine_sport
Volgende

Kan cafeïne je sportprestaties verbeteren?

Van snellere reactietijden tot dopamine overload, hier vind je alles wat je moet weten over het combineren van cafeïne met je training en prestaties, zodat je er de voordelen van kunt plukken.

Lees ook

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling