facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
H10_hartslagmeting

Polar H10: onze hartslagmeter in een nieuw jasje

Wie dacht dat de borstband van een hartslagmeter geen kunstwerkje op zich kon zijn, is goed fout. De nieuwe collectie straps voor de Polar H10 voegt een vleugje kleur toe aan je trainingen.

Wie nu een Polar H10 koopt, heeft de keuze uit vier verschillende kleuren banden: Red Beat, Black Crush, Stone Camo en Forest Camo. En als je al een Polar H10, Polar H9 of Polar H7 hebt, kun je apart een Polar Pro bandje in een van deze kleuren kopen.

Maar wat maakt de Polar H10 tot de meest nauwkeurige, intuïtieve en veelzijdige borstband hartslagmeter ter wereld?

Polar H10 is een ECG-hartslagsensor die het ritme en de elektrische activiteit van het hart met ongeëvenaarde precisie meet, zodat je een nauwkeurig beeld krijgt van je trainingsintensiteit tijdens elke activiteit, in het bijzonder tijdens zware oefeningen. Je kunt ervoor kiezen de Polar H10 samen met je sporthorloge of smartphone te dragen, of hem in plaats daarvan gewoon alleen gebruiken om hartslaggegevens te registreren zonder extra apparaten mee te nemen. Dankzij het ingebouwde geheugen kan de Polar H10 trainingsgegevens vastleggen en opslaan tijdens perioden waarin sporters geen sporthorloge kunnen dragen of geen smartphone bij zich hebben, bijvoorbeeld tijdens teamsporten of zwemmen.

Wil je nog dieper in detail treden? Hier is een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de Polar H10:

  • Intern geheugen voor één ultralange trainingssessie (tot 30 uur) zonder sporthorloge of smartphone
  • Vervangbare knoopcelbatterij die tot 400 uur training meegaat (of meer dan een jaar training van één uur per dag, elke dag)
  • ANT+, GymLink en dual-band Bluetooth® Low Energy om verbinding te maken met sportschoolapparatuur en meerdere apparaten
  • Compatibel met Polar Flow, meerdere sportprofielen en apps van derden
  • Waterdicht: Tot 30 meter

ECG VS. OPTISCHE HARTSLAGmeting

Wearables gebruiken verschillende methoden om de hartslag te meten. Op de pols gebaseerde optische hartmeting (te vinden in sporthorloges) is uitstekend voor het continu 24/7 volgen van de hartslag en biedt zeer nauwkeurige hartslagmetingen tijdens sporten als hardlopen of fietsen. Een ECG-borstband zoals de Polar H10 biedt echter nog steeds de meest nauwkeurige hartslaggegevens omdat deze de elektrische activiteit van het hart rechtstreeks meet. Een borstband is ook ideaal bij activiteiten met een hoge intensiteit of sporten waarbij plotselinge polsbewegingen nodig zijn, zoals tennis.

Zelfde intelligente ontwerp, Nieuwe levendige kleuren

We hebben de Polar H10 ontworpen om in één ding uit te blinken: het meten van je hartslag. En dat is precies wat hij doet. Geloof ons niet op ons woord; de medische sector en sportprofessionals over de hele wereld vertrouwen op de Polar H10.

De Polar Pro band is een van de redenen waarom de Polar H10 zo ongelooflijk nauwkeurig is. De stevige gesp van de band en de antislip siliconen stippen houden de sensor altijd op zijn plaats en blokkeren elke bewegingsinterferentie, zodat hij de hartslag optimaal kan meten.

De band is gemaakt van zacht textiel dat ultracomfortabel aanvoelt naast de huid. Of je nu hardloopt, gewichten tilt of intensieve oefeningen doet, de Polar Pro houdt de sensor comfortabel tegen je lichaam aan, zonder je te beperken in je bewegingen.

Omdat hij van textiel is gemaakt, moet je de band regelmatig wassen om ervoor te zorgen dat je de meest betrouwbare hartslagmetingen blijft krijgen. Hoewel de Polar H10 bestand is tegen zware trainingsomstandigheden, kan vuil na verloop van tijd de elasticiteit en de werking van de band aantasten. Was hem regelmatig om hem goed te laten functioneren en zijn levensduur te maximaliseren.

Je Polar H10 onderhouden is eenvoudig. Wil je zien hoe het moet? Bekijk deze video

Tijd voor een nieuwe band?

Gewoonlijk begint de elasticiteit van stoffen na een tijdje mee te geven en passen ze niet meer. Net als je sportkleding, hoogwaardige sportstof of welk kledingstuk dan ook, kan een borstband van textiel niet eeuwig meegaan.

Als uw band tekenen van slijtage vertoont, kan je overwegen hem te vervangen door een nieuwe, zodat je de meest betrouwbare hartslagmeting blijft krijgen.

Je kunt vandaag op Polar.com een nieuwe Polar Pro band bestellen. Met dank aan een gloednieuwe collectie kleuren en designs ziet je Polar H10 er beter uit dan ooit.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling