facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
muziek_hardlopen

De 21 Beste hardloophits van 2021 | je nieuwe Power Playlist

Er is niets motiverender dan een goede hardloop afspeellijst. Een die barst vrolijke, motiverende deuntjes, zodat je elke keer als je je sportschoenen aantrekt, door blijft gaan.

Dus als die eindeloos herhaalde beats je niet langer inspireren, maak je dan geen zorgen – het team van Polar is hier om je trainingen te redden met de beste hardloopliedjes voor 2021!

We hebben ieders favoriete nieuwe tracks van afgelopen jaar bij elkaar gezocht, zowel van onze ambassadeurs als van het Polar-team, om een lijst van eenentwintig (zie je wat we daar deden?) opzwepende hits samen te stellen als soundtrack bij je runs.

We beginnen met een goede workout vibe en voeren het dan helemaal op, van een cruisy 124 BPM tot een opzwepende 185 BPM!

Klaar om een aantal fantastische nummers te ontdekken? Plug dan in onze Beste Running Songs 2021 afspeellijst en laat je bloed pompen.

De beste running songs 2021: 120-130 BPM

“Sun Came Up” – Sofi Tukker (124 BPM)

Want er gaat niets boven een rondje hardlopen wanneer de zon opkomt.

Polar Ambassador en triatlete Sarah Richetti.

Laten we beginnen met een dromerige track die je in je tempo brengt, als het aanbreken van de dageraad. Dit nieuwe nummer van het uit Florida afkomstige duo Sofi Tukker heeft het soort vibe dat je beste herinneringen aan zomerse avonturen oproept – precies wat je nodig hebt voor een ochtendrun wanneer het weer misschien niet zo motiverend is. Polar-ambassadeur en triatlete Sarah Richetti raadde dit aan als haar beste hardloopnummer voor 2021, want “er gaat niets boven een loopje als de zon opkomt.”

“La Perla” – Sofia Kourtesis (124 BPM)

Van Sofi naar Sofia, dit nummer volgt perfect de beat van de vorige track met dit zoete deuntje gezongen in het Spaans. De in Berlijn gevestigde Peruaanse producer, zangeres en DJ Sofia Kourtesis schreef La Perla over haar vader, die altijd zei dat “naar de zee staren als meditatie is, het maakt je hoofd leeg”. Deze track werkt op dezelfde manier, duwt alle ronddwarrelende gedachten weg en helpt je te focussen op je vorm als je aan de slag gaat.

“My Heart Goes (La Di Da)” – Becky Hill (124 BPM)

Tijdens het hardlopen na mijn zwangerschap vond ik dit nummer erg inspirerend. De training hervatten na zoveel maanden is niet gemakkelijk, maar de juiste muziek helpt echt!

Polar Ambassador en hardloopster Ilaria Novelli.

Probeer de catchy hooky van dit nummer maar eens niet in je hoofd te krijgen. Becky Hills “la di da” zal je vooruit duwen als je het tempo een beetje opvoert met dit nummer van de voormalige Britse deelneemster aan The Voice. Voor Polar-ambassadeur en hardloopster Ilaria Novelli was dit nummer van groot belang om in 2021 weer in vorm te komen. “Toen ik ging hardlopen na mijn zwangerschap, vond ik dit nummer erg inspirerend. De training hervatten na zoveel maanden is niet gemakkelijk, maar de juiste muziek helpt echt!”

“Rushing Water” – Sting (125 BPM)

Dit lied gaat over proberen, falen, en opnieuw proberen. Het laat me elke dag beter beginnen en leven.

Polar Ambassador, triatleet, en ultra trail runner, Massimiliano Bestia Bertini.

Deze nieuwe cruisy tune van de enige echte Sting is een echte inspiratie geweest voor Polar Ambassador, triatleet, en ultra trail runner, Massimiliano Bestia Bertini, gedurende 2021. “Dit lied gaat over proberen, falen en opnieuw proberen. Het zorgt ervoor dat ik elke dag beter begin en beter leef.” We denken ook dat het een uitstekende cooldown track zou zijn wanneer je het meest slopende deel van je run hebt gehaald en je hartslag langzaam weer naar beneden brengt.

“Diamonds” – Martin Garrix, Julian Jordan & Tinie Tempah (125 BPM)

Wil je je in een workout uitleven? Dit liedje brengt je daar in een hartslag! When that beat drops, it’s GO TIME!

Polar Ambassador en spinning instructrice Kristin McIntosh.

Wie in de jaren twintig fan was van de Britse rapper Tinie Tempah, zal enthousiast zijn om zijn unieke stemgeluid opnieuw aan te horen in dit serieus knallende nieuwe nummer voor 2021. De Nederlandse dj’s Martin Garrix en Julian Jordan hebben de handen ineengeslagen voor dit nummer, dat Polar-ambassadeur en indoorcyclinginstructeur Kristin McIntosh het hele jaar door op de been heeft gehouden. “Wil je je in een workout uitleven? Met dit nummer ben je er in een mum van tijd! When that beat drops, it’s GO TIME!

“Keep Moving (The Blessed Madonna Remix)” – Jungle (126 BPM)

We voeren het tempo op met een epische remix van de Amerikaanse DJ en producer The Blessed Madonna. Deze track van het nieuwe album van de Britse elektronische groep Jungle, Loving In Stereo, lijkt ontworpen voor hardlopen omdat het je (keer op keer) blijft vertellen dat je in beweging moet blijven. Eerlijk gezegd dagen we je uit om in 2021 een inspirerender nummer voor hardlopen te vinden.

“Downtown” – Honey Dijon (feat. Annette Bowen & Nikki-O) (126 BPM)

De uit het clubmekka Chicago afkomstige NYC/Berlin-based DJ, Honey Dijon, houdt het feest gaande met deze disco-geïnfundeerde track die een dreunende baslijn heeft om je op de been te houden. Het is een vrolijke ode aan de underground house scene, en dat geeft je het gevoel dat je regelrecht naar een feestje rent.

“Bad Habits” – Ed Sheeran (126 BPM)

Deze song loodst me door mijn nachtelijke loopjes.

Polar Ambassador en ultra-distance hardloper Cosimo Bertotto.

“Dit nummer helpt me tijdens mijn nachtelijke hardloopsessies,” zegt Polar Ambassador en ultra-afstandsloper Cosimo Bertotto, en we kunnen zien waarom. Dit beklijvende nummer van Ed Sheeran’s nieuwe album “=” voelt aan alsof je misschien van iets wegloopt in plaats van er naartoe. Collega-ambassadeur en hardloopster Kristel Soysal houdt ook van deze nieuwe tune voor 2021. “Op mijn circuittrainingen is het de top tussen snelheid en herstel.”

“Hero” – Afrojack & David Guetta (126 BPM)

Reminder: you are your own hero!! No one is going to do the work for you.

Polar Ambassador and runner Patty ter Harmsel.

Ready for a bit of inspiration? “Hero” has to be one of the best running songs for 2021 to make you feel like a champion. Polar Ambassador and runner Patty ter Harmsel is very into this new track because it serves as a reminder that “you are your own hero!! No one is going to do the work for you.” So, on the days when you’re feeling a little lacking in motivation, slide this tune into your ears.

“In My Arms” – Disclosure (126 BPM)

Rolling Stone described this new track from British DJ duo as “pulsating,” which is exactly what your heart rate will feel like once this six-minute tune comes around. We love how the swooning vocals that repeat “I need you in my arms” make you feel like you’re running towards something you can’t stop yearning for. 

“The Darkness That You Fear” – The Chemical Brothers (128 BPM)

Ignore the creepy title, this beautiful new track from these pioneers of electronic music is an explosion of radiant, positive vibes. The lyrics keep asking you to “let your heart see the colors all around you,” which is precisely what it makes you do as you take in your surroundings along your route.

De beste running songs 2021: 130-160 BPM

“All of The Time” – Jungle (130 BPM)

Laten we naar de 130 BPM zone springen met een ander nummer van Jungle. Deze track zet de euforische vibes van The Chemical Brothers voort met een soulvolle groove waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten. Volgens de groep daagt dit nummer je “sonisch uit om te accepteren en te groeien door positiviteit in lichaam en ziel,” en geloof ons – je kunt dit voelen wanneer je op dit machtige deuntje loopt.

“Way Less Sad” – AJR (140 BPM)

Deze poptastische track van indietrio AJR (de initialen van de broers Adam, Jack en Ryan Met) geeft je het gevoel alsof je door de aftiteling van je eigen film rent (uiteraard met je glimmende Polar-sporthorloge in de aanslag). Herken je die upbeat trompet? Het is een sample van Simon en Garfunkel’s “My Little Town.”

“Shivers” – Ed Sheeran (141 BPM)

Dit liedje maakt me aan het dansen tijdens het hardlopen.

Polar Ambassador en hardloopster Patty ter Harmsel.

Aan de nieuwe Ed Sheeran track kun je niet weerstaan nadat hij in 2021 weer een hele hoop bangers uitbracht. “Dit nummer geeft me zin om te dansen tijdens het hardlopen,” zegt onze ambassadeur Patty ter Harmsel. Het is ook een favoriet van David Jones uit het Polar-team. Hij bekende dat dit up-tempo liefdesliedje hem “aan mijn vrouw doet denken als ik aan het hardlopen ben.” Awwwww.

“Industry Baby” – Lil Nas X (150 BPM)

Ideaal tijdens het hardlopen om je onoverwinnelijk te voelen.

David from Polar.

Het valt niet te ontkennen: 2021 was een TOP jaar voor Lil Nas X. Het debuutalbum Montero van de Amerikaanse rapper en zanger was een van de meest iconische releases van het jaar. Het staat vol met tijdbepalende tracks zoals “Industry Baby”, waarvan David van ons Polar-team vond dat het “ideaal is om te gaan hardlopen als je je onoverwinnelijk wilt voelen”.

“Oh!” – The Linda Lindas (150 BPM)

Herinner je je de Riot Grrrl muziek uit de jaren 90 nog? Het viertal The Linda Lindas (allen tieners) uit Los Angeles heeft zich stevig gevestigd als de nieuwe generatie vrouwelijke punkers met pakkende nummers als deze. “Oh!” heeft een heleboel energie in die twee en een halve minuut, waardoor het perfect is om je hardloopsessie een energieboost te geven als je jezelf moe begint te voelen.

“Traps” – Bloc Party (155 BPM)

Bloc Party zijn een van die bands die energie uitstralen. Elk nummer is opwindend!

David from Polar.

We vervolgen met een andere energieke indie tune van de Britse art punkers, Bloc Party. “Ze zijn een van die bands die energie uitstralen. Elk nummer is opwindend!” zegt David van ons Polar-team. Dit hard-hitting nummer komt van het nieuwe album van de band, Alpha Games, en het heeft een explosieve donkere energie die je voortdrijft. Perfect voor een nachtelijke run door de straten van je stad.

De beste running songs 2021: 160-190 BPM

“Chaise Longue” – Wet Leg (160 BPM)

Het lijkt misschien vreemd om te gaan hardlopen op een liedje dat gaat over de hele dag rondhangen, maar er is iets bijna hypnotiserend aan de repetitieve teksten van de debuutsingle van de Britse indieband Wet Leg. Als je houdt van deze vreemde jaren ’80 post-punk vibe voor je loopjes, moet je het zeer aanstekelijke maar onbenoembare nummer waarmee ze dit opvolgden eens checken (het is een beetje te broeierig voor deze lijst).

“L’allegria” – Gianni Morandi (172 BPM)

Het is een lofzang om positief te blijven en steeds opnieuw te blijven proberen.

Polar Ambassador & marathonloper Diego Saltalamacchia.

Zelfs als je de tekst niet verstaat, is het onmogelijk om stil te blijven zitten als je dit brutale deuntje hoort dat wordt aanbevolen door Polar Ambassador en marathonloper Diego Saltalamacchia. “Ik loop graag op dit lied omdat het uitnodigt tot vrolijkheid. Het is een hymne om te onthouden positief te zijn en het opnieuw te proberen.”

“A Hunger In Your Haunt” – Biffy Clyro (177 BPM)

Ik luister naar dit liedje tijdens mijn CrossFit lessen.

Giulia van Polar.

Als je jezelf wilt pushen, probeer dan dit nieuwe nummer van de Schotse rockband Biffy Clyro (yup, probeer dat maar eens te zeggen als je dronken bent). Frontman Simon Neil heeft het omschreven als “een zelfmotiverende mantra”, en daarom heeft Polar-teamlid Giulia het aanbevolen voor de lijst van dit jaar. “Ik luister naar dit nummer tijdens mijn CrossFit-lessen, maar het kan ook een goede keuze zijn tijdens het hardlopen.”

“Hertz” – Amyl and the Sniffers (185 BPM)

Je kunt niét vertragen als je naar dit lied luistert. Probeer het!

Eduardo from Polar.

Er is iets heel opwindend aan de niet aflatende energie van dit nummer van de Australische punkband, Amyl and the Sniffers. “Je kunt niet vertragen als je naar dit nummer luistert. De high-energy rock and roll is aanstekelijk,” zegt Eduardo van het Polar team. Het is een pure tornado van een track, die je vooruit stuwt.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

toning_oefeningen
Volgende

14 doeltreffende toning oefeningen voor het hele lichaam

Mens sana in corpore sano? Maak je klaar om van de zomer te genieten met deze toning workouts, ondersteund door Polar Ignite 2.

Read next

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling