facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup

Polar Vantage V3 Vs. Polar Vantage V2: Alles wat nieuw is

De nieuwe Polar Vantage V3 is hier en we raken er niet over uitgepraat. Het is ons meest ambitieuze horloge tot nu toe en betekent een ongelooflijke sprong voorwaarts in onze biosensing technologieën. Dat is een gewaagde uitspraak, dus je vraagt je misschien af wat er nieuw is ten opzichte van zijn voorganger, de Polar Vantage V2.

Polar Vantage V3 is natuurlijk uitgebreider, rijker aan functies en krachtiger dan Vantage V2. Hoewel de ontwerpprincipes en kernfunctionaliteiten behouden zijn gebleven, is dit verre van een bescheiden update. We hebben elk aspect van ons vlaggenschip, ons multisporthorloge, opnieuw geëvalueerd en grote veranderingen aangebracht in het ontwerp en de technologie. Kijk mee naar de verschillen tussen Polar Vantage V3 en Vantage V2.

TL;DR: Ontdek de Polar Vantage V3 of bekijk onze vergelijkingstool voor een volledige Polar Vantage V3 vs. Polar Vantage V2 naast elkaar.

Polar Vantage V3: uitmuntende prestaties

Wanneer je de Polar Vantage V3 voor het eerst vasthoudt, zal het heldere scherm je meteen opvallen. Dit is het meest opvallende verschil tussen de Polar Vantage V3 en Vantage V2. Deze keer hebben we gekozen voor AMOLED-displaytechnologie in plaats van MIP (memory-in-pixel). Hoewel MIP-schermen veel goede eigenschappen hebben (ze zijn bijvoorbeeld zeer energiezuinig), biedt AMOLED-technologie een helderder, kleurrijker en levendiger scherm dat beter presteert in de meeste lichtomstandigheden, inclusief omgevingen met weinig licht. Het bekijken van het aanraakscherm van de Polar Vantage V3 is vergelijkbaar met het kijken naar het scherm van je smartphone. Voor degenen die het willen weten, heeft het scherm een resolutie van 462ppi. Zoek het op en je zult zien dat dit een indrukwekkend aantal is. Geen wonder dat het scherm van de Polar Vantage V3 zo scherp is.

AMOLED brengt ook andere voordelen met zich mee. Door deze weergavetechnologie te gebruiken, konden we het scherm dichter bij de randen van de horlogekast brengen, waardoor er meer ruimte is voor inhoud. Vergeleken met de Polar Vantage V2 heeft het scherm van de nieuwe Polar Vantage V3 een 35% groter zichtbaar gebied. 

De nieuwe processor in de Polar Vantage V3 markeert een significante sprong in prestaties ten opzichte van zijn voorganger. Het is 129% sneller en biedt soepele animaties en snelle overgangen in de gebruikersinterface.

En wat betreft de batterijduur, zou je kunnen denken. Ja, we hebben genoemd dat MIP-technologie efficiënter is, dus je hebt gelijk als je aanneemt dat een energieverslindend AMOLED-display de batterijduur drastisch zou verminderen. Nou…

Hier is het goede nieuws: de Polar Vantage V3 behoudt een batterijduur die dagenlang meegaat, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het elke nacht opladen van je horloge. Hoe? Een grotere batterij in combinatie met energiezuinigere technologie minimaliseerde de impact van een veeleisend scherm, waardoor de Polar Vantage V3 zelfs meer uren continue trainingsduur biedt dan de Polar Vantage V2. Met de Polar Vantage V3 krijg je tot 53 uur training, en tot 140 uur met energiebesparende opties, of tot 8 dagen in de horlogestand.  

Meer belangrijke meetgegevens met Polar Vantage V3

Andere upgrades zijn misschien niet zo zichtbaar, maar zijn even belangrijk. De Polar Vantage V3 brengt opmerkelijke verbeteringen aan de kern van het apparaat: onze biosensortechnologieën.

Sinds de eerste generatie hebben we onze Vantage V-serie ontworpen voor hoogwaardige en duursporten en trainingen. Wij geloven dat elke atleet, van beginners tot professionals met wereldranglijsten, recht heeft op de best mogelijke tools om efficiënt te trainen en vooruitgang gemakkelijk, betrouwbaar en handig te monitoren. We begrijpen ook dat de Polar-community waarde hecht aan zinvolle metingen boven slechts cijfers, dus om te verbeteren op de Polar Vantage V2, hebben we ernaar gestreefd om een apparaat te creëren dat nauwkeuriger meet dan ooit tevoren van het menselijk lichaam. En dat is precies wat we hebben gedaan.

Met Polar Vantage V3 introduceren we de volgende generatie biosensingtechnologieën van Polar, Polar Elixir™. Dit is de bron van kracht, een innovatieve fusie van sensoren die een spectrum van biologische markers met fenomenale snelheden analyseert om de beste, duidelijkste en meest bruikbare inzichten in de industrie te bieden.

Met als resultaat heeft Polar Vantage V3 drie belangrijke extra sensormogelijkheden ten opzichte van Vantage V2:

 • Pulsoximetrietechnologie om de zuurstofverzadiging in het bloed te meten met een kwadratische fout van minder dan 3,5% vergeleken met directe arteriële bloedzuurstofmetingen.
 • Automatische detectie van de huidtemperatuur ’s nachts om waardevolle inzichten te bieden in het algehele welzijn en zelfs de menstruatiecyclus.
 • ECG-testmogelijkheden waarmee gebruikers in 30 seconden een elektrocardiogram kunnen maken en de elektrische signalen van hun hart kunnen aflezen om inzichten in herstel op pro-niveau te ontsluiten met orthostatische tests.
 • En dat is nog niet alles. Polar Vantage V3 en Polar Elixir™ introduceren ook de vierde generatie optische hartslagmeting, die 25% meer nauwkeurigheid bieden bij veel van de populairste sporten, waaronder hardlopen en fietsen.

Dit is alles wat je moet weten over Polar Elixir™.

geavanceerde navigatie met offline kaarten

Er is nog een nieuwe functie waar onze gebruikers lang op hebben gewacht, namelijk offline kaarten. Dankzij het scherpere scherm en de snellere verwerkingskracht van de Polar Vantage V3 konden we de optie toevoegen om gedetailleerde kaarten naar het horloge te uploaden. Je kunt nu je telefoon achterlaten en toch over precieze locatie-informatie beschikken.

Bovendien kun je met 32 GB opslagruimte veel verschillende regio’s tegelijk op je horloge downloaden. Polar Vantage V3 wordt geleverd met voorgeïnstalleerde kaarten van Europa en Noord-Amerika, maar je kunt gemakkelijk meer regio’s gratis downloaden op de Polar Flow app.

Polar Vantage V3: Wat is er nog meer nieuw?

Naast Polar Elixir™, het verbluffende nieuwe ontwerp, de snellere verwerking en het briljante display (oef, dat is al heel wat), heeft Polar Vantage V3 nog vele andere upgrades die niet mogelijk zouden zijn zonder de verbeterde prestaties en detectiemogelijkheden.

Hier volgt een overzicht van andere functies die nieuw zijn voor Polar Vantage V3.

 • Dual-frequency GPS
 • Orthostatische test and Recovery Pro (zonder hartslagborstband)
 • Inspanning-rust gids
 • Aanpasbare dashboards
 • Snel toegankelijke widgets
 • Zaklamp
 • Volledig compatibel met standaard 22mm polsbandjes zonder extra adapters
 • Polar Charge 2.0 USB-C

Polar Vantage V3 vs Polar Vantage V2: Volledige vergelijking

Als je zover hebt gelezen, heb je waarschijnlijk al gemerkt hoe anders de Polar Vantage V3 is. Wij geloven dat het een upgrade is die echt de moeite waard is.

Voor meer details kun je onze vergelijkingstool gebruiken.

En als je een beslissing hebt genomen, kun je Polar Vantage V3 vandaag nog kopen.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling