facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
sportprofielen_polar

Van padel tot sup: Polar pakt uit met nieuwe Sportprofielen

Om de zomer officieel in te luiden lanceert Polar een heleboel spannende nieuwe sportprofielen! Achttien extra opties om je te synchroniseren met je outdoor avonturen of trainingsstijlen. 

De sportprofielen van Polar zijn een geweldige manier om een uitgebreid logboek bij te houden van workouts en activiteiten, waarbij je het specifieke type sport bijhoudt dat je hebt beoefend. Dit betekent niet alleen dat je de statistieken van elke week, maand of jaar gedetailleerder kunt analyseren, maar ook dat je je hartslag- en snelheidszones voor verschillende sporten kunt aanpassen en specifiekere herstelfeedback voor elke sport kunt ontvangen.

Hoe voeg je de nieuwe profielen toe aan je Polar toestel? Eenvoudig: ga naar je Polar Flow app en kies het onderdeel Sportprofielen in het menu. Voeg daar je favoriete profielen toe en herschik ze indien gewenst. Meer info nodig? Lees meer over het bewerken van je sportprofielen. Zie je de nieuwe opties niet? Controleer of je de nieuwste firmware op je toestel hebt.

Hier zijn alle nieuwe Polar sportprofielen van A-Z!

Auto-/motorrace

De eerste in een grote update voor motorsportfans! Polar introduceert een breed scala aan sportprofielen voor degenen die graag wat motor toevoegen aan hun avonturen, met deze voor F1-liefhebbers die de workout kennen die het racen hen geeft.

Klimmen (outdoor)

Naast indoor klimmen, kun je nu ook je outdoor klimmen volgen. Of je nu met een vriend aan het boulderen bent of met een groep trad klimmers voor een groepssessie, voeg dit sportprofiel toe voor je volgende avontuur.

Veldlopen

Wat is het verschil tussen trail running en cross-country? Bij het ene gaat het om lange afstanden op een specifiek parcours, terwijl het bij het andere gaat om een wedstrijd op een korter parcours, vaak meerdere ronden met gevarieerd terrein. Heeft iemand anders nog flashbacks van de middelbare school?

Curling

Curling is altijd een hoogtepunt van de Olympische Winterspelen en heeft nu ook een eigen sportprofiel voor fans van deze ijzige sport. Leuk weetje: er zijn wereldwijd 1,5 miljoen geregistreerde curlingspelers. Dat zijn heel wat bezems.

Elektrisch fietsen

Anders dan alle andere fiets-gebaseerde opties die al beschikbaar zijn (wielrennen, indoor cycling, mountain biking, en racefietsen) betekent elektrisch fietsen dat je kunt kiezen hoeveel inspanning je in jouw rit wilt steken. Je hoeft je in ieder geval nooit meer zorgen te maken over heuvels.

Enduro

Wist je dat enduro’s dateren uit de jaren 1920? Stel je eens voor hoe cross-country motorrally’s er een eeuw geleden uitzagen! Tegenwoordig tillen crossmotorfanaten deze uithoudingswedstrijden naar spannende hoogten.

Hard enduro

Niet tevreden met een ‘eenvoudige’ enduro? Deze motorcrosssport zal je techniek en wilskracht op de proef stellen terwijl je enkele van de meest extreme terreinen te lijf gaat. Het heet niet voor niets hard.

Kettlebell

Iedereen die tijdnes de lockdown zijn krachttraining thuis heeft verdergezet, weet wel wat dit inhoudt. Het ziet eruit als een kanonskogel met handvat. zijn krachttraining thuis tijdens de lockdown heeft opgevoerd, weet wat dit inhoudt. Probeer onze driedelige kettlebell workout en laat je hele lichaam pijn doen (op een goede manier).

Motorcross

Off-road motorracers, this one’s for you! Volg de fysieke eisen van al die sprongen en modder (zo veel modder) terwijl je je een indrukwekkend uithoudingsvermogen op de hals haalt.

Motorsports

Met niet één maar zeven nieuwe sportprofielen over motorsport die nu beschikbaar zijn op Polar, is er een overvloed aan opties voor liefhebbers van de vele verschillende soorten door motoren aangedreven races die beschikbaar zijn. 

Padel

Into padel? Deze racketsport is een mengeling van tennis en squash. Leuk weetje: padel beleeft een echt hoogtepunt in Italië, waar het aantal padelbanen sinds het begin van de pandemie is vervijfvoudigd. Hierdoor wordt het waarschijnlijk de meest beoefende sport na voetbal.

Road racing

Ken je het verschil tussen een raceauto en een wegauto? Wel, liefhebbers van lichtmetalen zullen opgewonden zijn om de zomer in te snellen met dit nieuwe sportprofiel.

Skateboarding

Of je nu op straat aan het grinden bent of in het park je fakie onder de knie hebt, skateboarden kun je nu volgen op Polar. Het zal je er niet van weerhouden om van je board te vallen, maar je kunt wel je hartslag bijhouden als je eindelijk die ongrijpbare truc hebt gedaan.

Snocross

Hou je ervan om een ritje te maken met je sneeuwscooter? Wat dacht je van racen met een snelheid tot 60 mijl per uur? Dit nieuwe sportprofiel is ideaal voor winteravonturiers op zoek naar spanning.

SUP

What’s SUP? Standup paddleboarding is. SUP is niet alleen een leuke manier om de waterwegen om je heen te verkennen, maar het heeft ook als bijkomend voordeel dat het je een full-body workout geeft.

Taekwondo

Wist je dat taekwondo letterlijk vertaald de kunst van het schoppen en slaan betekent? Deze Koreaanse gevechtskunst doet precies dat. Je leert er discipline, zelfverdediging en een paar indrukwekkende trappen van hoofdhoogte.

Aqua Jogging

Waterjoggen, zwembadlopen, diep water lopen – deze sport kent vele namen. Deze zero-impact workout is niet alleen populair bij mensen met hardloopblessures, maar ook bij duursporters die op zoek zijn naar een originele vorm van crosstraining.

Watersport

Polar heeft al een breed scala aan watersporten, van surfen tot kajakken en aquafitness. Dit profiel is dus bedoeld voor wie houdt van de uitdaging om aan volleybal, basketbal of polo een H2O-factor toe te voegen.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling