facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
fitzondersporten

Hoe fit worden zonder te sporten | 100% Dagelijkse Activiteit, elke dag

Ervoor zorgen dat je elke dag actief blijft is niet zo moeilijk als je denkt. Oké, ons moderne leven betekent dat we vaak op de bank, in de auto of achter de computer zitten – maar het zijn de activiteiten die we hiernaast doen, die tellen!

Het gaat erom dat je met Polar Unite elke dag een bewuste inspanning levert om je “100% Dagelijkse Activiteit” te halen. Of je nu altijd de trap neemt of ervoor kiest om naar de winkel te lopen in plaats van in de auto te springen, er zijn zo veel kleine manieren waardoor we ons lichaam in beweging kunnen houden.

Ontdek onze originele manieren om fit te worden – zonder te sporten. Van een actieve date met je partner tot wat rondscharrelen in de tuin: het gaat erom elke dag waardevol te maken, zodat we ons beter voelen in ons lichaam en in onze geest.

Met een nieuwe blik, twee nieuwe kleuren en nieuwe features, is de Polar Unite opgefrist en klaar om je te helpen om ‘the new you” te worden!

Ontvang gepersonaliseerde dagelijkse workoutbegeleiding om je te inspireren, 24/7 hartslag- en activiteitentracking om je te motiveren, en automatische slaap- en hersteltoepassingen om je te helpen je lichaam beter te begrijpen.

Ga uit je dak met een keukendisco

Wat voor deuntjes je ook opzet, niks is makkelijker om in huis actief te zijn dan met een danssessie in je keuken. Of je nu pannenkoeken bakt op zaterdagochtend of een curry op donderdagavond, zet je favoriete muziek hard en ga lekker uit je dak.

Het beste aan een keukendisco is dat je in de privacy van je eigen huis bent, dus je kunt zo energiek zijn als je wilt. Niemand zal je veroordelen – afgezien van de vreemde blik die je kat je toewerpt en de buren als je het volume iets te hard zet.

Dansen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en fit te worden terwijl je plezier hebt. Dat komt omdat het je een cardio workout geeft, je helpt je humeur en metabolisme te stimuleren, samen met een reeks andere voordelen.

Doe mee met de kinderen

Het is zo leuk om als kind actief te zijn, maar dat raken we kwijt naarmate we ouder worden. Denk aan alle hobby’s die je vroeger leuk vond – trampoline springen, met vrienden huppelen, een balletje trappen, hoelahoepen, rolschaatsen. Stel je eens voor hoe fit je zou zijn als je al die dingen nog steeds deed?

Voor kinderen zijn bewegingen om fit te worden iets vanzelfsprekend.. Ze doen het niet voor hun gezondheid, maar puur voor het plezier. Dus,… heb je kinderen in de buurt? Doe dan mee met de lol en de spelletjes. Of je nu met ze gaat zwemmen of een spelletje tikkertje in de tuin speelt, je voegt snel iets toe aan je dagelijkse activiteit.

Je wint gegarandeerd aan populariteit als je deelneemt aan hun speelse activiteiten – en wie wil er nu niet de favoriete papa/tante/grootouder zijn? De kans is groot dat je niet alleen fit(ter) wordt, maar ook je populariteit in de familie verhoogt als je meedoet.

Neem de hond mee voor een epische wandeling

Je loopt waarschijnlijk elke dag een blokje om met je hond om zijn behoefte te doen – maar kun je je voorstellen hoe blij je huisdier zou zijn als je een echt lange wandeling zou maken? Een uur lang ronddwalen in een park, ravotten door een veld, of wandelen langs een rivier zal ongetwijfeld van jou hun nieuwe beste vriend maken.

Een dagelijkse wandeling is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond, maar ook voor die van jou. Je kunt altijd de tijd vinden als je het inplant: ga er elke middag op uit of zodra je elke dag thuiskomt van je werk. Het zal je niet alleen helpen om 100% Dagelijkse Activiteit te halen, maar je zult waarschijnlijk merken dat het ook je favoriete deel van de dag wordt.

Het is gemakkelijk om te denken dat je hond je zal afremmen tijdens een lange wandeling, vooral met al die leuke dingen om aan te snuffelen en andere puppies om hallo tegen te zeggen. De meeste honden lopen echter heel snel als ze eenmaal op gang zijn gekomen, omdat ze zo opgewonden zijn om op pad te zijn. Wees niet verbaasd als ze jou uiteindelijk meenemen voor de wandeling.

Fiets (een deel van) je woon-werkverkeer

Als je kantoor ver van je huis ligt, dan lijkt het idee om met de fiets naar je werk te gaan je misschien nogal belachelijk. Maar heb je er al eens aan gedacht om een deel van je woon-werkverkeer op de fiets af te leggen?

Zelfs een korte fietstocht is een geweldige manier om je hartslag en je dagelijkse activiteitenscore op te krikken. Je beperkt je rit in het openbaar vervoer en je voelt meer zon op je huid, wat voor iedereen een bonus moet zijn.

Een actief woon-werkverkeer hoeft niet te betekenen dat je bezweet naar je werk gaat. Je kunt een rustig ritje maken naar je dichtstbijzijnde station – of het volgende. Of probeer te fietsen tot je bij die megaheuvel in de buurt van je werk komt, zet je fiets op slot en loop de rest van de weg. Wat je ook doet, maak er een leuk begin en einde van je dag van.

Ga op een actieve date

Niets is romantischer dan met een paintball geweer op je partner schieten, toch? Oké, het is niet ieders idee van een avondje uit, maar bedenk eens hoe fantastisch het zou zijn als je zou gaan rennen, laser gamen of bowlen? Vooral als je beiden de hele dag achter een bureau hebt gezeten.

Niets is romantischer dan met een paintball geweer op je partner schieten, toch?

Een actieve date laat je hart sneller kloppen – in alle opzichten. Niet alleen ben je goed op weg om je 100% dagelijkse activiteitsdoelstelling voor die dag te halen, maar je zal ook kunnen lachen met je geliefde. Sterker nog, je lichaam zal je inspanningen belonen met een hoop feel-good hormonen, die je zullen helpen ontspannen en genieten.

Als minigolf niet klinkt als jouw idee van een date, kies dan voor een ander actief alternatief. Het kan zelfs romantisch. Wat dacht je van een fietstocht langs een rivier met onderweg een picknick? Of trek naar een expo in de stad! Te voet, met de step of met de fiets er naartoe. Onderweg leer je elkaar meteen al goed kennen. Wie dacht immers dat afspraakjes alleen uit een etentje en een film konden bestaan?

Kies voor een vergadering te voet

Als je voor je werk aan je laptop gekluisterd bent voor het merendeel van de dag, probeer dan af en toe eens een actieve meeting in te plannen. Neem je flesje water, loop een blokje om of ga met je collega naar het dichtstbijzijnde park. Niet alleen ben je dan even weg van kantoor en je verschillende schermen, maar je krijgt ook allebei wat frisse lucht – en waarschijnlijk ook wat frisse ideeën.

Uit recent onderzoek van de Stanford University is gebleken dat wandelen creatief denken kan bevorderen. Dus hoewel we soms spreadsheets voor ons moeten hebben voor bepaalde vergaderingen, zouden we de kans moeten grijpen om onze dagelijkse activiteit op te voeren wanneer we de kans krijgen. Wie wil er nu niet met betere ideeën komen – en op een mooie dag meer tijd buiten de saaie kantoormuren doorbrengen?

Wandelen geeft je ook perspectief en verhoogt je productiviteit meer dan in dezelfde kamer zitten voor je derde vergadering van de dag. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om wat meer met je collega’s op te trekken en die werkrelaties op te bouwen die ons dagelijks leven verrijken. Dus, ga het kantoor uit en ga samen actief aan de slag.

Ervaar hoe tuinieren je kan plezieren

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Een beetje tuinieren vergt verrassend veel inspanning, dus als u een beetje groene vingers hebt, is dit een geweldige manier om actief te blijven.

Tuinieren helpt je niet alleen fit te worden, maar geeft je ook een gevoel van voldoening terwijl je je tuin ziet groeien en bloeien

Of u nu een grasmaaier duwt of onkruid trekt, tuinieren helpt je niet alleen fit te worden, maar geeft je ook een gevoel van voldoening terwijl je je tuin ziet groeien en bloeien. Alles waarbij je je in het zweet werkt, of het nu gaat om spitten of het verplaatsen van planten, zorgt ervoor dat je goed op weg bent om de 100% Dagelijkse Activiteit voor die dag te halen.

Denk er aan om vooraf even te stretchen. Let op hoe je buigt, hurkt en duwt, en ontspan je rug en schouders. Behandel tuinieren als elke andere training, en na een warming up kun je je volledig uitleven in je (moes)tuin. Om later te kunnen pronken met je bloemenpracht of tomatenoogst.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.