facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
run_everywhere_blog

Run everywhere: de mooiste looproutes van de lage landen

Hoe hou je je conditie op peil nu teamsport niet is toegestaan en de sportcentra gesloten zijn? Kies voor hardlopen! Je hunkert vast ook naar frisse buitenlucht en bovendien kun je een rondje gaan rennen wanneer je dat wilt. Anytime, anywhere.

Om je – letterlijk – op weg te helpen, vroegen we drie van onze Polar ambassadeurs naar hun favoriete looproutes in België en Nederland. Klaar voor een flinke dosis ‘runspiration’? Komt ie.

Nynke, breda

runeverywhere

De mooiste hardlooproute begint vanuit mijn huis in hartje Breda en loopt langs de rivier de Mark. Al na een paar honderd meter rennen, kom ik aan een fietspad dat slingert door een woonwijk langs het water. Het is hier heerlijk rustig lopen.

Na twee kilometer loop ik zo de natuur van het Markdal in. Hier kun je even heerlijk ontspannen je hoofd leegmaken. Echt waar, zo’n hardlooprondje werkt bijzonder inspirerend. Ik kom langs een ooievaarsnest, waar je in het voorjaar al eens een familie ooievaars kunt begroeten en loop zigzag tussen de koeien die het gebied begrazen. Je hoort steevast het gekwetter van ganzen en vogels. Als de zon schijnt is, dit echt de ideale plek om een kleurtje te krijgen. En wil je er nog wat kilometers bij, dan kun je simpelweg door het fietspad langs de rivier te volgen helemaal tot aan de Belgische grens rennen.

Ik hou ervan om te (ver)dwalen door het bos. En als ik dan een keertje moet omkeren omdat ik op een verkeerd pad zit, dat is helemaal prima.

Kitesurfen dankzij pandemie

Omdat ik nogal blessuregevoelig ben, probeerde ik voor de corona-pandemie uitbrak minstens twee keer per week aan krachttraining te doen. En eerlijk is eerlijk, dat doe ik toch iets minder snel thuis op een matje dan in de sportschool. Fit blijven om mooie hardlooptijden neer te zetten, is dan best een uitdaging. Maar evenwel heb ik onlangs een heleboel nieuwe sporten ontdekt. Zo ben ik gaan wielrennen en mountainbiken en nam ik met het team Polar afgelopen zomer deel aan twee trailruns. Ook leerde ik kitesurfen en wandel ik nu een stuk meer dan voorgaande jaren. 

Ik sport niet alleen om mijn PR’s te verbreken, maar ik zoek ook uitdagingen in nieuwe sporten. Door mijn trainingsschema’s los te laten, ben nog meer gaan genieten van het avontuurlijke buitenleven.

Alex, ‘S hertogenbosch

runeverywhere

Mijn favoriete looproute? Wel, die begint eigenlijk al vanaf het moment dat ik de deur achter mij dichttrek en ik de beperkingen van de lockdown achter mij laat.

Het vrije gevoel dat een loper/sporter ervaart als hij buiten is: gedachten dwalen af kijkend naar je omgeving en ongemerkt vliegen de meters voorbij.

De routes die ik loop zijn vaak langs het water en door natuurgebieden. Elk seizoen heeft weer zijn eigen kleuren en geuren, en dit maakt het elke keer weer een uitdaging en een genot om er te (kunnen) lopen.

Dat gevoel van vrijheid in de buitenlucht is de ultieme sportbeleving, puur en eerlijk. Alleen jij en je lichaam samen in een avontuur op weg naar…wie zal het zeggen.

Lockdown loopmaatje

In deze tijd is het fijn om te weten en te kunnen voelen dat je vrij kan bewegen, een paar tips hebben mij hierbij wel geholpen en deze wil ik jullie niet onthouden:

  • Maak van je loopjes een routine, op vaste momenten en dagen. Maar blijf de inhoud en omgeving wel variëren.
  • Kijk om je heen en geniet van je omgeving, let op de details waar je normaliter aan voorbij gaat. 
  • Loop samen, dit maakt het lopen makkelijker en nog gezelliger. Een steuntje in de rug als het eens lastig gaat? Je maatje wacht op je!

Davinia, Kruibeekse Polders

runeverywhereblog

Toen ik net begon met hardlopen, liep ik meestal vlakbij huis of in de fitness op de loopband. Ik liep toen niet voor het plezier, maar meer om sportief te blijven en om af en toe eens een dessertje meer te kunnen eten. Tot ik de Polders ontdekte… Wat een eye-opener. Nu stap ik buiten en heb ik meteen 20 km aan puur loopplezier. Elk seizoen, maar ook elke week en elke dag is anders.

Er zijn dagen dat ik er moederziel alleen loop, en er zijn dagen dat ik 30 reeën tegenkom.

Wat ik verder nog zo fijn vind, is dat je in de Polders ook veel variatie hebt qua trainingstypes. Voor een intervaltraining is de kilometerslange rechte dijk uiterst geschikt. Wie meer wil trailrunnen kan afwijken van de padjes.

Zevende marathon

Mezelf motiveren om te blijven lopen, is geen opgave voor mij. Ik kijk nog altijd uit naar mijn looptochtjes. Is het niet om de reeën te tellen, dan is het wel om een mooie training af te werken en te merken dat je sterker aan het worden bent.

Ik heb natuurlijk ook altijd de motivatie van de collega’s bij Runners’lab en mede-ambassadeurs bij Polar. Iedereen blijft lopen en persoonlijke doelen bereiken. Binnenkort loop ik dan ook mijn zevende marathon, en ik heb er zin in!

Nog wat extra motivatie nodig?

Dat geven wij je graag met een paar mooie voorjaarsaanbiedingen! Met de code RUNEVERYWHERE kan je genieten van enkele mooie kortingen. Lees er alles over hier. Actie geldig tot 23 maart.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling