facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
verity-sense-blog-optische-hartslagmeter

Welkom Polar Verity Sense – De hartslagsensor die je voor elke sport kunt gebruiken

Sinds we in 1982 de allereerste draagbare, draadloze hartslagsensor ontwikkelden, is er veel veranderd. Overal ter wereld streven mensen naar de beste versie van zichzelf. Bij Polar is dat niet anders.

Vooruitgang gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. We moeten hiervoor hard werken, ons steeds verder ontwikkelen, aanpassen, verfijnen en evolueren. Je herkent deze mindset bij elke atleet, amateursporter of starter.

Het is ook het basisprincipe van onze nieuwe generatie hartslagsensors.

Welkom in onze familie, Polar Verity Sense.

Een nieuwe fase in de evolutie

Maak kennis met de Polar Verity Sense, de meest geavanceerde optische hartslagsensor in onze familie.

Deze hartslagsensor werd ontwikkeld op basis van het DNA van zijn voorganger, de Polar OH1. Het objectief? Het bieden van maximale bewegingsvrijheid.

En er is meer. Met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en de hoogste betrouwbaarheid op het vlak van optische hartslagmeting is de Polar Verity Sense een vanzelfsprekende keuze voor elke sporter, elke sport, op elk moment.

Het veelzijdige en kwalitatieve ontwerp maakt van de Verity Sense een goed alternatief voor hartslagmeters op de borst of aan de pols. De ultralichte sensor is klein maar krachtig en bundelt verschillende functies in een handige, makkelijke set. Deze set kun je om je arm dragen, aan je zwembril bevestigen, of eender waar op je lichaam tegen je huid plaatsen – ideaal om je te concentreren op je training zonder afleiding.

De toekomst van hartslagmeting begint nu

De Polar Verity Sense werd ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring, kennis en feeling en beantwoordt aan je levensstijl van vandaag – en morgen.

De Polar Verity Sense vormt een nieuwe generatie hartslagsensors, speciaal uitgewerkt om zich aan te passen aan zijn omgeving. En met slechts één doel: jouw prestaties verbeteren in eender welke sport.

Om te starten moet je een knop indrukken, je trainingsmodus kiezen en de sensor aanbrengen waar hij voor jou het best aanvoelt. Verder hoef je je enkel te concentreren op je doel – je hartslagsensor doet de rest en meet je gegevens of slaat je trainingsgegevens op.

Ready, Steady… Flow

Dankzij het omnidirectionele zendbereik van 150 meter en de verbeterde connectiviteit kan je via Bluetooth® en ANT+ verschillende toestellen en apps synchroniseren en gegevens laten delen met de Polar Verity Sense. Je kan je hartslag in realtime en tegelijkertijd volgen via twee Bluetoothverbindingen, en zo veel verbindingen via ANT+ als je nodig hebt.

Maak verbinding met je smartphone of sporthorloge om je trainingssessie live te volgen en de intensiteit van je training aan te passen indien nodig.

Je kunt de Polar Verity Sense ook synchroniseren met de Polar Flow app (of een andere sportapp) om je trainingsgegevens op te volgen. Met deze hartslagsensor krijgt de Polar Flow app trouwens een gloednieuwe functie: je kunt je trainingsgegevens rechtstreeks opslaan in de app. Zo biedt Polar Flow een totaalpakket voor het meten en analyseren van je vooruitgang.

Zo comfortabel dat je vergeet dat je het draagt

De Polar Verity Sense is voorzien van een comfortabele, afneembare band van textiel. Hij is beschikbaar in verschillende maten. Via een clip kan de sensor ook bevestigd worden aan de meeste zwembrillen. Op die manier zijn je handen en polsen volledig vrij om te sporten.

Je kan tot 20 uur trainen met één oplaadbeurt. Dankzij deze lange batterijduur vergeet je bijna dat je de sensor draagt en kan je volop ontdekken tot waar je kan gaan.

Met een intern geheugen van 16 MB kan deze hartslagsensor tot 600 uur trainingstijd opslaan. Wil je dus niet meteen tijdens je training alles volgen, dan kan je nadien je gegevens raadplegen op de Polar Flow app.

De Polar Verity Sense is een discrete, makkelijke en duurzame sensor die dankzij zijn slimme ontwerp geschikt is voor alle sporten. De hartslagsensor is waterbestendig tot 50 meter, en is daardoor ideaal voor zwemmers. Je hartslag, afstand en tempo worden in het zwembad automatisch gemeten.

Voor wie is de Polar Verity Sense bedoeld?

De Polar Verity Sense werd ontwikkeld om op een ultra gemakkelijke manier jouw prestaties te verbeteren. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, welke sport je beoefent of welke vaardigheden je hebt. Occasionele sporters of ambitieuze sporters, zwemmers of voetballers, beginnelingen of professionals kunnen allemaal gebruik maken van deze veelzijdige hartslagsensor om hun potentieel te ontwikkelen.

De sensor is ook geschikt voor sportteams, fitnessclubs en educatieve partners. Elk lid van een team of sportgroep kan zijn eigen sensor dragen. De coach, instructeur of leraar kan de hartslagen in realtime volgen. Op die manier kan hij/zij de vooruitgang van de groep collectief begeleiden via de apps van Polar voor groepen.

Dankzij geavanceerde API- en SDK-technologie biedt het ontwikkelaars van sportapps de mogelijkheid om producten uit te werken waarin hartslagmetingsfuncties geïntegreerd zijn, zodat de gebruiker van de app waardevolle gegevens verkrijgt.

De Polar Verity Sense helpt bij het meten van elke beweging.

Waar kan ik de Polar Verity Sense verkrijgen?

Ontdek meer en koop jouw exemplaar op de webshop van Polar of een verkooppunt in jouw buurt.

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.