Het geleverd vermogen is de intensiteit van je fietsprestatie uitgedrukt in wattage. Dit is een eenvoudig en objectief instrument om je progressie te meten. Je kan de resultaten analyseren en vergelijken met fiets- of andere trainingen.

In tegenstelling tot je hartslagverloop die met een korte vertraging op het display verschijnt, maakt een vermogensmeting een onmiddellijke en correcte opvolging van je inspanning mogelijk. Dit is vooral nuttig tijdens intervaltrainingen, wanneer je snel feedback nodig hebt.

Prestatieverschillen door schommelingen van je gewicht zijn ook onmiddellijk waarneembaar. Zelfs kleine wijzigingen in aerodynamica kunnen met een vermogensmeting opgespoord worden, aangezien een tempoverhoging, geleverd in vergelijkbare omstandigheden en met hetzelfde vermogen, logischerwijze betekent dat je aerodynamische positie verbeterd is.

Globaal genomen is het meten van het geleverde vermogen een nuttig en veelzijdig instrument om je prestaties te analyseren en te verbeteren. De Polar Power Output Sensor meet naast het geleverde vermogen ook fietsefficiëntie, pedaling index, links/rechts balans en trapfrequentie.