check tag wrench cart

Polar V650 gaat aan de haal met iF design award

23/03/2015

Dendermonde, 23 maart 2015 – De Polar V650, de eerste fietscomputer met GPS van Polar, marktleider en pionier op het vlak van hartslagmeters, trainingstechnologie en fietscomputers, werd bekroond met de prestigieuze iF design award 2015. Polar’s uitgebreide ervaring lag aan de basis van het innovatieve, functionele en moderne stijlvolle design van de V650. Het is reeds voor de zesde keer dat Polar een iF design award ontvangt voor zijn uitzonderlijke product design.

Lauri Lumme, designer van de Polar V650: “We zijn erg blij met deze erkenning van ons werk. De criteria die tijdens de evaluatie werden gehanteerd waren ontwerpkwaliteit, afwerking, functionaliteit, veiligheid, innovatieniveau en algemeen ontwerp. De V650 werd ontwikkeld en ontworpen om te voldoen aan de allerhoogste product vereisten.”

De gestroomlijnde en erg lichte V650 (nauwelijks 120g) is makkelijk te bevestigen op de fiets dankzij de nieuwe bike mount. Op het 2.8 inch grote kleurenscherm krijgen fietsers in een oogopslag informatie te zien over hun prestaties. Het aanraakscherm zorgt ervoor dat fietsers snel door de verschillende schermen kunnen scrollen, zelfs bij hoge snelheden. De slimme LED verlichting aan de voorzijde van de fietscomputer wordt automatisch ingeschakeld bij valavond om beter te kunnen zien en gezien te worden. De V650 is future proof en via de meegeleverde USB-kabel kunnen firmware updates worden gedownload en data van en naar een computer worden overgezet. Ook het laden van de batterij gebeurt via dezelfde kabel.

De slimste fietscomputer met GPS

De nieuwe Polar V650 beschikt over alle functies die een ambitieuze wielerliefhebber zich kan wensen om zijn prestaties een boost te geven. De geïntegreerde GPS meet snelheid, afstand en houdt ook locatiegegevens bij. De ‘Back to Start’ functie laat je altijd je weg terug vinden. De V650 beschikt over uiterst nauwkeurige hoogtemeting via een geïntegreerde barometrische druksensor.

De V650 komt er natuurlijk met de gebruikelijke Polar Smart Coaching functies. In combinatie met Bluetooth Smart Polar H6 of H7 hartslagsensor kan je trainen op hartslag. De V650 is ook compatibel met Bluetooth Smart snelheidsmeters en trapfrequentiesensoren (ondersteuning van de krachtsensor vanaf april 2015). Via de gratis Polar Flow webservice krijgen wielerliefhebbers inzicht in hun trainingsgegevens en kunnen ze ook hun route bekijken op een kaart. De uitgebreide informatie zorgt ervoor dat gebruikers hun training kunnen plannen en nauwkeurig kunnen analyseren.

De Polar V650 is vanaf nu beschikbaar voor een richtprijs van 219.90 euro en 269,90 euro voor een set met hartslagsensor.

Alle productdetails zijn beschikbaar op www.polarv650.com

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.