check tag wrench cart

Polar lanceert Polar M600 sporthorloge met Android Wear

03/08/2016

Dendermonde, 3 augustus 2016 – Polar, pionier in sport en fitness wearables en marktleider op het vlak van hartslagmeting, kondigt de Polar M600 aan, een waterdicht sporthorloge met Android Wear™ besturingssysteem. De Polar M600, ontwikkeld op Google’s Android Wear smartwatch platform, is uitgerust met door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting aan de pols. De hartslagmeting gebeurt via 6 LED’s, met een algoritme dat werd ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. De Polar M600 is daarnaast ook uitgerust met een geïntegreerde GPS, 24u/24u activiteitsmeting en Polar Smart Coaching functie’s via de Polar App voor Android Wear.

De Polar M600 werd zowel ontwikkeld voor intensieve trainingssessies als voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch. Het waterdichte sporthorloge met een uiterst kwaliteitsvol en compact design en een 1.3 inch kleuren touch display is tijdens een trainingssessie snel en makkelijk te bedienen via de centrale toets aan de voorzijde. Wanneer het toestel gekoppeld wordt aan andere Android toestellen bedraagt de batterijduur meer dan 48 uren. De comfortabele polsband van zachte siliconen is beschikbaar in zwart en wit. Later dit jaar volgt ook een rode polsband.

“Polar staat garant voor sporten met kennis van zaken”, zegt Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar. “Polar ontwikkelde de eerste hartslagmeter, de eerste activiteitsmeter en op dit ogenblik zijn we ook het eerste bedrijf gespecialiseerd in sport & fitness wearables, dat een smartwatch lanceert, specifiek ontworpen voor tijdens het sporten. Het Android Wear besturingssysteem biedt Polar M600 gebruikers ontelbare toepassingen om hun smartwatch te personaliseren, terwijl ze kunnen blijven vertrouwen op de unieke Polar wearable expertise die de basis vormt van de M600.”

Het samenbrengen van de Android Wear community die voortdurend in beweging is en Polar’s training expertise, zorgt ervoor dat gebruikers kunnen genieten van zowel Polar’s unieke sportervaring via Smart Coaching functies zoals Activity Guide, als van de vele mogelijkheden via Android Wear. Naast de trainingsmogelijkheden en inzage in het dagelijkse activiteitsniveau en de uitgevoerde trainingssessies hebben gebruikers dankzij Android Wear ook toegang tot een heleboel andere functies zoals voice control, de personalisering van de wijzerplaten, het ontvangen van kalendermeldingen, het lezen van en antwoorden op tekstberichten, consulteren van social media feeds… Daar bovenop komt ook nog eens de toegang tot meer dan 4.000 apps van derden via Google Play. De Polar M600 wordt geleverd met 4GB intern geheugen. Gebruikers kunnen hun muziek synchroniseren via Google Play en zelfs beluisteren zonder dat ze gebruik moeten maken van hun smartphone.

Gebruikers hebben via de Polar Flow app voor iOS en Android inzage in hun activiteitsniveau, de hartslaggegevens van hun training en hun slaappatroon. Via de webdiensten krijgen ze zelfs nog meer feedback over hun conditie, trainingsherstel en vooruitgang. Gebruikers van de Polar M600 kunnen in Polar Flow bovendien gratis een trainingsprogramma op maat maken via het nieuwe Polar Running Program. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden (5km, 10km, een halve of volledige marathon) en op basis daarvan, en gebaseerd op de huidige conditie, stelt het Running Program een trainingsplan op, dat wordt aangepast naarmate de conditie van de gebruiker verbetert. De eenvoudig op te volgen trainingsinstructies helpen lopers focussen op wat echt belangrijk is om vooruitgang te boeken.

Prijs en beschikbaarheid
De Polar M600 is vanaf augustus beschikbaar in Charcoal Black en Powder White en kost 349.90 euro. Verwisselbare polsbanden in Polar Red worden later dit jaar verwacht.

Over Polar
Polar is de pionier wat betreft draagbare technologie voor sport en fitness en is toonaangevend op het vlak van hartslagmeting, activity trackers en trainingscomputers. Met bijna 40 jaar ervaring en een succesvolle erfenis op het vlak van innovatief fysiologisch en sportmedisch onderzoek, komt het bedrijf tegemoet aan de verwachtingen van sporters van elk niveau. Polar biedt hen een uitgebreid gamma producten waaronder draagbare sporttoestellen en activity trackers, trainings-apps en online diensten. De trainingscomputers, die wereldwijd diverse awards hebben gewonnen, behoren tot de eerste keuze van consumenten over de hele wereld. Polar-producten worden wereldwijd verkocht door meer dan 35.000 retailers. Het hoofdkantoor van Polar is gevestigd in de buurt van Oulu in Finland, en het bedrijf is internationaal actief in meer dan 80 landen.

Meer informatie: www.polar.com

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.