check tag wrench cart

Polar lanceert de nieuwe Polar Loop 2 activity tracker

11/08/2015

Dendermonde, 11 augustus 2015 – Polar, ontwikkelaar van de populaire Polar Loop, kondigt de nieuwe Polar Loop 2 activity tracker aan. De Loop 2 maakt gebruikt van de eerder reeds erg gewaardeerde Polar Loop kenmerken: design, waterdichtheid en de mogelijkheid om de activity tracker te gebruiken voor hartslagmeting tijdens trainingssessies. De introductie van de nieuwe Polar Loop 2 brengt bovendien ook trilalarmen, ‘smart notifications’, nieuwe kleuren en zachte materialen met zich mee.

De Polar Loop 2 lijkt erg op het ranke ontwerp van zijn voorganger die daar bovendien enkele awards mee in de wacht wist te slepen. Hij beschikt eveneens over hetzelfde display dat bestaat uit 85 afzonderlijke LED lampjes. De Polar Loop 2 is beschikbaar in het reeds gekende Smoky Black. Daarnaast zal het toestel ook beschikbaar zijn in twee nieuwe kleuren: Powder White en Sorbet Pink waarbij er gebruik wordt gemaakt van zachte en soepele siliconen. De polsband kan op maat worden aangepast door de gebruiker. Voor de sluiting werd kwaliteitsvol roestvrij staal gebruikt. Polar Loop 2 is ontworpen om 24/7 te dragen. De activity tracker meet niet alleen de dagelijkse portie beweging, trainingssessies en slaap, de gebruiker krijgt ook een zacht trilsignaal om hem te waarschuwen dat het tijd is om te bewegen wanneer hij te lang stil heeft gezeten. De Loop 2 geeft zelfs inkomende oproepen en kalenderreminders weer en trilt gelijktijdig. De Loop 2 kan gekoppeld worden aan de Polar H7 Bluetooth® Smart hartslagsensor voor nauwkeurige en live hartslagmeting.

Mensen leiden momenteel een hectisch leven waarbij ze voortdurend trachten om een evenwicht te vinden tussen werk, familie, sporten en socializing. De Polar Loop 2 biedt hen de nodige ondersteuning en coacht hen om er een gezonde levensstijl op na te houden. Door het invoeren van persoonlijke data zoals leeftijd, geslacht en gewicht, aangevuld met een keuze van zijn/haar activiteitsniveau, ontvangt de gebruiker een persoonlijke en dagelijkse activiteitendoelstelling waarbij de Loop 2 zal zorgen voor de meest nauwkeurige activiteitsmeting. De slimme Loop 2 registreert zorgvuldig de dagelijkse activiteit en onderscheidt 5 intensiteitsniveaus: rust, zitten, een laag, gemiddeld en hoog inspanningsniveau. Daarnaast meet het toestel eveneens stappen, afstand, calorieverbruik en slaap door het gebruik van nauwkeurige en persoonlijke algoritmes gebaseerd op diepgaand onderzoek uitgevoerd door Polar.

Dagelijkse activiteits- en trainingsgegevens kunnen worden gesynchroniseerd met Polar Flow mobiele app (iOS en Android) via Bluetooth® Smart waarmee de gebruiker in een oogopslag inzage krijgt in de voortgang van zijn/haar activiteitsmeting. Via de Polar Flow webservice krijgen gebruikers een meer gedetailleerde analyse en een toegankelijk overzicht van zijn/haar fysieke conditie.

In combinatie met Polar Coach haalt de gebruiker zelfs nog meer uit zijn/haar Loop 2. Indien de gebruiker traint met een coach of personal trainer kunnen de trainingsgegevens gemakkelijk online en gratis worden gedeeld. Koppelingen met externe diensten zoals MyFitnessPal, Apple Health en Google Fit maken de ervaring voor Polar gebruikers helemaal compleet.

Tarja Määttä, Segment Manager bij Polar zegt: “Tijdens de ontwikkeling van de Polar Loop 2 hebben we rekening gehouden met de features die eerder positief werden onthaald: design, waterdichtheid en de mogelijkheid om de activity tracker te gebruiken voor hartslagmeting tijdens traningssessies. We houden zorgvuldig rekening met de feedback die we krijgen van onze klanten. Heel wat van de verbeteringen zijn afkomstig van die feedback waaronder ook de trilalarmen om niet al te bruusk wakker te worden en de reminders voor wanneer je te lang inactief bent. De integratie van slimme meldingen werd eerder ook in andere Polar wearables positief onthaald door de consument. Ze houden vanaf nu ook de Loop 2 gebruikers op de hoogte. Bovenop dit alles hebben we ook twee nieuwe erg aantrekkelijke kleuren toegevoegd Sorbet Pink en het unieke, trendy Powder White. De zachte materialen waaruit de armband werd gemaakt, garanderen een comfortabel draagcomfort, dag en nacht.”

De Polar Loop 2 in Powder White en Sorbet Pink zijn vanaf september zowel online als in de winkel beschikbaar aan een adviesprijs van 119 euro. Vanaf november is ook de Smoky Black versie verkrijgbaar.

Meer informatie: polar.com/loop2

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.