check tag wrench cart

Polar bepaalt de nieuwe standaard voor fietscomputers met GPS

15/03/2016

Dendermonde, 15 maart 2016 – Polar, marktleider en pionier op het vlak van hartslagmeters en trainingstechnologie, kondigt twee belangrijke software updates voor de Polar V650 aan: compatibiliteit met Strava en routebegeleiding. De Polar V650 is een hoogwaardige fietscomputer met geïntegreerde GPS en touchscreen. De V650 werd ontwikkeld voor de fanatieke wielerliefhebber die elk onderdeel van zijn rit wil analyseren en die zijn concurrenten te snel af wil zijn. Fietsers kunnen op het 2.8 inch grote kleurenscherm hun rit volgen en op elk ogenblik informatie over hun snelheid, afstand en route raadplegen. Gebruiksvriendelijke routebegeleiding alsook de meest nauwkeurige hoogtemeting via de geïntegreerde barometrische hoogtemeter, behoren tot de andere belangrijke functies.

Software-update maakt navigatie en intensieve trainingsbegeleiding toegankelijk voor iedereen
In februari kreeg de Polar V650 twee belangrijke software-updates. Sportieve fietsers kunnen de Polar V650 vanaf nu ook gebruiken als navigatiesysteem. Gebruikers kunnen eigen routes narijden of routes van andere Flow gebruikers, de bijhorende Polar online webservice. Eerder dit jaar werd ook de compatibiliteit van de Polar V650 en van de M450, een fietscomputer zonder routebegeleiding, met Strava aangekondigd. Bij aankoop van een V650 voor 1 mei is een Strava-premiumaccount inbegrepen gedurende een periode van 2 maanden. Bovendien geeft de Polar V650 wielerliefhebbers die trainen in functie van een bepaald doel nu nog meer feedback. Na elke training krijgen sportieve fietsers inzicht in de trainingsbelasting en in het herstel, enerzijds om over- en ondertraining te vermijden maar ook om vooruitgang zichtbaar te maken en de trainingsintensiteit aan te passen aan de vooropgesteld doelstelling.

De Polar V650 is tot 30 april beschikbaar in twee promopacks:

  • Polar V650 HR aan 229,90 euro + 2 maand STRAVA PREMIUM
  • Polar V650 HR COMBO aan 289.90 euro + 2 maand STRAVA PREMIUM


De Polar V650 beschikt, verderbouwend op Polars uitgebreide ervaring in sporttechnologie, over een innovatief, functioneel en modern ontwerp. Deze gestroomlijnde fietscomputer met een gewicht van nauwelijks 120g bevestig je eenvoudig op het stuur met de nieuwe bevestigingsmodule. Het grote kleurenscherm geeft de sportieve fietser in een oogopslag op elk ogenblik informatie over zijn prestaties. Zelfs aan hoge snelheid kan de gebruiker door het aanraken van het scherm navigeren doorheen de verschillende menu’s. De gebruiker kan de info personaliseren die hij op het scherm te zien krijgt tijdens een rit. De slimme ingebouwde LED-verlichting aan de voorzijde van de Polar V650 wordt bovendien automatisch ingeschakeld wanneer het begint te schemeren of wanneer de lichtintensiteit onvoldoende is. Zien en gezien worden is essentieel bij fietsen in het donker.

Naast de veelzijdige GPS-functies beschikt de Polar V650 uiteraard over een uitgebreid aanbod van Polar Smart Coaching functies die beantwoorden aan de noden van zowel professionele atleten als veeleisende sportieve fietsers. In combinatie met de Polar H6 of H7 Bluetooth Smart hartslagsensor krijgen fietsers inzage in hun vooruitgang op het vlak van gezondheid en fitheid bij het trainen aan verschillende intensiteitsniveaus. Ze ontdekken hoe hun prestaties hun lichaam beïnvloeden en hoelang hun lichaam nodig heeft om te herstellen alvorens te starten met een nieuwe trainingssessie. De Polar V650 is bovendien compatibel met de Bluetooth Smart snelheids-, trapfrequentie- en vermogensensoren.

Fietsers kunnen de trainingsinformatie van hun Polar V650 analyseren en in detail bekijken op de gratis Polar Flow webservice.

Marco Suvilaakso, Group Product Director bij Polar zegt: "We zijn erg blij dat we sportieve fietsers onze meest geavanceerde fietscomputer ooit mogen voorstellen. Met de lancering van de Polar V650 voegen we bovenaan ons productaanbod een uitstekend nieuw apparaat toe. Het is veel meer dan een geweldig goed toestel. Het is een oplossing die gebruikers toelaat om in de toekomst de software te updaten en het maakt bijgevolg deel uit van een totaal nieuw ‘connected’ trainingssyteem. De combinatie van de Polar V650, de Polar Flow webservice en de connectiviteit met een smartphone staat garant voor een ongeëvenaarde ervaring. Je leert voortdurend meer over de voltooide trainingssessies, krijgt feedback over je trainingsbelasting en hersteltijd en je kan ritgegevens en route-informatie delen.”

De Polar V650 is ontwikkeld en gebouwd met als doel een benchmark te zijn in zijn productcategorie op vlak van kwaliteit. De belangrijkste functies van het product zijn: hoogtemeting (barometrisch), stijging/daling, hellingspercentage, temperatuur, real-time klimsnelheid (VAM) en kcal met hoogtecompensatie, hartslag, fietssnelheid en trapfrequentie, ‘future proof’ software die de gebruiker zelf thuis via het internet van een update en upgrade kan voorzien zodat hij steeds toegang heeft tot de meest recente productverbeteringen, de batterij heeft een autonomie van 10 uur in trainingsmodus, opladen en data transfer via standaard micro USB kabel, gepersonaliseerde schermweergave en aanmaken van verschillende fietsprofielen, gratis gebruik van de Polar Flow webservice en naadloze connectiviteit via Bluetooth Smart met diverse fietssensoren en de mobiele Polar Flow applicatie.

Change region

If your country is not listed on this page, please find your local contact details, retailers and stores and service points on our global site.