De nieuwe Polar M200: langverwachte GPS sporthorloge met optische hartslagmeting.

01/01/2017

Polar, pionier in sport en fitness wearables sinds meer dan 35 jaar en marktleider op het vlak van hartslagmeting, breidt zijn gamma sporthorloges uit met de komst van de nieuwe Polar M200. De Polar M200 is een waterdicht GPS sporthorloge dat gebruik maakt van Polar’s zelf ontwikkelde optische hartslagmeting zonder band. Daarnaast werkt het sporthorloge met stijlvolle, kleurrijke en verwisselbare polsbanden ook als activity en slaaptracker (24/7). Voor een prijs van 149,9 euro is de Polar M200 meer dan ooit betaalbaar en biedt dit gebruiksvriendelijke sporthorloge betrouwbare trainingsdata en gepersonaliseerde trainingsbegeleiding.

De Polar M200, ontworpen voor zowel beginnende lopers als running ‘addicts’, meet via de geïntegreerde GPS-functie de belangrijkste loopstatistieken zoals looptempo en afstand en gebruikt Polar’s optische hartslagmeting, met een algoritme dat werd ontwikkeld en geoptimaliseerd door Polar voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. Met een volgeladen batterij registreren de optische hartslagmeting en GPS-functie gedurende zes uren je trainingsactiviteit. De Polar M200 registreert eveneens de dagelijkse activiteit en telt je aantal stappen, het calorieverbruik en meet ook de slaapduur en –kwaliteit. Via de trilfunctie houdt de Polar M200 zijn gebruikers op de hoogte van inkomende oproepen, berichten, kalenderherinneringen en social media meldingen. Het sporthorloge helpt zijn gebruikers ook om voldoende te bewegen gedurende de dag met behulp van inactiviteitsmeldingen. Voor de perfecte pasvorm kan dit stijlvolle en comfortabele hardloophorloge aangepast worden met verwisselbare rode en zwarte polsbanden (small/medium en medium/large). Bijkomende gekleurde verwisselbare polsbanden zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

“Polar kan terugkijken op een rijk verleden op het vlak van hartslagmeting,” zegt Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar. “We bouwen voortdurend verder op onze behaalde successen door het ontwikkelen van nieuwe technologie. Hartslagmeting aan de pols is hier een mooi voorbeeld van en dit heeft uiteindelijk geleid tot nieuwe producten zoals de M200. Lopers zullen in de wolken zijn met de eenvoudige manier waarop een trainingssessie met optische hartslagmeting wordt gestart. In combinatie met één van de Flow loopprogramma’s coacht de Polar M200 je zoals een personal trainer gedurende je loopsessies en past hij het programma aan in functie van je prestaties om je te begeleiden naar je loopdoelen.”

De nieuwste telg in het Polar wearable aanbod doet meer dan enkel het registreren van trainingsdata en het tracken van de dagelijkse activiteit. Via Polar Flow krijgen gebruikers inzage in hun trainingsdata alsook in hun activiteits- en slaapdetails. Polar Flow is een gratis online webservie die zowel online als via een app beschikbaar is (iOS and Android). In de online versie van Flow kunnen gebruikers deelnemen aan evenementen en groepen om hun eigen trainingssessies of deze van andere personen via de ‘Relive’ functie te bekijken. Gebruikers kunnen er ook zoeken naar trainingssessies van andere gebruikers en deze van commentaar voorzien. Via de mobiele app geeft Flow snel een overzicht van het dagelijkse activiteitsniveau. De gebruiker krijgt eveneens tips om hem of haar te motiveren in het bereiken van de dagelijkse fitness doelstellingen.

Dankzij de unieke Smart Coaching functies, met inbegrip van het nieuwe Running Program, helpt de Polar M200 je je doel te bereiken via een gepersonaliseerd en aanpasbaar trainingsplan dat gratis beschikbaar is in Polar Flow. Lopers kiezen een loopdoel (5km, 10km, een halve marathon of een marathon). Running Program stelt vervolgens een persoonlijk trainingsplan samen op basis van de actuele fitheid van de gebruiker. Tijdens hun loopsessies ontvangen lopers eenvoudig op te volgen instructies waarmee ze hun fysieke conditie kunnen verbeteren. Gebruikers kunnen trainingsplannen uploaden naar hun Polar M200 om vervolgens hun doelstellingen te bereiken terwijl ze voorafgaand en tijdens hun loopsessie begeleiding ontvangen. Training Benefit en Running Index zijn twee van de andere Smart Coaching functies die beschikbaar zijn in Polar Flow. Zij zorgen voor motiverende feedback en zijn een hulpmiddel om de loopprestaties en vooruitgang te monitoren.

Prijs en beschikbaarheid
De Polar M200 is beschikbaar in Charcoal Black en Bright Red. De verwisselbare polsbanden zijn apart verkrijgbaar in verschillende maten in de kleuren White, Fresh Blue, Mellow Yellow maar ook in Charcoal Black en Bright Red. De Polar M200 zal begin januari 2017 verkrijgbaar zijn in België en kost 149 euro.

Over Polar
Polar is de pionier wat betreft draagbare technologie voor sport en fitness en is toonaangevend op het vlak van hartslagmeting, activity trackers en trainingscomputers. Met bijna 40 jaar ervaring en een succesvolle erfenis op het vlak van innovatief fysiologisch en sportmedisch onderzoek, komt het bedrijf tegemoet aan de verwachtingen van sporters van elk niveau. Polar biedt hen een uitgebreid gamma producten waaronder draagbare sporttoestellen en activity trackers, trainings-apps en online diensten. De trainingscomputers, die wereldwijd diverse awards hebben gewonnen, behoren tot de eerste keuze van consumenten over de hele wereld. Polar-producten worden wereldwijd verkocht door meer dan 35.000 retailers.  
Het hoofdkantoor van Polar is gevestigd in de buurt van Oulu in Finland, en het bedrijf is internationaal actief in meer dan 80 landen.

Meer informatie: www.polar.com

 

Find the JOY of Running

Attached file:
Persbericht Polar M200 GPS Sporthorloge_PENL.pdf