Gebruiksaanwijzing Polar Loop

6. HARTSLAGSENSOR

Polar Loop volgt al je activiteiten. Om nog meer uit je dagelijkse sporten te halen is de hartslagsensor Polar Bluetooth Smart een optionele, maar perfecte aanvulling voor Polar Loop.

Hartslagsensor koppelen

Met je Polar Loop activity tracker kun je een Polar Bluetooth Smart hartslagsensor koppelen. We adviseren om een Polar H6 of H7 Bluetooth Smart hartslagsensor te gebruiken. We kunnen geen compatibiliteit garanderen met hartslagsensoren van andere fabrikanten.

Als je eerder een hartslagsensor met andere apparaten of software hebt gebruikt, zorg dan dat de sensor hiermee geen verbinding heeft wanneer je hem aan Polar Loop koppelt.

  1. Doe je compatibele hartslagsensor om. Zorg dat de elektroden van de band vochtig zijn. Zie desgewenst de verdere instructies in de gebruiksaanwijzing van de hartslagsensor.

  2. Houd de Polar Loop vlak bij de sensor.

  3. Tik op de touch knop van de Polar Loop – wacht enkele seconden totdat PAIRED (gekoppeld) op het display verschijnt.

Nu worden je hartslag en EnergyPointer aan de displayrotatie toegevoegd.

Training starten

Om een trainingssessie met hartslagmeting te starten doe je de hartslagsensor en Polar Loop om, je tikt op de touch knop en wacht totdat de hartslag op het scherm verschijnt.

Tijdens trainen met de hartslagsensor kun je de Polar Loop niet synchroniseren met de mobiele app Polar Flow. Je kunt je gegevens synchroniseren nadat je gestopt bent met de trainingssessie.

Je huidige hartslag wordt weergegeven in aantal hartslagen per minuut (hsm).

Hartslagbegeleiding

Na het aantal hsm verschijnt het belangrijkste huidige effect van je training. De EnergyPointer geeft tijdens een trainingssessie aan of het belangrijkste trainingseffect vetverbranding of conditieverbetering is.

FAT BURN

In de zone vetverbranding is de trainingsintensiteit lager en is de energiebron hoofdzakelijk vet. Vet verbrandt daarom efficiënt en je stofwisseling, voornamelijk vetverbranding, neemt toe.

FIT

In de fitnesszone is de trainingsintensiteit hoger en verbeter je je cardiovasculaire conditie, d.w.z. je hart wordt sterker en de bloedcirculatie naar de spieren en de longen verbetert. De belangrijkste energiebron zijn koolhydraten.

Training stoppen

Om de registratie van de trainingssessie met hartslagmeting te stoppen maak je de borstband los en koppel je de zender los van de band.

Wacht na het verwijderen van de hartslagsensor twee minuten alvorens hem te gebruiken met een ander apparaat of andere software.

↑ Terug naar boven